Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ti megengednétek, hogy a...

Ti megengednétek, hogy a kiadó ingatlanotokba a testvéred és a családja beköltözzön úgy, hogy csak a rezsit fizetnék?

Figyelt kérdés

Van egy kiadó két szobás ingatlanom.

A testvéremék a bedőlt hitel tartozásuk miatt el veszítik a házukat.

Igazából meg kért, hogy oda költözhessenek. Csak nagyon sok rossz dolgot hallottam tapasztalatok alapján az ilyenről.

Nem igazán volt jó soha a kapcsolatunk, más életvitelt folytatunk.

Félek ha ebbe így bele megyek, nem fogom tudni soha kitenni őket és nem is fognak úgy fizetni.

2015. ápr. 23. 14:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 anonim ***** válasza:
Szerintem jól döntöttél. Szomorú, hogy ez a helyzet, de ebből sehogy sem jöttél volna ki jól. Ott laktak volna 3 évig, de valszeg nem jutottak volna előlrébb, aztán meg nem tudtad volna őket kirakni, és ráadásul sokkal kevesebb pénzt tudtál volna a gyerekednek félretenni. :/
2015. ápr. 23. 22:20
 52/72 A kérdező kommentje:

Már kimondtam a végső döntést.

A férje sem úgy áll a helyzethez.

Tudom milyen a munkához való állása.

Én ezt nem tudom bevallalni. A férjének is vannak szülei próbálkozzanak ott.

Rengeteg rossz tapasztalatot olvastam hogy szerződések mellett sem tudták kikoltoztetni a családot.

Mi van ha az én életemben is történik valamo és szükségunk lesz a lakásra?

Ha tudnám azt hogy minden hónapban fix összeget fizetnek nem lenne gond. De tudom hogy ez menne ideig óráig. És nem tudnám kitenni őket onnan.

Testvériség ide-oda ez nem megoldás most.

2015. ápr. 23. 22:20
 53/72 anonim ***** válasza:
57%
Véletlenül se legyen lelkiismeret-furdalásod. 49-esnek gőze sincs, milyen butaságokat beszél. Hol védene téged egy szerződés? A hajadra kenhetnéd, lakbért sem fizetnének, ki lehet számolni, hogy ezzel mennyi pénzzel rövidítenének meg hosszabb távon (rövid távon is marha sok), ráadásul semmilyen károdat nem tudnád bevasalni rajtuk, szerződés ide vagy oda. Egy tisztasági festést nem tudnának a lakáson végezni, hát még akkor a többi amortizációs költség. Ja, és mindezt a te kontódra, és akkor még a tényleges károkozás sehol sincs. Miért is a kérdezőnek nem kellene hagynia, hogy utcára kerüljenek? Talán ő idézte elő a helyzetüket? Ő menekül a munka elől? Ő vállalt a semmire ekkora családot, aztán meg kényelmeskedik, meg nem akaródzik neki dolgozni? Legyen annak lelkiismeret-furdalása, aki ennyit kölykedzett egy link pasinak, aki ilyen buta tyúkot nevelt, meg aki inkább lébecol, mintsem eltartsa a családját...
2015. ápr. 24. 04:51
 54/72 anonim ***** válasza:
0%

Már elnézést kérek 53-as, de jogot tanulok, hidd el, tisztában vagyok a bérleti jogviszonnyal. Igenis vannak jogi eszközök arra, hogy bebiztosítsa magát, csak venni kellene a fáradtságot, és utánanézni vagy elmenni egy ügyvédhez, nem pedig mendemondák és rossz tapasztalatok alapján dönteni. ("Azért, mert Piroska is úgy járt!", ezek a kedvenceim.) Azt a kérdező pedig eleve leírta, hogy lakbér fizetés nélkül szeretne a testvére beköltözni, csupán a rezsit fizetné.

