Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek bunkóság lenne...

Szerintetek bunkóság lenne nem elmenni a nővérem eljegyzési "bulijára"?

Figyelt kérdés

Annyi a lényeg, hogy eljegyezték, és 1 hét múlva lesz egy ilyen kis összejövetel, ahol a srácnak a családja lesz ott, meg a mi családunk.

Engem viszont egyáltalán nem érdekel az egész, sőt alapból más programom lenne, nővérem viszont (anyámmal együtt) fel van háborodva, hogy de igenis mennem kell, meg minden. Mintha egy esküvő lenne..

Szerintetek? Tényleg nem érdekel az egész.

2015. nov. 11. 15:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 A kérdező kommentje:
Utolsó, senki sem fog betépni, és senki se mondta, hogy ciki a családdal lenni, valami másik kérdést olvashattál.
2015. nov. 11. 21:34
 62/72 anonim ***** válasza:
71%

Ó, hogy én mennyi találkozót hagytam ki családi programok miatt és azt kell mondjam sose bántam. Igen, jópofizni kell a családdal, néha meg én vártam, hogy na mikor lesz program xy rokonnal, mert egy iszonyat humoros pasi és egyszerűen jó volt hallgatni, de a munkája miatt ritkán ért rá. Ráadásul a családi találkozók előnye ha van jól főző rokon vagy összehordós buli van, akkor jókat lehet enni.

És nekem pl ez a jópofizás jövedelmező volt, mert még alapképzésen a kötelező szakmai gyakomra egyszerűen nem találtam helyett. 30 km-s körzetben, ahová még emberi időben és pénzért eljutottam volna nem volt hely, 20 körüli hely volt, 42-en voltunk az évfolyamon. Így ment a riadólánc a rokonságnak, hogy valaki nem tud valamit? És az egyik ilyen rokon házastársának a rokona szerzett nekem helyet, ráadásul olyat, ami szakmailag is sokat segített és sok évfolyamtársammal ellentétben fizetést is kaptam arra a 6 hétre. Magyarországon csak akkor boldogulsz ha jó a kapcsolati hálód, vagy a rokonságod. Ajánlom Móricz Zsigmond: Rokonok című regényét, hátha tanulsz belőle.

Összejövetelek lesznek még, eljegyzési buli, ahogy írták remélhetőleg csak egyszer lesz a nővérednek az életben. Lehet, hogy most rosszban vagytok, húgommal mi is végig veszekedtük a gyerek-kamaszkorunkat, aztán én már utolsó éves voltam mikor ő egyetemre került, és akkor leesett neki az a kétfillér, hogy évekig én nem passzióból mondtam neki a hülyeségeim hanem segíteni akartam, hogy ne kövesse el ugyanazokat a hibákat, mint én. Azóta jóban vagyunk, nem vagyunk öribarik, mert azért személyiségben még mindig tűz és víz és kiborítjuk egymást ha sokáig vagyunk összezárva, de normális emberi módra tudunk egymással beszélgetni, segítjük a másikat. A barátaidat választhatod, a családodat kapod, viszont a család mindig ott lesz. Ha jó viszonyban vagy velük bármekkora szarban vagy segítenek. És amíg nem olyan kérdéssel jössz, hogy 18 vagy, kidobtak otthonról vagy most is éheztetnek, vernek, stb, addig nem hiszem, hogy olyan rémesen borzasztó lenne a családod.

Ráadásul mellékadalékként egy nőnek nagyon sokat számít az eljegyzés, az esküvő, mivel sokan erről álmodnak gyerekkoruk óta. A sok idióta mese miatt, hogy jön a szőke herceg fehér lovon. Neked nem jelent sokat, neki igen. És nem tudom, hogy most találkozik először a két család? Mert akkor lehet a lelki támogatás is kell számára, hogy mit szólnak a leendő anyósék. Hisz milyen családot tud majd a pici fiúkkal létrehozni ha olyan közegből jön ahol nem kedvelik és tisztelik annyira egymást a testvérek, hogy a másik életének ilyen fontos eseményében részt vegyenek?

És megértem, hogy kamasz vagy, mert 17 évesen az vagy, bármennyire is szeretnéd tagadni és érettnek gondolni magad. (majd 5-6 év múlva te is így látod majd) És emiatt marhára nem érdekel az illem, a család és bármilyen kötöttség, de most kellene megmutatni azt az érettséget, hogy erőt veszel magadon és a családot rakod legalább erre az egy napra előrébb.

(Nekem pl apukám meghalt nem sokkal az érettségim után, utána kezdtem bánni, hogy nem töltöttem vele több időt, mert kamaszként a rokoni látogatásokra elmentem, ami max havonta 1 nap volt, de hogy minden hétvégén családi programra menjek? Ki volt zárva... Isten ments, hogy veled ilyen legyen, de próbáld meg értékelni ami jutott.)

