Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kiadó szobákat kerestem de...

Kiadó szobákat kerestem de mikor megemlítem hogy kisállatom van, azt mondják az nem jöhet. Miért?

Figyelt kérdés

Mindenhol ez van? Miért zavar bárkit is bárhol egy ketrecben élő állat? Nyilván a saját szobámban tartanám, nem a közös helységekben. De akkor sem jöhet...

Gondoltam rá hogy titokban tartanám, de akkor a ketrecét nem vihetném... de akkor meg hogy, hol tartsam? És ha észrevennék?

2012. szept. 4. 16:15
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Na jó értem, akkor viszont nem fogok beszámolni az állatról, hanem titokban lesz ott, remélem az jobb, úgy valóban fog kárt tenni, mert valahol tartanom kell, szekrényben, fiókban, nem tudom...

Más megoldást nem látok. Utcán nem fogunk élni.

2012. szept. 4. 21:16
 12/18 Septimius ***** válasza:
Sajnálom :S Én megértelek, mert nekem is voltak hörcsögeim sok éven keresztül, meg akváriumom is van, de soha nem keletkezett kár a lakásban még tőlük. Ugyanakkor a főbérlőt is megértem, mert nem tudhatja, hogy te felelősségteljes állattartó vagy-e, vagy olyan, aki csak szórakozik az állatokkal. Nem lehetne esetleg belefoglaltatni a bérleti szerződésbe, hogy az állat a ketrecből nem jöhet ki, csak az előszobában tartható, vagy mondjuk külön kauciót kérni miatta? Sajnos nem tudok mást, mind hogy ajánld ezt fel és fogadkozz, hogy normális leszel. A rejtegetést meg szerintem ne próbáld :S Amúgy én előbb befogadnék egy állatos bérlőt, mint egy dohányost, mert voltam olyan lakásban, amiben 3 éve nem cigiztek, és még akkor is érződött benne a füst.
2012. szept. 4. 21:45
 13/18 anonim ***** válasza:
Én egy macskával és egy csincsillával költöztem kétszer az elmúlt egy évben. A lakásokat úgy hívtam fel, h kisállat jöhet? Ha nem, akkor tettem is le a telefont. Végül kifogtam egy macskamániás tulajt, aki a beköltözés után felkéredzkedett, hogy megnézhesse a cicát :) Ne add fel, nem lehetetlen, vannak még állatbarát emberek.
2012. szept. 5. 10:29
 14/18 anonim ***** válasza:

Nekem két kiskutyám (yorki) van, gondolhatod mennyit szenvedtünk már albérlet kereséssel. Őket nem lehet bezárni egy ketrecbe. Mindenki attól félt hogy a körme összekarcolja a laminált padlót :D meg majd kaparja a falat. Hát egyiket sem csinálja. Alszanak egész nap, van alomtáljuk a fürdőbe oda járnak ha dolguk van, meg az erkélyre nyáron (ott is alom).

Nem ugat, csak ha csengetnek, de szerintem ez normális. Kb. 2hetente jön a postás, akkor hangoskodnak 5 percig, mert azt hiszik ők kapnak valamit :).

Szobába is próbálkoztam, de esélyem sem volt, aztán a párommal közösen vettünk ki lakást, de ez sem volt egyszerű, 2-3 hónapig keresgéltünk.

Adj fel hirdetést, amibe leírod hogy pl. ketrecbe tartott hörivel, kiadó szobát keresek. Vagy keress két szobás lakást, és a másik szobába te keresel bérlőtársat.

Sok sikert!

2012. szept. 5. 10:50
 15/18 anonim ***** válasza:
Ez nem kapcsolódik a kérdéshez, de én azt nem értem, hogy olyan lény tartásában mi a jó, aki alszik egész nap? Vagy ami a ketrecben van egész nap, este meg alszik? Szóval ebben mi a "buli", hogy pénzt költesz rá, eteted, gondozod, takarítod, orvoshoz viszed stb. egy olyan élőlényt, aki egész nap alszik / egész nap egy ketrecben van vagy alszik?
2012. szept. 6. 21:15
 16/18 anonim ***** válasza:

2. válaszoló vagyok.

Az én hörim alkalmazkodott a napirendhez, amikor dolgoztunk aludt, utána játszott velünk délután. Estétől hajnalig újra szundi, hajnali 3 körül meg ment a parádé.

Ő el tudta mutogatni ha enni kért, és azt is ha ki szeretett volna jönni. Mindig ki volt engedve a ketrecből.

Tudta hogy ha kinyújtom a tenyerem, akkor "liftezni" kell, mindig szót fogadott.

Begyűjteni se kellett, mert ha megunta a játékot magától visszament a nyitott ketrecébe, és ki sem jött amíg nem zártuk be.

Szegénykém csak akkor nem volt hajlandó hazamenni, mikor megbetegedett :(

Inkább az a hátránya az ilyen kisállatoknak, hogy a legtöbb orvos nem ért hozzájuk.

Annyit költöttünk egy sima szemgyulladásra hogy két tucat hörcsögöt vehettünk volna az árából, mégis elpusztult szegény :(

2012. szept. 6. 21:34
 17/18 anonim ***** válasza:
Milyen állat? hörcsög? Az senkinek sem árt. Úgyis ketrecben van
2012. szept. 7. 20:44
 18/18 anonim ***** válasza:

13-as vagyok, amikor először költöztem, még csak a csini volt, ketrecben, de sokan őt se engedték, mert úgyis kiengedem. Persze, de figyelek is rá.

Aztán amikor már volt a cica is, akkor az egyik tulaj megkérdezte, hogy de ugye van ketrece, amibe bezárom (a cicát!!!), ha nem vagyok otthon... o.O Na ott ki is fordultam abból a lakásból.

2012. szept. 10. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!