Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Pofátlan, szrkeverő nagymama,...

Pofátlan, szrkeverő nagymama, őt védő fiacskája. Mit lehet ebben a helyzetben tenni?

Figyelt kérdés
Szalagavató lesz, a rendezvény egész du/estés (5-9). Nagymama, aki a fia (apu) hívott meg helyettem (én nem is igazán akartam, hogy Jöjjön) múlt héten közölte, nem jön. Mert beteg lesz és fáradt stb. A neki nagynehezen szerzett jegy így a másik nagypapára szállt. Ma közölte, 5-6-ig mégis jön. Én nem akarom ott látni. Nem is vérszerinti mama egyenként- ez ha nem hisztizik nem lett volna baj. Így a nagypapám nem tud bejönni a műsorra. Apu az anyja partján áll, mondván mi hazudtunk múlt héten. nem akarom ott látni azt a picst. Mit lehet tenni? Jogos a kiakadásom?

2015. nov. 17. 19:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
93%

Engem is érdekel,hogy miért nem a papádat hívtad először.

Egyébként én közölném,hogy ha a papa nem jöhet,akkor senki se jön és a szülőknek se adnék jegyet,én elmennék(nem értem azokat a javaslatokat,hogy a kérdező se menjen el..hát a táncpartnere mit csinál,ha ő ellógja a szalagavatót???? ),de akkor nem jönne senki. Az én szalagavatómra vagy az jön,akit én akarok,vagy senki...

2015. nov. 17. 21:34
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem minden egyébtől eltekintve is a nagypapádnak kéne jönnie. Ha az első meghívott lemondta, akkor ne kérje már vissza a jegyet, amikor már odaadták másnak. Ha meg belevesszük az egyéb tényezőket, akkor főleg neki kéne jönni.

Az a jó ebben, hogy a meghívókat neked adják oda,nem a szüleidnek. Tehát annak adod oda őket, akinek akarod. Ha hú de bosszút akarsz állni a családon, mint ahogy egyesek javasolják, akkor ne adj nekik meghívót, de a táncpartnereddel ne szúrj így ki. Ő is hónapokat készült erre. Ne rontsd el az ő szalagavatóját is.

2015. nov. 17. 22:12
 13/22 anonim ***** válasza:
10%
"Apa nem érti, én már kiabáltam vele." Na ez az a pont ahonnan te lényegtelen sz-rgomboc vagy!
2015. nov. 17. 22:43
 14/22 anonim ***** válasza:
96%

"Apu az anyja partján áll, mondván mi hazudtunk múlt héten."

Hogy mikor hazudtatok apukád szerint? Ez nekem nem világos.

2015. nov. 18. 05:04
 15/22 anonim ***** válasza:
18%

Kiakadni, kiabálni, ebből feszültséget generálni fölösleges. Próbáld meg elmagyarázni szép szóval, hogy a nagypapád jöjjön (btw az eredeti jegyrendelésnél ő miért nem jutott az eszedbe?) - de értelmes emberhez méltó beszéddel, és nem hisztizve, mert azzal nem nyersz meg senkit. De nem igazán értem, hogy minek toporzékolsz, ha minden úgy fog történni, mint ahogy eredetileg eltervezted. Ha most elviselhetetlenül igazságtalan, akkor a jegyrendeléskor miért nem volt az?

Különben is, ez csak egy szalagavató. Aki látott már ilyet az tudja, hogy jelentéktelen semmiség, amit a résztvevők valamiért nagyon felfújnak. Nem hibáztatok érte senkit, mert én is azt hittem, hogy ez micsoda nagy esemény lesz az életemben, de nem az. Nagyon nem.

2015. nov. 18. 08:27
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
akkor apád jegyét add oda papádnak, egye meg amit főzött. vagy szólnék mamának, bocs a szüleim egyeztek bele, hogy gyere,de ilyen mondva csinált ürüggyel hogy beteg leszel(ki tudja azt előre?!)lemondani aztán mégis eljönni bunkóság, szóval nem akarlak a szalagavatómon látni.
2015. nov. 18. 09:10
 17/22 anonim ***** válasza:
89%
ne csak a szüleidnél legyen nagy a szád, hanem mama ellen is állj ki.
2015. nov. 18. 09:11
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy a sarkadra állsz és közlöd, hogy a te szalagavatód és kit akarsz ott látni és kit nem.

A nagymamának pedig mondd meg, szóban vagy írásban, hogy nem akarod ott látni, mert azokat akarod ott látni a szalagavatódon (és minden olyan ünnepen, ami RÓLAD szól), aki szeret téged, aki melletted áll, aki az örömödnek örül - nem olyan embert, aki csak szart kavar és irigységében azt se tudja, hogyan rúgjon beléd.

A nagyikád emlékezhetne arra, hogy ő is volt fiatal. Bármennyire is irigyek vagyunk a fiatalokra, bármennyire is szar a saját életünk, nem tesszünk tönkre senki örömét - pláne nem az unokánkét. Még ha nem vérszerinti, akkor sem.

2015. nov. 18. 10:13
 19/22 anonim ***** válasza:
Próbálj még egy jegyet szerezni, ha más nem valamelyik barátnőddel beszéld meg, hogy kérjen még egy jegyet ha neked túl sok rokon megy
2015. nov. 18. 12:04
 20/22 A kérdező kommentje:
Az eredeti jegyrendelésnél is eszembe jutott a papa, szó nincs arról, hogy nem. Én már direkt úgy gondoltam, hogy a plusz jegy az övé lesz, anyáék találták ki, hogy a mamáé. Mindegy, mindenhogy jön, de szerencsére le tudtam beszélni az osztályfőnökkel, hogy a papa is bejöhessen. Anyu úgy tűnik, érti mi a bajom, pláne most, hogy a nagymama kitalálta, mégis marad végig, sőt, akkor a nagypapa is jönne (eddig nekik már a 7 óra későn volt).... Anyuékkal befejeztem a hisztit, elég érvágás nekik az, hogy pluszba kell jegyet vennem (igaz ez 8-tól szól), illetve fizetik a tesómnak a dadát egész estére, ami 10E körül lesz. Én meg ha keserű szájízzel is, de lenyelem, legalább meglesz a nagyszülős kép, amit az édesapám rokonsága orra alá tudok dörgölni (na ők azok, akiket eszembe sem jutott meghívni)
2015. nov. 18. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!