Szerintetek bunkóság lenne nem elmenni a nővérem eljegyzési "bulijára"?
Annyi a lényeg, hogy eljegyezték, és 1 hét múlva lesz egy ilyen kis összejövetel, ahol a srácnak a családja lesz ott, meg a mi családunk.
Engem viszont egyáltalán nem érdekel az egész, sőt alapból más programom lenne, nővérem viszont (anyámmal együtt) fel van háborodva, hogy de igenis mennem kell, meg minden. Mintha egy esküvő lenne..
Szerintetek? Tényleg nem érdekel az egész.
38!
Hát ha neked ennyi jött le belőle, akkor nagyon sajnállak. Remélem egyke vagy, árva és egyedülálló, mert ilyen ember mint te, családtagkent csak büntetés.
Kérdezö! gondolom azért elvárásaid vannak a családod irányába. Vagy saját magad keresed a mindennapi betevöre valót? Saját magadnak veszed a ruháidat, te fizeted a rezsidet? Saját magad által megkeresett pénzböl mész bulizni?
Ja, bocs, csak neked vannak elvárásaid, másoknak ne legyenek feléd.
37!
mondjuk érdemes lenne tisztában lenni a "család" fogalmával.
az én testvérem választottjának szülei részemre soha nem voltak és nem is lesznek a családom. gondolm így gondolja a kérdező is.
a család az akivel az időd nagyrészét töltöd el, akikre nem sajnálod az idődet, ami lehet éppen a saját családod értsd:a saját választottad, a gyerekeid, a szüleid).
ez az unokatestvérem választottjának az anyjának az apja a csládom...meg hagyjuk már!
nem a kissrác fog hozzámenni a pasihoz.
ez kb olyan mint arról vitázni, hogy gáz-e ha óvodában a kislány nem babázik, hanem autókkal játszik?
a kérdezőnek is van egy mentalitása, beállítódása.
szegény még "kicsi" hogy tudja, nem ciki különbözni és eltérni a szokásostól.
édesapám se szeretett az őseivel és a testvéreivel (nemhogy azok választottjaival) eljópofiskodni, ellenben miket mindig is tiszta szívből szeretett és megtett értünk mindent. mert van ilyen is. és igen: ő is rühellte az ilyen összejöveteleket és EL SEM MENT RÁJUK. mégsem dőlt össze a világ. és igazából én is a hátam közepére kívánom a távoli rokonokat és azt a mondatot, hogy "mert illik, mert a rokonod, mert stb." hát ki nem sz#rja le? :)
kérdező!
vegyél nekik valami közös ajándékot, aztán add át nekik előtte egy nappal, vagy aznap délelőtt, majd fejezd ki sajnálatodat, hogy nem tudsz elmenni.
44,
A testvérem a családom. vagy nem?
Gondolom kérdező téged a pincébe zárva tartanak vízen és kenyéren, napi szinten vernek is, nővéred levetett ruháit hordod, hiába vagy fiú, elszeparálva tartanak a külvilágtól, bele rúgnak a kutyádba. Vagy mi miatt ez a gyűlölet a családod iránt?
Nem kell folyton egymás s_eggében lenni, de annyi tisztelet kellene hogy legyen benned, hogy osztozol egyetlen nyamvadt napra a nővéred boldogságába. Vagy ha erre képtelen vagy akkor legyen benned gerinc és mond a szemükbe, hogy nem jelentenek neked egy kupac szart sem és miután a 18. szülinapodon csapódik utánad az ajtó, lehetőleg ne hívjanak többet.
45:
ez azért sok mindentől függ:
pl.:milyen volt gyerekkorában?
-milyen volt a viszonyuk...stb
- milyen volt a szüleik viszonya enymással és a gyerekeikkelstb.
