Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A testvéremnek nem lehet...

A testvéremnek nem lehet gyereke és ezért engem utál. Jogosan?

Figyelt kérdés

Egy ikerházban lakunk a szüleimmel.

A tesvèrem anyuèkkal lakik a párjával.

Sajnos neki nem lehet gyermeke amit nagyon sajnál az egèsz család. Többszöri lombik program sem jött nekik össze.

Mi mikor elterveztük első alkalomra sikerült.

Mindenki diszkrèt volt miatta, előtte nem is beszèltünk sokáig a babáról.

Anyukám dugiba adta oda ha vett valamit a babának. A bútor vètelt is úgy oldottuk meg mikor ő nem volt otthon nehogy vèletlenül meglássa, aztán előbb jött haza a munkahelyèről ès átjött hozzánk mert ott volt anya ès kiakadt, hogy mi milyen b.nkók vagyunk ès nem vagyunk rá tisztelettel. Akkor utána mentem próbáltam vele beszèlni, hogy ez így nem megoldás nem tehetek róla, hogy előbb jött haza.

Egy ideig elcsendesedtek a kedèjek, de mióta megszületett a baba csak a gond van.

Èn megèrtem a fájdalmát de mèg egyszer sem nèzte meg(4 hónapos).

Kèt naponta hív fel, hogy elege van abból mikor kint van a kertbe ès sír a baba, hogy neki ezt kell hallgatnia. Hiába mondtam neki, hogy fáj a baba pocakja, fogzik nem tudok mit tenni.

Ha kint vagyunk mi a kertbe akkor az a baj, mert mi ismèt nem vagyunk rá tisztelettel, hogy neki ez mekkora fájdalom.

Anyukámmal is napi szinten össze veszik, hogy mièrt jár át hozzánk, mièrt segít, mièrt vesz a babának ruhát.

Leültünk már vele nagyon sokszor beszèlni, hogy menjen el orvoshoz mert ez nem normális, hogy mindenki ès a saját èletèt is tönkre teszi ezzel. De itt is mi voltunk a szemetek, hogy költözzünk el.

Őszintèn már megfordult a fejemben ez a megoldás ha ez a borzasztó állapot nem szűnik meg. De amit felèpítettünk házat a kèt kezünk munkáját nem szeretnènk feladni ezèrt.

Vègső elkeseredettsègemben írok ide hátha valaki tud segíteni. Kezdem tènyleg magamat hibáztatni, próbálok jó testvèr lenni ès megèrteni őt de már nem megy.

Ki mit tudna tanácsolni?

Vagy tènyleg èn vagyok a rossz?

29/N

2015. júl. 13. 13:38
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
17%

Szerintem amikor teherbe estél, meg kellett volna kérdezni szakembert, hogy hogy tálald ezt a tesódnak.

Tényleg nem volt szerencsés, hogy titokban intézkedtetek. Így csak azt erősítettétek benne, hogy az ő érzelmei a legfontosabbak, és mindenkinek tekintettel kell rá lennie.

Ha ment a "dugi gyerekcucc vásárlás", hogy ne sértsétek meg, menni fog a "dugi gyereknevelés" is - gondolhatja ő.

Én elköltöznék, mert ahogy nő a pici, érezni fogja, hogy a nagynéni nem szívleli.

2015. júl. 13. 17:02
 42/50 A kérdező kommentje:

A testvèrem 35 èves.

Amennyire tudom orvosilag megpróbáltak már mindent és a vègèn derült ki, hogy nen lehet babája.

Továbbra is mondom, hogy első körben semmi nem lett előle eltitkolva.

De a kirohanásai után jobbnak láttuk nem előtte feszegetni a baba tèmát.

Mivel ennek az egèsznek előzmènye nem volt ès látszólag feldolgozta a dolgot eszünkbe se jutott, hogy ebből ekkora baj lesz.

Termèszetesen a felèpített házunkat amit imádunk ès imádunk itt lakni nem fogjuk eladni ès nem fogunk elköltözni emiatt.

Nagyon sajnálom a testvèrem de ezt nem teszem meg.

A pedig marad ez a viselkedèse ès nem sikerül semmit tenni az ügy èrdekèben akkor a baba sajnos nem fogja ismerni.

Ezt persze nem szeretnèm.

2015. júl. 13. 18:19
 43/50 anonim ***** válasza:
76%

azt nem értem, miért lakik még a szomszédotokban, ha ennyire szenved.

amúgy nagynéném volt ilyen helyzetben, amikor születtem, neki akkor már tíz éve nem jött össze a gyerek, aztán pár évvel később mégis, szóval remény mindig van. (42 éves volt már.)

