Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ti megengednétek, hogy a...

Ti megengednétek, hogy a kiadó ingatlanotokba a testvéred és a családja beköltözzön úgy, hogy csak a rezsit fizetnék?

Figyelt kérdés

Van egy kiadó két szobás ingatlanom.

A testvéremék a bedőlt hitel tartozásuk miatt el veszítik a házukat.

Igazából meg kért, hogy oda költözhessenek. Csak nagyon sok rossz dolgot hallottam tapasztalatok alapján az ilyenről.

Nem igazán volt jó soha a kapcsolatunk, más életvitelt folytatunk.

Félek ha ebbe így bele megyek, nem fogom tudni soha kitenni őket és nem is fognak úgy fizetni.

2015. ápr. 23. 14:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
42%
Kiadnám másnak, a bevétel feléből támogatnám a tesómat, ha megbízhatatlan,: számla ellenében. A felét eltenném a lányomnak, ahogy terveztem. Senki se várhatja, hogy a saját gyerekedtől 100%-nyit végy el. Akinek nem tetszik, maga is vállalhat magára a tesódék terheiből.
2015. ápr. 23. 19:43
 42/72 anonim ***** válasza:

Ha valaki önhibáján kívűl kerül ilyen helyzetbe, azt mondom, megérdemel még egy esélyt. De ahogy leírtad, ők tettek azért, hogy idáig jussanak. Én nem segítenék nekik semmilyen formában. van nekem is egy ilyesmi nővérem. Hát tudod mikor adnék neki egy fillért is. Hiába jönne nekem a két unokahúgommal. Egyszer akartam neki valamilyen formában segíteni..hát átbsztak a palánkon...többet nem fognak. Mert én is csak azért, mert megszólalt a lelkiismeretem, hogy dehát a testvérem. Nem. Az ilyen tesók pont ezt használják ki. Meg maguk elé tartják a porontjaikat, hogy ha már engem nem szánsz meg, szánd meg a gyerekeimet, ők még csak gyerekek.

Te tisztességgel megdolgoztál azért a házért. Akármire is akarod elkölteni a bejövő pénzt, az a te saját magánügyed. Ha ellóversenyezet, akkor ellóversenyezed. Ha a tesód normális lenne, igyekeznének a párjával, akkor segítened kéne, de így...nem érdemlik meg.

Ha egyszer oda beengeded őket a büdös életbe ki nem takarítod őket onnan. És még a számlákat se fogják fizetni. Nővérem is ezt csinálta. Apu odaadta nekik az egyik lakását, hogy jól van, albit nem kell fizetni, csak a rezsit. Hát egy idő után nem fizették-nem dolgoztak, nem volt miből.

2015. ápr. 23. 20:17
 43/72 anonim ***** válasza:

Korábban már írtam ide, de a hazugság témát nem érintettem. Én sem hazudnék s nem tudom, miért kellene.De már megszoktam, hogy az őszinteség nem trendi dolog, úgy kell játszanunk, hogy nehogy ránk vetüljön, hogy nem vagyunk jók és szolgálatkészek, de ugye, így alakult, nem a mi döntésünk... Ez sosem tetszett.

Főleg ilyen esetben, ahol már a kérés is pofátlan, mire fel kéne vigyázni a pici lelkére (de ha úgy nézzük, ha embernek tekintjük, s valahol azért családtagnak, nem hazudunk a szemébe)?

2015. ápr. 23. 20:18
 44/72 A kérdező kommentje:

Pénzzel még ennyire sem támogatnám őket.

A szüleink is segítettek nekik egy pár éve de akkor is kiderült, hogy nem arra költöttek amire kértek.

Nagyon sajnálom őket de nekem is van családom, gyermekem akinek a lehető legtöbbet szeretném megadni.

Fel is hívtam most, megmondtam nagyon sajnálom de keressenek más lehetőséget.

Úgy reagált ahogy sejtettem, önző dög vagyok amiért legalább a gyerekeire nem vagyok tekintettel és most ők az utcán fognak élni meg öngyilkos lesz miegymás.

Már várom anyukám telefon hívását, hogy ő mit fog mondani.

Tudtam, hogy meg lesz a balhé. Leginkább ki is kapcsolnám magam. Meg azért szarul is érzem de ezt meg kellett lépnem.

Köszönöm a támogatást :)

2015. ápr. 23. 20:32
 45/72 anonim ***** válasza:
100%
Jól tetted, hogy nem mentél bele.
2015. ápr. 23. 20:42
 46/72 anonim ***** válasza:
100%
Ha szükség lenne tényleg arra a pénzre, ami a kiadásából jönne, akkor nem engedném meg, pláne, hogy 3 évig akarnak ott maradni csak a rezsit fizetve, és még nem is egyezik veletek az életvitelük. Gondolom, utóbbit azért jegyezted meg, gondolom, mert félsz, hogy még azt sem fizetik, vagy leamortizálják a lakást, vagy nem hajlandóak kiköltözni, mikor a lányodnak kéne (tudjuk a hírekből, hogy kb. lehetetlen kitenni az ilyeneket). Túl sok forog kockán. Maximum olcsóbban adnám ki nekik az ingatlant, de kvázi ingyen nem.
2015. ápr. 23. 20:58
 47/72 anonim ***** válasza:
77%
Anyukád hívását várhatod. Jól föl lesz háborodva valószínűleg hogy önző vagy. Tudod miért lesz fölháborodva? Mert így hozzá fognak becuccolni az egész családdal és mentalitással. Ő nem teheti meg hogy nemet mond a saját gyerekének.
2015. ápr. 23. 21:08
 48/72 A kérdező kommentje:

Hozzájuk nem tudnak beköltözni mert egy szobás lakásban laknak.

Lehet, hogy önző vagyok de ahogy ő is a gyerekekre gondol így én is az enyémre.

Mint pénz ügyileg mint mindenhogy.

2015. ápr. 23. 21:12
 49/72 anonim ***** válasza:
0%

Én mindenképpen segítenék a testvéremnek, de ha köztetek nem olyan jó a viszony, és félsz az esetleges következményektől, menjetek el egy ügyvédhez, és írjatok bérleti szerződést. Abban szabályozhatják, mit tehet az ingatlannal/ingatlanban, és mit nem. Ez főleg azért lenne fontos, mert írtad, hogy más életvitelt folytat, mint te. Ha pedig megszegi valamelyik feltételt, fel tudod mondani a szerződést, és akkor kénytelen kiköltözni. De ha nem is követ el szerződésszegést, a határozatlan időre kötött szerződést 30 napra felmondhatod.

Elhiszem, hogy félsz, de a szerződés megfelelő biztosíték, ne hagyd, hogy a testvéred az utcára kerüljön!

2015. ápr. 23. 22:13
 50/72 A kérdező kommentje:

Már kimondtam a végső döntést.

A férje sem úgy áll a helyzethez.

Tudom milyen a munkához való állása.

Én ezt nem tudom bevallalni. A férjének is vannak szülei próbálkozzanak ott.

Rengeteg rossz tapasztalatot olvastam hogy szerződések mellett sem tudták kikoltoztetni a családot.

Mi van ha az én életemben is történik valamo és szükségunk lesz a lakásra?

Ha tudnám azt hogy minden hónapban fix összeget fizetnek nem lenne gond. De tudom hogy ez menne ideig óráig. És nem tudnám kitenni őket onnan.

Testvériség ide-oda ez nem megoldás most.

2015. ápr. 23. 22:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!