A tesóm miért nem támogat már?
Kicsit hosszú lesz. :S
Szóval 10 éves korom óta Amerikába akarok menni színésznőnek, és eddig a tesómnak se volt ezzel baja, de mostanában egyre többször mondja, hogy nem kéne elmennem Hollywoodba, mert nem olyan jó, mint gondolom, meg tele van perverzekkel, akik tönkre fognak tenni engem. De van egy csomó híresség, aki elment és nem tették tönkre őket, még a perverzek se.
Nem tudom, miért nem támogatja az ötletemet. Mindig azt mondta, hogy csak azért nem akart eddig lebeszélni erről, mert még kicsi voltam, de most már kinőhetném ezt a korszakomat. De nem akarom kinőni. Hogyan vegyem rá, hogy támogasson? Főleg, mivel az apukámék sincsenek oda a tervemtől. :(
Ahhoz, hogy híres színésznő legyél kell kapcsolat, pénz, és szerencse, mindez tehetséggel együtt.
Szóval millió az egyhez.
Lehet, hogy sikerül neked, de nagyon kevés esélyed van rá statisztikailag.
Ezzel számolj, és legyen B terved. Kimész az USA-ba, hogy színésznő legyél. Vagy sok pénzed lesz, hogy kifizethesd az ügynöködet, portfóliót csináltass, hogy olyan helyeken legyél, olyan ruhában, hogy felfigyelhessenek rád, vagy olyan munkád, amiből mindezt finanszírozni tudod.
Vagy itthoni híres vagy hirhedt celebként felfigyel rád egy pénzes(lehetőleg amerikai ) hapsi, és eltart, egyengeti a karrieredet. És még ezek mellett is borzasztó kicsi az esélyed az álmaid elérésére.
Okos, bár naív kislány vagy, legyel realista, küzdj az álmaidért, de mellette legyen egy múködő vészterved, ami lehetőleg egy piacképes szakma.
08:12, tudom, hogy nagyon nehéz, de muszáj adnom magamnak egy esélyt. Úgy érzem, nem tudnék békében megöregedni, ha életem álmát meg se próbálom megvalósítani, azzal a jelszóval, hogy statisztikailag kicsi az esélyem, túl nehéz, túl sokat kell érte dolgozni, satöbbi. Egyszerűen tudnom kell, mire vagyok képes, ha semmire, akkor azt. Nem akarok egyébként évtizedekig próbálkozni. Arra gondoltam, adok magamnak 5 évet, az elég arra, hogy nagyjából lássam, hogy van-e ott keresnivalóm, vagy nincs, ha nincs, hazajövök.
A tesóm tanít programozni, meg elektronikát, a programozást még otthonról is lehet csinálni, vagy bárhonnan, ezt szántam B tervnek.
Ő felnőtt, realisztikusabban látja a dolgokat, és félt. Illetve mondjuk tényleg, egy 8-10 évesnek azért tetűség elmondani, hogy úgysem lesz belőled az, mert akkor még nem érti meg. Most meg már azért te is felnőttebb vagy, talán jobban megérted a miértjét. Ennyi. Most lehet nyígnod, hogy jaj, miért akarja összetörni az álmaidat, de hát amit te itt mind leírtál, hogy a tesód mondott, az a VALÓSÁG (kiv. azt, hogy sztem azért nem biztos, hogy minden híres fiatal színésznő csak dugással tud érvényesülni, de van pár, akiről simán el tudom képzelni).
Nem azt mondom, hogy esélyed sincs, de az biztos, hogy baromi kevés. És ha esetleg vízumot is szerzel, amire megint kevés az esély (attól, hogy a Lilluskának sikerült... hát van egy sejtésem, hogy hogyan...), az még csak az első lépés.
