Ti megengednétek, hogy a kiadó ingatlanotokba a testvéred és a családja beköltözzön úgy, hogy csak a rezsit fizetnék?
Van egy kiadó két szobás ingatlanom.
A testvéremék a bedőlt hitel tartozásuk miatt el veszítik a házukat.
Igazából meg kért, hogy oda költözhessenek. Csak nagyon sok rossz dolgot hallottam tapasztalatok alapján az ilyenről.
Nem igazán volt jó soha a kapcsolatunk, más életvitelt folytatunk.
Félek ha ebbe így bele megyek, nem fogom tudni soha kitenni őket és nem is fognak úgy fizetni.
Ha nem mehetnek oda, akkor hova mennek? Az utcára? Vagy van más lehetőség?
Ha lenne bármi más lehetőség, akkor talán inkább mondd, hogy már kiadtad. Tényleg sanszos, hogy évekig ott maradnak, nem fizetnek, lelakják, esetleg tartozást halmoznak fel neked, mert nem fizetik a számlákat. Aztán mégis te leszel a szemét, hogy kiteszed őket. De miért nem fizetnének? Nem dolgoznak? Ketten nem keresnek annyit, hogy fizessenek albérletet? Mondjuk valamivel kevesebbet, mint amennyiért másnak adnád, de ingyen én nem mennék bele max 2-3 hónapra.
Megmondod neki, hogy neked is jövedelem kiesést jelent, ha oda hosszútávon ingyen beköltöznek. Én nagyon max fél évre engedném, hogy beköltözzenek fizetés nélkül. De mindenképpen papír kell róla. Valamennyi pénzt előbb-utóbb kérned kell tőle, hisz ez neked veszteség. De már most mond neki, hogy x időn belül ezért a házért te teljes bért akarsz kapni, ha ezt nem tudja megadni, sajnos keresniük kell más szállást, mert te ezt a pénzt erre meg arra rakod félre.
Fú nem sajnállak, hogy ilyen helyzetbe kerültél. (A tesódékat még kevésbé)
Hátrom gyerek van náluk.
A tesóm gyárba dolgozik, a férje meg hát hol itt hol ott.
Kicsit zűrős, mikor már unja a munkát leszámol, az elmúlt évben 4 munkahelye volt. Sajnos az ilyen dolgok miatt nem is tudták fizetni a hitelt.
Vannak félelmeim, nem tudom hogy egy szerződés milyen garancia lehet így ebben a formában arra, hogy ki fognak-e költözni.
Jelenleg megtakarításuk nincsen, így más albérlet kilőve.
Lehet tényleg a legjobb az lenne ha azt mondom, hogy kiadtam már.
Mond h már kiadtad,hosszú távra és neked is sok pénzbe fájna ha szerződést bontanál.
Ne aggódj meg fogják.oldani a lakhatásukat.
Így is lesz belőle elég nagy balhé.
Már pluszban a szüleink részéről is, hogy én milyen vagyok stb stb.
Inkább most bírom ki, mint mikor már esetleg meg van a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!