Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ti megengednétek, hogy a...

Ti megengednétek, hogy a kiadó ingatlanotokba a testvéred és a családja beköltözzön úgy, hogy csak a rezsit fizetnék?

Figyelt kérdés

Van egy kiadó két szobás ingatlanom.

A testvéremék a bedőlt hitel tartozásuk miatt el veszítik a házukat.

Igazából meg kért, hogy oda költözhessenek. Csak nagyon sok rossz dolgot hallottam tapasztalatok alapján az ilyenről.

Nem igazán volt jó soha a kapcsolatunk, más életvitelt folytatunk.

Félek ha ebbe így bele megyek, nem fogom tudni soha kitenni őket és nem is fognak úgy fizetni.

2015. ápr. 23. 14:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 anonim ***** válasza:
87%
Osztan,honnan lesz 2-3-4 év múlva pénzük a költözésre? Nem fognak kimenni SOHA!
2015. ápr. 23. 15:06
 22/72 acelsziv ***** válasza:
75%

Menjenek a szüleitekhez, ha már annyira babusgatnák őket.

Abból amit leírtál ha odaadnád a lakást azzal egy marha nagy veszekedést odáznál el akár évekkel. És egy jókora pénzveszteséged is lenne rajta nem csak a kieső bérleti díj, hanem a lelakott -esetleg bosszúból szétlopott és szétvert - lakás felújítása és a közműhátralék kifizetése is. Plusz egy halom stressz a kirakatásuk miatt. Ez éveket venne el a te életedből is. Kell ez neked?

Ha meg voltak elég felnőttek kipotyogtatni három gyereket akkor oldják meg a többit is és ne a markukat tartsák.

2015. ápr. 23. 15:07
 23/72 anonim ***** válasza:
89%
Nem mennék bele. Rosszabbul jössz ki belőle ha megengeded. Hazudd, hogy kiadtad másnak. Ha tartozást halmoznak fel, és ki se tudod tenni őket majd, akkor te jársz rosszul. Ha meg valahogy kiteszed őket onnan, akkor is te leszel a szemét. Költözzenek a szülőkhöz.
2015. ápr. 23. 15:09
 24/72 anonim ***** válasza:
73%
A kisebb balhé érdekében ajánld fel, hogy az albérlet kaucióját, egy havi díját kifizeted. A tiedbe meg ne engedd beköltözni.
2015. ápr. 23. 15:10
 25/72 anonim ***** válasza:
80%
Elég nehéz helyzet. Mert szerintem hiába lenne papír, ha nem fizetnék a rezsit, vagy 2-3 év múlva sem költöznének ki, még nehezebb helyzetbe kerülnél/kerülnétek, ha esetleg be kéne őket perelned. Én ilyen helyzetben azt mondanám, hogy már kiadtam, esetleg felajánlanám, hogy bizonyos ideig beszállok az albérletük költségeibe.
2015. ápr. 23. 15:14
 26/72 anonim ***** válasza:
92%
Neked talán a fán termett az a lakás? Ugyan már, ne mássz bele a zűrös ügyeikbe, mert nagyon jól látod: mentalitásbeli problémák (3 gyereke egy link pasinak, aki nem szeret dolgozni...)vannak főleg. Sose tudnál kirakni egy 3 gyerekes családot, és neked is kell az a pénz. N elegyen lelkiismeret-furdalásod, mert ők alakították így az életüket, ők felelősek a döntéseikért, és azokat nem neked kell helyrehozni. Neked ott az a szép lakásod, ami jövedelmező befektetés, és az a pénz a lányod elindulásához kell majd. Miért mondanál le róla azért, mert ők borzasztó felelőtlen életet élnek? Ráadásul nincs is jó kapcsolatotok, nem is értem, milyen alapon apellálnak a te lakásodra. Oda ne engedd őket, mert az életben nem fogak onnan elmenni. Viccelsz? Felújított lakás, ingyen van, előbb utóbb a rezsit se fogják fizetni, hiszen ez nagyon kényelmes lesz így, apukának még annyi ingerenciája sem lesz dolgozni, mint eddig! Ha a hitelfizetés nem sarkallta munkára, majd az ingyen lakás fogja? Ugyan már...mese habbal! Itt még meg is szorulhatnának, és kihagyhatnák a közüzem fizetést, hiszen te úgyis befizetnéd, ha nem akarnád, hogy ráterheljék! Ha meg a szüleid pampognak: tessék szépen befogadni őket, és támogatni. Más f...ával mindig könnyebb a csalánt verni...
2015. ápr. 23. 15:15
 27/72 anonim ***** válasza:
21%

Csodálkozom a kommenteken... Én biztos megengednem, hiszen a testveremrol van szó es 3!! gyerekről..