Kezdjük ott, hogy az az egy kezemen meg tudom számolni mennyiségű nem angolszász (vagy másodgenerációs bevándorló, vagy latin-amerikai bevándorló, mert nekik könnyebb ott elhelyezkedni) származású világsztár (ha már Jennifer Lawrence-i magasságokban gondolkodol) először a saját házájában lett híres. Híres rendezőkkel, híres színészekkel dolgozott, minőségi filmekben. Az egy dolog, hogy nem mindegyik volt multiplex mozis bemutató, de tehetséges emberekkel dolgoztak. Most nem akarlak nagyon letörni, de mit gondolsz, te meg tudod ezt a szintet lépni? Hiszen te is leírtad, a magyar színészek, még a tehetséges színházi színészek többségére is mi vár. Te sem biztos, hogy ki tudsz közülük törni. Főleg nem azzal, hogy hát jaj, színjátszókör meg stb. Meg hogy egy ÜTŐS portfóliót össze tudsz rakni. Hát oda sem elég a 2 reklámfilm meg hogy a Subidubi amatőr színházban eljátszottad egyszer a Desdemonát. Már csak ha azt nézzük is, hogy még a Színműre sem vesznek fel minden tehetséges színészt, ha meg nem sikerül oda bekerülni, akkor meg még nehezebb szinten maradni, minőségi dolgokba bekerülni.
Megpróbálni meg lehet, de a kudarcra is fel kell készülni.
10:49, én is tudom, hogy nagyon nehéz lesz megcsinálni, amit kitaláltam, de alapos és körültekintő embernek neveltek, meg fogom találni az odavezető utat. Én sem gondoltam egy percig sem, hogy belibbenek és egyből főszerepeket adnak. Az egyik példaképem Jen, ő például az első szerepében egy kabalaállatnak öltözött, semmi nem látszott belőle. Kívülről úgy néz ki, hogy villámkarriert futott be, holott azért neki is több évébe telt, mire eljutott oda, ahol most van, pedig tehetséges (és nem érdekel, ha tényleg le kellett feküdnie emberekkel a sikerért, az ő dolga, az ő döntése, nem ítélkezem felette, én ugyanúgy szeretem).
Egyelőre csak a névtelen színjátszókban tudok szerepelni, 13 évesen ez is több, mint a semmi, nem ezt akarom beleírni az életrajzomba, amikor ügynököt keresek. Nem kell amúgy lenézni a színjátszókat, tapasztalat és szereplési lehetőség gyerekeknek. Majd akarok rendes színiiskolába is járni, és rendes darabokban meg rendes filmekben, sorozatokban benne lenni, de azt már akkor, amikor végeztem a sulival.
36. Csak azért mondom, mert neves színiiskolába járt volt osztálytársam, aki tényleg tehetséges, több éve amatőr színtársulatoknál játszik, szakmában viszonylag ismertebbekben is (színházi körökben mozgok, tudom, miről beszélek), már 8 éve, de nem tudott ennél feljebb jutni, pedig küzd, tesz érte, akarja, csinálja. Megélni is meg kell valamiből közben (az én ismerősömnek is kell dolgoznia közben, meg rengeteg más színésznek... abból a pár db reklámból, epizódszerepből nem lehet sajnos megélni... kb. a társulati színészek élnek meg fizetésből).
Plusz ha már Jen, neki van olyan tulajdonsága, ami sokkal könnyebbé tette az útját hozzád képest. Mégpedig az, hogy anyanyelvi szinten beszéli az angolt (sejtésem szt nincsen anyanyelvi tudásod, sem akcentusnélküliséged). Hollywoodban főleg ilyen színészeket keresnek, ilyenekből lesznek ünnepelt színészek. Ha meg nem, akkor olyan nációkól, akiknek az akcentusa éppen trendi, vagy az amerikai popkultúrában van hozzá valamilyen asszociáció, vagy történelmileg fontos (francia, spanyol). A kelet-európaiakat berakják egy kupacba... a Chicago musicalben a szerep szt magyar lányt vmi szlovák/orosz mittudoménmilyen csja játszotta. Ennyire van keletje a magyar akcentusnak. És ez is ilyen nyúlfarknyi epizódszerep. Vagy max. epizódszerepek tömkelege... kb. mint Penny a Big Bang Theoryben, hogy végre kapott áldozat-szerepet a CSI-ban (ami aztán mégsem biztos) meg vmi Zs-kategóriás horrorban eljátszhat egy scream queent, és az a karrier (és ezt valóságr alapozták).