2015. júl. 13. 19:32
 44/50 A kérdező kommentje:

A lakáshitelüket nem tudták fizetni mikor a párjának felmondtak a munkahelyèn. Így elvesztettèk a lakást ès a szüleimhez költöztek.

Jelenleg nincsen rá kapacitásuk, hogy külön költözzenek ès most a testvèremnek nincs munkája.

Beszèltem anyukámmal, majd egy jobb pillanatában leülünk vele azután, hogy a párja elbeszèlget vele erről.

Bízom benne sikerül megoldani.

Köszönöm a hasznos tanácsokat.

2015. júl. 13. 20:38
 45/50 anonim ***** válasza:

szerintem ennyi idő után már nem kell tojáshéjon járkálni.

Másnak is van gondja (betegség, stb, komoly dolgok) akkor k..ssoljon az egész világ?

szerintem most már állj ki magadért, és állítsd le a nőt.

2015. júl. 14. 02:28
 46/50 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom a testvéredet, hogy neki nem lehet gyereke, de így viselkedni kics..szettül önzőség, és gerinctelenség, pláne a saját testvérével szemben. A beszólások már csak hab a tortán.

Én kerek-perec megmondtam volna neki anyukáddal és a párjával közösen (mert azért mindennek van határa), hogy ha nem hajlandó elmenni pszichológushoz terápiára, akkor legalább fogja be! Mert az önzőségére, hisztijére senki sem kíváncsi! Attól mert neki nem kehet gyereke, nehogy már a tiéteket dugdosni kelljen, meg a babaholmikat, bútorokat!

Amíg így viselkedik a nővéred, én nem is engedném a gyerek közelébe. Rengeteg olyan ember van, akinek nem lehet gyereke, mégsem viselkedik így mással, akinek meg lehet.

Meg hogy még ti költözzetek el, hogy ő ne lássa/hallhassa a babát, nonszensz és nevetséges.

Ha ezt így folytatja a nővéred, a párja is le fog mellőle lépni, mert normális ember ezt nem fogja hosszútávon elviselni.

2015. júl. 14. 08:12
 47/50 anonim ***** válasza:
100%

Nem a nővéred az egyetlen ember a világon, akinek nem lehet gyereke.

Valahol megértem a fájdalmát, de ez egyáltalán nem ad okot erre a viselkedésre!

A testvéred nagyon önző, bunkó, és úgy van vele a leírtak alapján, hogy ha már neki nem adatott meg a gyerekkel való boldogság, akkor nektek se adódjon meg! Én nem tudtam volna vele ezek után türelmesnek lenni. Fájdalom ide vagy oda, megmondtam volna neki nem túl kedves hangnemben, hogy amíg nem hajlandó felnőtt ember módjára viselkedni, addig nem látjátok szívesen. És nem érdekel titeket, hogy idegesíti a gyereksírás. Ha nem tetszik, el lehet költözni.

Ha kiveri a balhét, verje. Anyud is, meg a nővéred párja is a te pártodat fogja. Még jó, hogy azt nem várja el, hogy a gyereket dugdosd előle.

Aztán ha egy másik szomszédnak is gyereke lenne, őt is kötelezné arra, hogy költözzön el? Nagyon gyerekes a nővéred, úgy viselkedik, mint egy 9 éves hisztis kislány, és már nagyon erősen pszichiátriai eset.

Felnőtt ember a nővéred, nem kell állandóan babusgatni, igenis álljatok elé hárman, hogy most azonnal szüntesse be ezt a viselkedést, mert ez már tűrhetetlen.

Ráadásul a sok stressz, idegeskedés, lelki őrlődés simán oka lehet annak, hogy nem jön össze a gyerek.

2015. júl. 14. 11:35
 48/50 anonim ***** válasza:
ú, hát itt jóval több minden adódik össze... munkája sincs, saját háza sincs és még gyereke sincs, miközben neked minden megadatott. szar lehet neki. valamivel építeni kellene az önbizalmát, megtalálni azt, amiben esetleg ő a jobb, és azt fejleszteni. de pszichológusi segítség nélkül nem biztos, hogy megy.
2015. júl. 14. 16:59
 49/50 anonim ***** válasza:
Ha nem változik a helyzet anyukédnak kéne megmondai h költözzön el ő
2015. júl. 20. 14:37
 50/50 anonim ***** válasza:
Kérdező, történt valami előrelépés?
2015. júl. 20. 15:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!