Nyilván mindenki úgy cselekszik egy ilyen helyzetben, ahogy akar, a kérdező is leírta, hogy eldöntötte, nem segít. Én segítenék, mert akármilyen ember is, mégis a testvérem, 3 gyerekkel, nem hagynám őket fedél nélkül. Nem egy vadidegenről van szó. A félelmei természetesen jogosak, ezért írtam a szerződést, illetve hogy menjenek el közösen egy ügyvédhez. Számomra a család az első, mert ki segítsen az emberen, ha bajban van, ha nem a családja? Még akkor is, ha olyan, amilyen... Mindenki követ el hibákat, választ rossz utakat, de mindenki képes a fejlődésre, és mindenki megérdemel egy második esélyt. Ez az én véleményem, ellentétben a többséggel, én segítenék. De ahogy már korábban is leírtam, kedves 53-as, a kérdező döntött. A jogi részét pedig hagyjuk, tényleg nem érdemes vitatkoznod velem erről.

2015. ápr. 24. 10:33
 55/72 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, nem szeretnék vitatkozni veled, de azt az egyet elfelejted, hogy családon belül nem egészen úgy működik a jog meg a szerződés, mint egy sima albérlővel szemben. Mit csinálhatna a kérdező, ha a testvére nem fizeti a rezsit? Vagy lelakja a lakást? Bepereli? Családon belüli? Vagy ha nem akar kiköltözni soha, akkor hivatalosan kilakoltatja? Azért odáig sokan nem szeretnének eljutni. Teljesen másképp tud fellépni egy idegennel szemben, mintha a családról van szó.
2015. ápr. 24. 11:53
 56/72 anonim ***** válasza:
Ha azt megteszi, hogy élből elutasítja, és nem segít neki, akkor nem hiszem, hogy a fellépés, illetve a jogai érvényesítése során lenne probléma, illetve ott ne lenne elég határozott. De ez már nem a mi dolgunk, a kérdező már egyébként is döntött. Én csak válaszoltam egy általa feltett kérdésre, nem vagyok köteles úgy látni, mint mások. ÉN segítenék a testvéremnek. MÁS nem segít(ene). Kész, ezen nincs mit tovább ragozni, vitatkozni pedig teljesen felesleges, ugyanis úgysem foguk közös nevezőre jutni, de nem is kell, nem is az a cél, itt egyébként is csak a kérdés megválaszolása lett volna a lényeg.
2015. ápr. 24. 12:20
 57/72 anonim ***** válasza:
54%
A lényeget már leírták előttem, a kérdező döntött, nekem már csak egy kérdésem maradt: miért jönnek itt többen azzal, hogy "De hát mégiscsak a testvérem, ki segítsen az emberen, ha nem a család?" stb. Pedig a vérségi rokonság NEM jelent az égvilágon SEMMIT. (A kutyámra előbb számíthatok, mint akármelyik rokonomra.)
2015. ápr. 24. 13:26
 58/72 A kérdező kommentje:

Természetesen nem egyezhet a véleményünk.

Bár hiába testvérem, soha nem volt jó a viszony közöttünk.

Már nem egyszer lett nekik segítve. Mikor a férjével össze veszett, mikor pénz kértek, soha nem tudtak élni a lehetőséggel és igen is neki állni újra kezdeni.

Bár úgy érzem míg ezzel a férfival van, nem is fog soha egyenesbe kerülni.

Köszönöm mindenkinek a választ.

Meglepő módon anyukám is velem értett egyet.

2015. ápr. 24. 13:33
 59/72 anonim ***** válasza:
Jó, hogy legalább a szüleiddel nem romlott meg a viszonyod. Remélem azért tesódnak sikerül észhez térnie, már csak a gyerekek miatt is.
2015. ápr. 24. 13:43
 60/72 anonim ***** válasza:
100%
ha ilyen bizonytalan a pénzügyi hátterük talán nem kellett volna 3 gyerek
2015. ápr. 24. 13:46
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!