2015. nov. 12. 09:08
 63/72 anonim ***** válasza:
38%

úgy csináltok mintha az eljegyzés húúú de valami nagy dolog lenne. pedig nem az,.

nem is értem minek a francnak kell vacsorát tartani, meg összeröffenteni a rokonságot egy eljegyzés miatt???? ez is valamilyen idióta amerikai szrság.

még jó hogy nincs szüzesség elvesztése előtti rokoni összeröffenés, meg szüzesség elvesztése utáni rokoni összeröffenés???? meg hogy a teljes rokonság széles vásznon nézze végig hogyan születik meg az új rokon?!

szánalmasak vagytok, hogy ennyire túllihegitek!

kérdező: ha nem akarsz akkor ne menj el. ha ezt a nővéred túllihegi, az már az ő baja, legalább megtudod milyen valójában.

nekem leégne a pofámről a bőr, ha valaki csak azért jönne el, mert illik, és nem azért mert valóban ráér, és kedve is lenen hozzá

2015. nov. 12. 09:58
 64/72 anonim ***** válasza:
75%

A világ nem "ott tart még", mucika, hogy "mi illik és mi nem", ti. a világ alapvetően nem változik. Ami 1000 év nem esett jól, az most sem: ha a családtagokat nem érdekli, ami nekem fontos. (Csak hogy a tesód szempontjait is nézzük.)

De nem meglepő, hogy mely korosztály szerint vagy tök állat, ha nem mész el.

2015. nov. 12. 12:59
 65/72 anonim ***** válasza:
23%

Jó arc vagy, hogy végül belementél, hogy otthagyod az összejövetelt és elmész nővéred hülyeségére. Mondjuk az ilyen összeröffenéseknél, mikor hú de kötelező megjelenni illik az is, hogy megkérdezik kinek, mikor jó. Csak úgy mondom a családi értékrendet/tiszteletet/szeretetet csak abban mérők számára, hogy mennyire veti alá magát az ember a család akaratának. Őszintén, ha lenne ilyen eljegyzési vacsorám, akkor azt úgy szervezném, hogy alapból egy olyan vacsinál, aminél együtt van a család, pl karácsonykor. Viszont ha nem úgy jön össze, akkor meg feldobnám, hogy mikor érnének rá? ha nincs olyan időpont, ami tényleg jó mindenkinek meg megkérdezem, hogy ki nem sírja tele a párnáját ha nem kell eljönnie? Most mi ez a hiszti már? o.O Meg, ha valaki nem áll közel a testvéréhez, akkor nem áll közel, ez van. Én apám családjához nem állok közel, kb semmire se megyek, amit ők tartanak. Sose volt belőle vergődés, de őszintén: ha lenne sem érdekelne. Van abban valami, hogy az esetedben lehet a nővéred cseszegetnék, de ha tényleg ilyen a viszony, akkor gondolom ez nem nagyon érv. :D

Egyébként tényleg fontos a rokonság, főleg a közelebbi, nem tudom min úsztatok el, de lehet idővel megváltozik. Mondjuk lehet kéne dolgozni is ezen, ezt szerintem bőven hozod azzal, hogy elmész erre a cuccra. Mondjuk nővéred is dolgozhatna rajta azzal, hogy nem kényszerít bele valamibe, amit nem akarsz, de na. Ja ha étteremben lesztek keress valami jó drága neked való alkoholos italt. ;) Persze csak a minőség kedvéért. :P

2015. nov. 12. 13:23
 66/72 anonim ***** válasza:
27%

Egyébként megkérdezhetem, hogy milyen szubkultúra? :D Nagyon furdal a kíváncsiság. :3

12:59:

Szerinted az a nővér érve, hogy a családtagokat nem érdekli, ami nekem fontos? Mert szerintem ez ugyanúgy igaz a kérdezőre is. Nem érdekel senkit, a válaszadók nagy részét se, hogy ő hol akar lenni, vagy mióta tervezi, vagy mennyire egyedi ez az alkalom.

A nővérének a vacsorája kb pont annyira egyedi esemény, gondolom nem most hangzik el a kérdés, meg kerül fel a gyűrű, csak összeeresztik a két családot, hogy ne az esküvőn kelljen először. Valószínűleg lesz még ilyen, ha jól kijönnek. Ha nem, akkor meg nem is ártana lemaradni róla.

2015. nov. 12. 13:31
 67/72 anonim ***** válasza:
53%

Igen, illene ott lenned.

Nem érdekel? És? Rengeteg "nem érdekel" dolgot kell még megtenned.

A család az első, főleg, ha eleve jóban vagytok. Haverok jönnek/mennek, a tesód örökre a tesód marad.

2015. nov. 12. 16:27
 68/72 anonim ***** válasza:
18%
Jó kérdést négtem. Szubkultúráról beszélsz, de nem írod le konkrétan, miről van szó, és a szavaid között ott van, hogy cikinek érzed a családodat.
2015. nov. 12. 17:53
 69/72 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem a bunkóság ott kezdődött, hogy kijelentetted, hogy márpedig te nem mész. Itt cseszted el az egészet, most már nem igazán tudod helyrehozni. A normális viselkedés az lett volna, hogy rábólintasz, hogy persze, hogy mész, és meg sem említed a másik programodat. Ilyen az élet, néha áldozatokat kell hozni másokért. Majd nyilván lesz olyan is, hogy érted hoz valaki ilyen áldozatot, csak lehet, hogy azt észre se fogod venni, mert az illető nem lesz olyan paraszt, mint te. A nővéred nyilván nem azért rendezi ezt a vacsorát, hogy téged szivasson vele, és nyilván nem azért szeretné, hogy ott legyél, hogy meg legyen a létszám. Gondolom ez neki egy fontos esemény, és ha annyira rossz lenne a kettőtök kapcsolata, akkor valószínűleg inkább örülne is, hogy nem mész. Szóval úgy tűnik, hogy neki tényleg fontos, hogy ott legyen az egész család.
2015. nov. 12. 22:39
 70/72 anonim ***** válasza:
50%
szerintem bunkóság, igen.
2015. nov. 13. 00:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!