Ti megengednétek, hogy a kiadó ingatlanotokba a testvéred és a családja beköltözzön úgy, hogy csak a rezsit fizetnék?
Van egy kiadó két szobás ingatlanom.
A testvéremék a bedőlt hitel tartozásuk miatt el veszítik a házukat.
Igazából meg kért, hogy oda költözhessenek. Csak nagyon sok rossz dolgot hallottam tapasztalatok alapján az ilyenről.
Nem igazán volt jó soha a kapcsolatunk, más életvitelt folytatunk.
Félek ha ebbe így bele megyek, nem fogom tudni soha kitenni őket és nem is fognak úgy fizetni.
Már kimondtam a végső döntést.
A férje sem úgy áll a helyzethez.
Tudom milyen a munkához való állása.
Én ezt nem tudom bevallalni. A férjének is vannak szülei próbálkozzanak ott.
Rengeteg rossz tapasztalatot olvastam hogy szerződések mellett sem tudták kikoltoztetni a családot.
Mi van ha az én életemben is történik valamo és szükségunk lesz a lakásra?
Ha tudnám azt hogy minden hónapban fix összeget fizetnek nem lenne gond. De tudom hogy ez menne ideig óráig. És nem tudnám kitenni őket onnan.
Testvériség ide-oda ez nem megoldás most.
Már elnézést kérek 53-as, de jogot tanulok, hidd el, tisztában vagyok a bérleti jogviszonnyal. Igenis vannak jogi eszközök arra, hogy bebiztosítsa magát, csak venni kellene a fáradtságot, és utánanézni vagy elmenni egy ügyvédhez, nem pedig mendemondák és rossz tapasztalatok alapján dönteni. ("Azért, mert Piroska is úgy járt!", ezek a kedvenceim.) Azt a kérdező pedig eleve leírta, hogy lakbér fizetés nélkül szeretne a testvére beköltözni, csupán a rezsit fizetné.
Nyilván mindenki úgy cselekszik egy ilyen helyzetben, ahogy akar, a kérdező is leírta, hogy eldöntötte, nem segít. Én segítenék, mert akármilyen ember is, mégis a testvérem, 3 gyerekkel, nem hagynám őket fedél nélkül. Nem egy vadidegenről van szó. A félelmei természetesen jogosak, ezért írtam a szerződést, illetve hogy menjenek el közösen egy ügyvédhez. Számomra a család az első, mert ki segítsen az emberen, ha bajban van, ha nem a családja? Még akkor is, ha olyan, amilyen... Mindenki követ el hibákat, választ rossz utakat, de mindenki képes a fejlődésre, és mindenki megérdemel egy második esélyt. Ez az én véleményem, ellentétben a többséggel, én segítenék. De ahogy már korábban is leírtam, kedves 53-as, a kérdező döntött. A jogi részét pedig hagyjuk, tényleg nem érdemes vitatkoznod velem erről.
Természetesen nem egyezhet a véleményünk.
Bár hiába testvérem, soha nem volt jó a viszony közöttünk.
Már nem egyszer lett nekik segítve. Mikor a férjével össze veszett, mikor pénz kértek, soha nem tudtak élni a lehetőséggel és igen is neki állni újra kezdeni.
Bár úgy érzem míg ezzel a férfival van, nem is fog soha egyenesbe kerülni.
Köszönöm mindenkinek a választ.
Meglepő módon anyukám is velem értett egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!