A testvéremnek nem lehet gyereke és ezért engem utál. Jogosan?
Egy ikerházban lakunk a szüleimmel.
A tesvèrem anyuèkkal lakik a párjával.
Sajnos neki nem lehet gyermeke amit nagyon sajnál az egèsz család. Többszöri lombik program sem jött nekik össze.
Mi mikor elterveztük első alkalomra sikerült.
Mindenki diszkrèt volt miatta, előtte nem is beszèltünk sokáig a babáról.
Anyukám dugiba adta oda ha vett valamit a babának. A bútor vètelt is úgy oldottuk meg mikor ő nem volt otthon nehogy vèletlenül meglássa, aztán előbb jött haza a munkahelyèről ès átjött hozzánk mert ott volt anya ès kiakadt, hogy mi milyen b.nkók vagyunk ès nem vagyunk rá tisztelettel. Akkor utána mentem próbáltam vele beszèlni, hogy ez így nem megoldás nem tehetek róla, hogy előbb jött haza.
Egy ideig elcsendesedtek a kedèjek, de mióta megszületett a baba csak a gond van.
Èn megèrtem a fájdalmát de mèg egyszer sem nèzte meg(4 hónapos).
Kèt naponta hív fel, hogy elege van abból mikor kint van a kertbe ès sír a baba, hogy neki ezt kell hallgatnia. Hiába mondtam neki, hogy fáj a baba pocakja, fogzik nem tudok mit tenni.
Ha kint vagyunk mi a kertbe akkor az a baj, mert mi ismèt nem vagyunk rá tisztelettel, hogy neki ez mekkora fájdalom.
Anyukámmal is napi szinten össze veszik, hogy mièrt jár át hozzánk, mièrt segít, mièrt vesz a babának ruhát.
Leültünk már vele nagyon sokszor beszèlni, hogy menjen el orvoshoz mert ez nem normális, hogy mindenki ès a saját èletèt is tönkre teszi ezzel. De itt is mi voltunk a szemetek, hogy költözzünk el.
Őszintèn már megfordult a fejemben ez a megoldás ha ez a borzasztó állapot nem szűnik meg. De amit felèpítettünk házat a kèt kezünk munkáját nem szeretnènk feladni ezèrt.
Vègső elkeseredettsègemben írok ide hátha valaki tud segíteni. Kezdem tènyleg magamat hibáztatni, próbálok jó testvèr lenni ès megèrteni őt de már nem megy.
Ki mit tudna tanácsolni?
Vagy tènyleg èn vagyok a rossz?
29/N
A diszkrèciót nem úgy kell elkèpzelni, hogy titkolóztunk. Mikor ideje volt ő is ott volt mikor bejelentettük, akkor volt egy hatalmas kirohanása. De nem előtte nèzegettük a baba ruhákat hogy mi mennyire cuki aranyos stb. Mikor először vittünk uh kèpet akkor ő is ott volt de ott is balhè lett. Utána volt már az, hogy elötte semmit nem is mondtam, mutattam.
A párjával is beszèltünk, ő próbál rá hatni. Nem egyszer mondta neki, hogy fogadjanak örökbe, de arra csak csúnyákat mond.
Nem kèrem, hogy rajongjon a babáèrt, sőt de nekem is nagyon rosszul esik, hogy mèg egyszer nem nèzte meg igazán.
Köszönöm a hasznos tanácsokat.
A testvèremnèl van a gond.
Mikor már 6 ève nem sikerült neki akkor amind a ketten elmentek teljes körű kivizsgálásra. Valamilyen hormon problèma miatt nem tudnak megtermèkenyülni a petesejtjei vagy valami ilyesmi. Hülyesègt nem akarok írni, nem tudom pontosan.
Csak a párja tudna hatni rá, hogy elcipeli pszichológushoz. Ha ennyire rá van görcsölve tényleg nem fog összejönni.