-ameddig ki nem repül a családi fésszekből (vagyis el nem jegyzik, össze nem házasodik)
- át nem költözik az ország / világ másik végére
- és azt követően milyenné vállik a kapcsolatuk
pl.:utóbbira:
csak én kersem vagy ő is?
egy példa az életből:
adott egy lány testvérpár 22 plusz felett.
a nővér már 7 éve lakik a barátjának szülei házában, hugával abszolút nem tartja a kapcsolatot. a húga próbálkozik, de sz.rba se veszi. előzetes megbeszélés után a huga ideiglenesen hozzájuk költözik, akitől LAKBÉRT kérnek. (főiskolai tanulmányok 7 napból csak 3 éjszakát tölt ott, nem ott mos, nem ott főz...stb) ,NINCS önálló munkahlye MIVEL nappalis éssok lyukas órája van. így akitől pénzt kérnek az tulajdonképpen a nővér szülei, hogy a huga ott lakhasson 3 hónapig se, annak ellenére hogy a ház VALÓDI tulajdonosai - aka a srác szülei - azt mondják, hogy nem kell) < ez nem gáz? ez így milyen család már? > de közben a hugának azt mondják,hogy ha az ő rokonságuk kérdezi, akkor ne mondja el hogy fizetnie kell az ágyért, és nem fogadhat se iskolatársat se senkit, ő hozzájuk pedig bejelentés nélkül bárki jöhet és ott tibornyázhat (ez is milyenmár, nem?)
ezalatt a 3 hónap alatt a húgnak névnapja és születésnapja van. se a nővér, se senki nem köszönti fel. nem ajándékról van szó, hanem egy vakkantásról, hogy boldog ezt vagy azt)
sőt amikor a gyerek (aka a nővér pasija aki 35 plusz) a szülei házába ér,elvárja hogy az ott tartózkodó húg előre köszönjön neki,sőt még amikor a húg odaér a heti hazaútból és hangosan köszön,még vissza sem köszön.
ahol lakik - abból a "családból" senki sem köszönti fel se születésnapján,se névnapján. viszont azt követően (miutánmár elköltözött - kollégiumba) a pasi mégmindig elvárja, hogy felköszöntse őket. és még folytathatnám... :-(
szerintem a fenti esetben nem beszélhetünk családról, max gazdasági közösségről, ahogy Csernus is sokszor mondogatja. lehet hogy a pasi nékül családdá válhatott volna, de az a piszkos havi tízezer forint (3 hónapig) a pasinak többet ért mint a család fogalma (és ezen van mit elgondolkozni)
vagy te másként gondolod?
amúgy nagyon egyszerű eldönteni a kérdést:
a kérdező nővérének pasija (és annak családja) valaha felköszöntötte-e születésnapján, vagy névnapján a választottja öccsét? gondolom nem.
mert ha nem,az nagyon gáz... és akkor teljes mértékben megértem az öccsöt, hogy miért nem akarja ezt az egészet
:-)
met ugye az éremnek két oldala van!
#47: Egyáltalán nem gyűlölöm a családom. Egyszerűen programom van, amit fontosabbnak tartok, mint tiszteletemet róni a családomnak.
Egyébként mindkét félnek igaza van valamilyen szinten, pechesen jött ki, hogy pont egy időben van a két esemény, de most őszintén, melyikünk az önzőbb?
Én, amiért inkább a saját boldogságomért teszek, vagy nővérem, aki megfoszt tőle, azért hogy saját magának tegyen jót? :D
Nyilván nem akarja hülyén érezni magát, a srác rokonai előtt, hogy az öccse nem jött el, de szerintem sokkal őszintébb így, mintha elmennék eljátszani, hogy 'hú de jól érzem itt magam', miközben nem.
Nem tartom bunkóságnak, csak illetlenségnek.
Menj el, vegyél valami kis meglepit vagy egy hatalmas csokor virágot meg egy jó bort és köszöntsd fel őket. Egyél meg egy-két szelet sütit, jópofizni elég fél óra is és szépen elköszönsz, hogy minden jót és dolgod van. Ezt nekik is meg kell érteniük, és te is elmentél, ott voltál, adtál az illemnek.
Szerintem ennyit kibírsz, hacsak nem valami iszonyúan égető, le nem mondható programod van - azt viszont nekik kell tudomásul venniük. Ebben az eesteben előre meg kell mondnai, hogy nem mondhatod le a programot, és majd utólag felköszöntöd őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!