Azért is van a család, hogy mellettünk alljon a bajban. Lehet hogy mas az eletviteluk, de az is lehet hogy most megprobalnak talpra allni. Mindenkinek kell esélyt adni.. Főleg ilyen nehéz helyzetben. Biztos nekik is kellemetlen hogy kiraktak őket az eddigi lakasukbol. Hogyan tudnának kikecmeregni ebből, ha nem családi segítséggel?? Ha nincs megtakarításuk akkor nekik te vagy jelenleg az egyetlen mentsvar..

Ők is segítenének fordított helyzetben gondolom..

Én kiadnam hosszabb időre nekik, azzal hogy leszogeznem x hónapig(max fel ev) ingyen lakhatnak utána pedig a díjat fizetniük kell, hisz neked is fontos az a pénz.

2015. ápr. 23. 15:16
 28/72 anonim ***** válasza:
86%

Ha három gyerek van, akkor szükséges lesz a bejelentkezés számukra a suli, ovi miatt. Ha be vannak jelentkezve gyerekekkel amúgy is nehézkes a kirakásuk.

Ez azért nehéz helyzet mert mindenképpen a te veszteségedre alakul a helyzet. Ha kiszámolod, maga a bérleti díj kiesése ennyi időre is nagyon húzós. Arra pedig nincs garancia hogy tartozásokat halmoznának-e föl. Bár ahogy hallottam több főbérlő úgy döntött hogy feltölthető villany, gáz órákat használnak inkább. Biztos nem ok nélkül.

Erkölcsileg így is-úgy is rosszul jössz ki. Most azért mert nem nyújtasz segítséget. Ha viszont nyújtasz segítséget, évek múlva leszel még sokkal rosszabb hogy a nyakukra jársz hogy keressenek máshol otthont, esetleg fizessék ki a tartozásukat. Akkor az összes családtag a rokonságból téged fog utálni.

Ha mégis mellettük döntesz , albérletben jártas ügyvédi papírokkal

2015. ápr. 23. 15:16
 29/72 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól megértenétek egymást tesóddal akkor is rizikós lenne, de így hogy sosem volt jó kapcsolatotok és más az életfelfogásotok nagyon rosszat tennél magaddal.

Csak évekkel tolnál ki egy hatalmasra felduzzadt balhét. Mindenki haragosod lenne akkorra a családból. Senkinek nem jutna eszébe hogy most jó szíved volt. Senkinek nem jutna eszébe hogy mekkora bérleti díjtól estél el. Senkinek nem jutna eszébe hogy a tartozásukat neked kellene fizetned. Senkinek nem jutna eszébe hogy évekig ingyen engedted őket lakni. Csak az jutna mindenkinek eszébe hogy három gyerekkel te teszel utcára egy rokon családot.

Akkor ugyan mondhatnád hogy most három évig nálam éltek, éljenek minden rokonnál ingyen három évig, és akkor majd lakhatnak újra nálam három évig..... Senki nem akarná őket befogadni, de tőled a rokonok elvárnák hogy ne rakd ki őket hogy ne hozzájuk menjenek utána. A jelen pillanat viszont arról szól hogy a saját felelőtlenségük miatt kell költözniük. Itt még nem téged hibáztatnak.

2015. ápr. 23. 15:38
 30/72 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, csak erősítettétek az, hogy ebbe nagyon kockázatos bele mennem.

Hiába család, hiába testvér. A lányom jövője érdekében ez a legjobb döntés.

Igen a bejelentkezés szükséges volna, és bizony azt tudom hogy akkor sokkal nehezebb bárkit is kitenni a lakásból.

Arra, hogy talpra álljanak már kaptak segítséget a szüleinktől(pénzben), egy ideig elvoltak utána csak tovább süllyedtek.

Osztottam-szoroztam ebbe így nem tudok bele menni. Túl sok a mérlegen a negatív dolog.

2015. ápr. 23. 15:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!