Hogy lehet valaki ennyire pofátlan? Mit csináljak, hogy kifizesse a káromat?
A nővérem a világ legönzőbb, leggerinctelenebb embere! Múlthéten nálunk voltak és amíg én lezuhanyoztam a kislánya megmikrózta a telefonomat! Nem elég, hogy rohadtul felelőtlen, mert a mikró nálunk magasan van, szóval fel kellett mászni hozzá neki, de még percek múlva is vette észre, hogy mi történik.A telefon totál tönkrement, javíthatatlan, mehet a kukába több száz képpel, emlékkel, számomra fontos dolgokkkal együtt és ez senkit se érdekel.Anyám is azt mondja ne hisztizzek, majd jön a nyár tudok diákmelózni és veszek újat.Neki ennyivel el van intézve, nem is az hogy a drága nővérem vesz, hanem majd én! Nem egy 20.000ft os gagyi telefonról van szó és a saját (megdolgozott!) pénzemből vettem! Napokóta sírok, teljesen kiakadtam és mindenki velem vitatkozik itthon, hogy egy telefonért ezt csinálom. Csak abba nem gondolnak bele, hogy nekem ez a telefon egy álomom volt, amiért megdolgoztam és így megfosztottak tőle egyik percről a másikra.
A nővéremnek eszében sincs kifizetni, azt mondja az én hibám, amiért az unokahúgom előtt hagytam.
És, ha felrobbant volna mikróval együtt? Ha valami baja lett volna a gyereknek? Ha legközelebb valami veszélyeset mikróz meg, mert a nővérem képtelen megnevelni az kinek a hibája lesz?! Meg amúgy is egy drága dologról van szó. Hogyan érjem el, hogy fizesse ki vagy vegyen egy ugyanilyen telefont nekem?
Én maximálisan neked adok igazat, főleg, ha te dolgoztál meg a pénzért..:( Sajnálom.
Szerintem normális hangnemben próbáld neki megmondani mindezt, amit leírtál..egyáltalán nem a te hibád volt, az ő gyermeke az ő felelőssége!
teljes mértékben igazad van, megértelek.
sajnálom
de ha a nővéred nem veszi észre hogy mit tett, vagyis a lánya...elég felelőtlen lehet!
neki kellene uj telefont vennie...
Lehetetlen vele normális hangnemben beszélni, csak az ő igazát hajtja.
Nincs anyagi gondjuk, sőt.De, ha még lenne se érdekel, ha részletekben adná, csak adja meg! (Egyébként simán kitudná egyben fizetni, csak sajnál egy félforintot is mindekitől.)
Komolyan nem értem hogy lehetnek ilyen felelőtlen szülők? Rádasul pénze sincs???
Én a helyedben így is úgy behajtanám rajta. Nincsen neki férje???
Én is neked adok igazat.
Nem vagy vele kisegítve,de nálunk is ez ment. Gyereknek automatikusan sosem volt igaza a felnőttel szemben,mert az tiszteletlenség. Ha mégse lenne igaza a felnőttnek,akkor arról hallgatni kell,és a gyerek viseli ennek terheit a felnőtt helyett.
Kamaszkoromig ezt ment,voltak egyenlőbbek. Nálatok most te vagy a kamasz,a gyerek,a kicsi,ezért próbálják úgy megoldani,hogy te viseld a dolgok súlyát a "nagy felnőttek" helyett,akik szinte érinthetetlenek. Gondolom azért,mert úgy érzik,csorbulna a tekintélyük a gyerek vagy a fiatalabb előtt.
Én sem értek ezzel egyet,és igazságtalannak tartok,DE nem tudsz vele mit csinálni,mert a végén te leszel a hisztis,ők pedig összezárnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!