Esetleg anyukád sokkolhatná egy hideg zuhannyal, hogyha nem hagyja abba költözhet szépen ő el. Nehogy már anyukád azért ne unokázhasson mert a lánya úgy viselkedik mint egy hisztis kamasz és megkeseríti az egész család életét. Puffogjon a saját tulajdonú ingatlanjában és gyereket is csak akkor vállaljon ha önállóan el tudja tartani, ne az anyja nyakára szülje.
Szerintem a nagy titkolozassal rontottatok el az egészet. Simán hülyének neztetek és most csodalkoztok, hogy kiborult. Ha nem megy akkor haza korábban, akkor csak a herék születése után értesül róla, hogy hoppá, a szomszédban síró baba az unokahugom /öcsém?
Egy bocsanatkeressel kellene kezdened, neked és akkor talán volna rá esély, hogy rendeződjon a kapcsolatotok
Csak és kizárólag egy megoldás van. Te, a férjed, édesanyád és testvéred férje közösen, egyszer, nagyon határozottan, ellentmondást nem tűrően leültetitek és elmondjátok neki, hogy vagy segítséget kér, hogy a legyőzze vagy uralja ezt a viselkedést. Ha másként nem megy, akkor ugyanolyan stílusban oktassátok ki, mint amilyenben ő viselkedik veletek. Világítsatok rá, hogy ha nem változtat, akkor mindenki el fog tőle fordulni, beleértve a saját férjét is, akinek - ha már most sok ez a viselkedés - egyszer véglegesen elege lesz belőle és akkor nem lesz senki, akivel a gyerekprojekten egyáltalán próbálkozzon. Olyan nincs, hogy mindenkit megmérgez maga körül, mert nekik még nincs gyerekük.
Nonszensz, hogy sutyiba kelljen gyerekbútort venni. Nonszensz, hogy beszól a saját testvérének a gyereksírás miatt. Nonszensz ez az egész. Testvéred már-már a mentális sérülés határán van. Nem nektek kell elköltözni, hanem nagyon-nagyon határozottan és megfelelően megfogalmazva a mondanivalótokat helyre kell őt rakni.
Nagyon jó testvér vagy, ha ennyi beszólás után még meg akarod őt érteni, de ez a helyzet már túlmutat a jótestvérség határain. Álljatok a sarkatokra és osszátok ki a viselkedése miatt, de amúgy istenesen.
Elnèzèst a 24# gondoltam.
Köszönöm a tanácsot. Megpróbálunk össze ülni hiszen èn is tudom, hogy egy orvos a megfelelő segítsèg neki.
Nem akarok "bele rúgni" ezèrt is próbáltuk így megoldani ès megèrteni őt, az ő oldalát nèzni.
Az, hogy elköltöznek az egyenlőre nem megoldható mert nincs hova menniük. A szüleim meg nem akarják őket az utcára tenni.
Szerintem az sem lenne rossz ötlet ha az "egész" család együtt menne vmi terápiára. Biztos van ilyesmi, ha van párterápia akkor sztem ilyen is. Így nem érzi majd úgy hogy ő a "dilis" és neki kell "dilidokihoz" mennie. Igazából ez mindenki számára probléma egy szakember jobban rá tudna mutatni hogyan tudnátok jól kezelni a helyzetet! Kérdezd meg tőle fordított esetben Ő hogy viselkedne?!
Nem akarok vészmadár lenni, de ha egy ember ennyire nem tud örülni más boldogságának (ráadásul a testvéréének) akkor sosem lesz boldog! Nem akarok itt ezoterikus mélységekbe bocsátkozni, de ha irigy és folyton b*sztat a baba, miatt annál inkább nem fog összejönni! Ezt neki kellene elsősorban megértenie! Benne van a gátlás ami akadályozza a normális testműködést és ezzel a teherbeesést! A gonoszság, az irigység és azok a gyűlöletes és rossz érzések amiket irántatok táplál mind rajta csattannak vissza benne okoznak kárt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!