Mit csináljak a sunyi fogyatékos testvéremmel?
Tesóm (25) értelmi fogyatékos (autista), de már eldobom az agyam attól amit leművel néha. Se anya, se apa semmi nevelést nem adott neki mert "beteg", 3 éves kora után mindent erre fogtak. Ahova szokta anya vinni fejlesztőbe, ott meg nem tudom mennyit foglalkozhatnak vele. Na mindegy, nem is ez a lényeg.
A minap arra lettem figyelmes hogy eltünedeznek dolgok a házból (evőeszközök, illatgyertyák, pendrive meg ilyen kisebb tárgyak) és hogy a lakáskulcs is mindig más helyen van, nem ott ahol hagyom. Utána már rájöttünk anyáékkal hogy a tesóm kimegy az utcára és kidobja a nagy kukába ezeket a holmikat. Anya csak röhög ezen, mert szerinte vicces.
Ma is eldugtam a kulcsot a nappali bútor fiókjának mélyére, gondoltam ott csak nem találja meg tesóm. De aztán csak hallom, hogy nyitja az ajtót, rászóltam, elvettem a kulcsot és magamnál tartom. De továbbra is ez ment, úgy sejtettem hogy van neki valahol valami dugi-kulcsa. Be is jött a sejtésem, eldugott magának két kulcsot, sőt amikor mondtam neki hogy "kérem a többit is" akkor még a táskámba is belekotorászott és onnan is kivette. Ez inkább azért volt megdöbbentő mert 1) nem tudtam hogy tudja hogy ott tárolom a kulcsomat, 2) úgy tudtam hogy oda sose nyúl. Már nem tudom hova eldugni a kulcsokat, meg nem tudom hogy van-e még nála valahol és csak sunnyog. Csak zuhanyozni megyek el, ő meg már lehet hogy kutat is a kulcs után.
Már szóltam anyának, hogy valamit csináljon, mert csak rá hallgat, ha én rászólok akkor nekem támad és verekszik. Egyszer majd arra fog eszmélni, hogy a pénzt dobja ki. Ha meg ne adj isten egyedül vagyok vele és nem hallom hogy kimegy (mert pl zenét hallgatok vagy telefonálok) akkor én leszek a bűnös, ha elüti egy autó.
("Nekem ha a testvérem kidobná a pendriveom én úgy baxnám pofán hogy leszakadna a feje"). Remélem az aki ezt írta legalább a bátyja jóval idősebb nála ja meg remélem, hogy egy izompacsirta is, mert ha azt pofán vágná azt szerintem az a fagyi úgy visszanyalna, ép bőrrel biztosan nem úszná meg, ha esetleg az izompacsirta bátyja úgy arrébb hajítja, hogy ott marad. Azt megnézném, hogy tud akkorát ütni, hogy valóban leessen a feje.
Viszont valaki meg azt írta, hogy megtámadja az autista a tesót.
Egyébként egy autista is lehet az átlagosnál intelligensebb, és ők biztosan nem támadnak ok nélkül. Arra emlékszem, hogy még mi gyerekek voltunk mindig én gyepáltam meg alaposan a húgomat, mikor úgy éreztem, hogy túlságosan beleavatkozik a dolgaimba. Emlékszem, hogy ezért anyu rávert egyet a hátamra egy kis vékony nyelű fából készült kis játékseprűvel, és ráadásul pont a keményebb részével na azóta megtanultam a leckét, hogy nem szabad bántani a hugit, mert esetleg majd az a visszájára fog majd elsülni, és azóta már nincsenek ilyen dolgok.
Kedves kérdező!: Szerintem is inkább szereltess fel egy olyan széfet, amiben biztonságosan el tudod tárolni a dolgaidat. Ja és szerintem azért támad, ha rászólsz mert tudja azt hogy nem az anyja, vagy az apja vagy gondolom te vagy a hugi, akinek úgyis könnyen letörheti a szarvát. Hidd el szerintem ő nem annyira fogyatékos, elnézész a nyers kifejezésért mint amilyennek mutatkozik, de azért nem árt résen lenni nehogy egyszer tényleg elüsse az autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!