13:04, a magyar helyzetet ne is említsd, siralom! Én is ismerek két színészt is, az egyik a garantált bérminimumot keresi, a másik meg arra kényszerült, hogy egyéni vállalkozó legyen és számlázzon. Egyik sem él meg színészetből, még a társulatiak se olyan gazdagok, a szabadúszók meg még kevésbé. Alig vannak filmek, sorozatok, bemutatók, oda is csak a bejáratott színészek meg a saját nevelés kerül be. Sajnálom az ismerősödet, az itthoni szakma nagyon belterjes, lehet, hogy neki is inkább külföldön kéne próbálkoznia.
Az angol egyelőre még nem megy annyira, amennyire szeretném, de nyáron nagyon nekiállok, hogy fejlesszem. Addig, amíg van beazonosítható akcentusom, biztosan nem fogok kimenni, csak azért, hogy lebőgjek. :D
Tudom, Kamarás Iván, aki itthon a legnagyobbak között van, kint Zs filmekben játszik Zs gonoszokat, szóval nagyjából látom, hogy ha kimegyek, mire számíthatok. Ennek ellenére mégis ki akarok menni (és nemcsak azért, mert a Labancz Lilla is oda tudott költözni, pedig ő a világ legrosszabb színésznője), és mindent megtenni a sikerért, csak azért, hogy elmondhassam, nem rajtam múlt, hogy nem jött össze.
Nem kéne a kislányt leszólni. Látszik rajta, hogy tudja mi a helyzet. Egyszerűen csak az a baja hogy leszólják az álmait.
Figyelj, én gyerekkoromban állatorvos akartam lenni, de rájöttem, hogy nincs meg a megfelelő tudásom, és ambícióm hozzá, de azzal is meg vagyok elégedve, hogy informatikai irányba megyek.
A lényeg az, hogy 13 évesen még bármi lehet belőled. Fölösleges hangoztatni, hogy ez az álmod. Látom, hogy teszel érte. A lényeg az, hogy ne csüggedj, hogy ha nem kerülsz ilyen magas szintre mint Hollywood. Végülis még mindig több az esélyed rá, hogy odajuss mint a lottó ötösre. Csináld azt amit szeretsz, ha másnem akkor hobbiként. Nehéz lesz, lehet hogy kell majd B terv ha nem kifizetődő a dolog, de próbálkozni lehet. Az is lehet hogy 2 év múlva már más akarsz lenni, ez majd kiderül.
Az a fontos, hogy azt csináld amit szeretnél. Ha leszólnak hát ne hangoztasd. Előbb utóbb kiderül, hogy hova jutsz el, és merre mész, de az biztos, hogy még jó pár évig itthon kell tapasztalatot szerezned, bővítsd a tudásod, és tanulj nyelveket.
Az USA-ban időnként előforduló művészemberként írom:
"mert a Labancz Lilla is oda tudott költözni, pedig ő a világ legrosszabb színésznője"
Ezt az általam nem ismert hölgyet többször is említed, de mindig ócsárolva
Látod kislány, még csak egy mini-senki vagy, és már is tudsz jó magyarosan, zsigerből gyűlölni és leszólni valakit, aki már ott van ahol lehet, hogy te az életben sem leszel!
Művészi ill. emberi alázatról még nem hallottál igaz?
Gondolom, hogy szerénységről sem!
Ezzel az én szimpátiámat el is veszítetted!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!