Kiadó szobákat kerestem de mikor megemlítem hogy kisállatom van, azt mondják az nem jöhet. Miért?
Mindenhol ez van? Miért zavar bárkit is bárhol egy ketrecben élő állat? Nyilván a saját szobámban tartanám, nem a közös helységekben. De akkor sem jöhet...
Gondoltam rá hogy titokban tartanám, de akkor a ketrecét nem vihetném... de akkor meg hogy, hol tartsam? És ha észrevennék?
Feltételezem a kisállat hörcsögszerű.
Erre az állatfajára három vélemény él: koszos, hangos, büdös.
Arra már senki nem gondol hogy ezek a dolgok nehezen jutnak át a falakon...
Legfeljebb a tulajnak lehet némi beleszólása, mert némelyik hörcsög tényleg nem semmi.
Az utolsó hörim állandóan kipisilt a ketrecből a kerékről, folyt a pisi a falról, és nyoma is maradt :)
Ha kitartó vagy, biztosan találsz állatbarát lakótársakat, de valóban nem egyszerű a dolog.
Ilyenkor sajnos választani kell, ha nagyon sürgető a költözés.
Sajnos ezt én sem értem. Egy ember sokkal nagyobb koszt, rendetlenséget, rumlit csinál mint például egy macska, vagy egy rendesen nevelt kutya.
Nincs értelme hazudni, úgy keress lakást, hogy előre tisztázod.
Mert nem lehet tudni, maga az állat mennyire megbízható. Rongálhatja a bútorokat, parkettát, ajtófélfát (megrágja, megjelöli, leszarja. stb).
Azt egy bérlő se vallja be, ha rongálós típus az állata, a tulajdonos meg inkább nem kockáztat, hogy eltűnik a fél ajtófélfa, mert unatkozott a nyúl.
Nekünk volt nyulas bérlőnk. A nyúl megrágta a beépített konyhabútort, mert volt néhány gyanús, büdös folt a parkettán (résekbe beszivárogva, falon szintén - ilyenkor ugye teljes 5x4 méteres falfelületet újra kell festeni, de inkább az egész szobát, mert nem lesz ugyanaz a szín). Kiköltözésnél mondtam, hogy oké, a kár X összeg, kaucióból levettük.
Hát nem semmi vita volt, miért annyi, az a folt nem nyúlé (az se jobb, ha ők pisiltek oda...).
Na, ilyet még egyszer nem. Ők is ígérték, hogy ketrecben lesz, ezek szerint vagy kiengedték (biztos, hacsak nem ők rágták meg a bútort), vagy a ketrecből brunyált szanaszét.
Ezt megelőzendő nincs kisállat. Hal se, mert ha meg az akvárium törik, akkor az egy mini beázás.
A kárt ki lehet fizettetni....
És ha nem?
Szerinted nem egyszerűbb megelőzni a bajt?
Majd hozzád fognak igazodni nem, mert a te mániád az első...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!