Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy lehet valaki ennyire...

Hogy lehet valaki ennyire pofátlan? Mit csináljak, hogy kifizesse a káromat?

Figyelt kérdés

A nővérem a világ legönzőbb, leggerinctelenebb embere! Múlthéten nálunk voltak és amíg én lezuhanyoztam a kislánya megmikrózta a telefonomat! Nem elég, hogy rohadtul felelőtlen, mert a mikró nálunk magasan van, szóval fel kellett mászni hozzá neki, de még percek múlva is vette észre, hogy mi történik.A telefon totál tönkrement, javíthatatlan, mehet a kukába több száz képpel, emlékkel, számomra fontos dolgokkkal együtt és ez senkit se érdekel.Anyám is azt mondja ne hisztizzek, majd jön a nyár tudok diákmelózni és veszek újat.Neki ennyivel el van intézve, nem is az hogy a drága nővérem vesz, hanem majd én! Nem egy 20.000ft os gagyi telefonról van szó és a saját (megdolgozott!) pénzemből vettem! Napokóta sírok, teljesen kiakadtam és mindenki velem vitatkozik itthon, hogy egy telefonért ezt csinálom. Csak abba nem gondolnak bele, hogy nekem ez a telefon egy álomom volt, amiért megdolgoztam és így megfosztottak tőle egyik percről a másikra.

A nővéremnek eszében sincs kifizetni, azt mondja az én hibám, amiért az unokahúgom előtt hagytam.

És, ha felrobbant volna mikróval együtt? Ha valami baja lett volna a gyereknek? Ha legközelebb valami veszélyeset mikróz meg, mert a nővérem képtelen megnevelni az kinek a hibája lesz?! Meg amúgy is egy drága dologról van szó. Hogyan érjem el, hogy fizesse ki vagy vegyen egy ugyanilyen telefont nekem?

2017. ápr. 24. 16:53
1 2 3 4 5
 1/50 anonim válasza:
97%

Én maximálisan neked adok igazat, főleg, ha te dolgoztál meg a pénzért..:( Sajnálom.

Szerintem normális hangnemben próbáld neki megmondani mindezt, amit leírtál..egyáltalán nem a te hibád volt, az ő gyermeke az ő felelőssége!

2017. ápr. 24. 16:56
 2/50 anonim ***** válasza:
5%
Valszeg nincs miből kifizetnie, vagy hozzájárulni, vagy venni egy újat, vagy olyan jól állnak anyagilag ? Ha jól állnának akkor biztos nem ez lenne a legnagyobb probléma otthon, hanem odavágta volna az árát.
2017. ápr. 24. 17:00
 3/50 anonim ***** válasza:
90%
Én is neked adok igazat, pedig van három gyerekem, tudom, elég meredek dolgokat is képesek művelni. Ráadásul egyértelmű, hogy ha a gyerekem kárt tesz bármiben, akkor azt nekem, mint szülőnek kell kifizetnem.
2017. ápr. 24. 17:02
 4/50 anonim ***** válasza:
82%
PTK ban tudsz kártérítési pert kezdeményezni de amúgy meg ő előszőr írj neki egy szakszerűen megfogalmazott felszólító levelet hogy fizesse ki a károdat, de ezt úgy kell megfogalmaznod hogy ne legyen jogszabálysértő.
2017. ápr. 24. 17:02
 5/50 anonim ***** válasza:
91%

teljes mértékben igazad van, megértelek.

sajnálom

de ha a nővéred nem veszi észre hogy mit tett, vagyis a lánya...elég felelőtlen lehet!

neki kellene uj telefont vennie...

2017. ápr. 24. 17:03
 6/50 anonim ***** válasza:
21%
Nekem is van egy hasonló sztorim mint a tiéd. Az enyém lelett dobva a betonra párszor. Tiszta karc lett a képernyő. Egy szót nem szóltam érte, azóta is olyan, igaz az egy Nokia ami semmit nem tud, még kamerája sincsen.
2017. ápr. 24. 17:03
 7/50 A kérdező kommentje:

Lehetetlen vele normális hangnemben beszélni, csak az ő igazát hajtja.

Nincs anyagi gondjuk, sőt.De, ha még lenne se érdekel, ha részletekben adná, csak adja meg! (Egyébként simán kitudná egyben fizetni, csak sajnál egy félforintot is mindekitől.)

2017. ápr. 24. 17:04
 8/50 anonim ***** válasza:
90%
Jaaaa, hát akkor egy jó nagy f @ sz !
2017. ápr. 24. 17:06
 9/50 anonim ***** válasza:
87%

Komolyan nem értem hogy lehetnek ilyen felelőtlen szülők? Rádasul pénze sincs???

Én a helyedben így is úgy behajtanám rajta. Nincsen neki férje???

2017. ápr. 24. 17:06
 10/50 anonim ***** válasza:
84%

Én is neked adok igazat.

Nem vagy vele kisegítve,de nálunk is ez ment. Gyereknek automatikusan sosem volt igaza a felnőttel szemben,mert az tiszteletlenség. Ha mégse lenne igaza a felnőttnek,akkor arról hallgatni kell,és a gyerek viseli ennek terheit a felnőtt helyett.

Kamaszkoromig ezt ment,voltak egyenlőbbek. Nálatok most te vagy a kamasz,a gyerek,a kicsi,ezért próbálják úgy megoldani,hogy te viseld a dolgok súlyát a "nagy felnőttek" helyett,akik szinte érinthetetlenek. Gondolom azért,mert úgy érzik,csorbulna a tekintélyük a gyerek vagy a fiatalabb előtt.

Én sem értek ezzel egyet,és igazságtalannak tartok,DE nem tudsz vele mit csinálni,mert a végén te leszel a hisztis,ők pedig összezárnak.

2017. ápr. 24. 17:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!