Mit kezdjek egy enyhén szellemi fogyatékos tesóval?
Lány, és felsős már. Elsős kora óta voltak problémák vele a suliban, bár már az oviban is maradt egy évet pluszban, pedig nem kellett volna a születési hónapja miatt.
Aztán anyánknak egyszer volt ideje, és elcipelte dokihoz, meg még párhoz, akik megállapították a debilséget, miszerint születésnél oxigénhiány léphetett fel. De amúgy erről semmilyen papír nem beszél.
Ezután anyánk dugdosta mindenféle speciális suliba, de csak rosszabb lett, úgyhogy maradt normálisban. Semmilyen barátja nincs nagyon, meg csúfolják...
Én már külön élek elég rég óta (amióta suliba ment), meg jó messze, így nem nagyon vettem részt a családi életben.
Ez meg a másik. Most, h tinédzser lett, gondoltam csak utol lehet érni neten, de nem.
Ahhoz is hülye. Mármint szó szerint.
Most volt nálam, meghívtam magunkhoz pár napra, és gyerekek... Én annyira nem akartam elhinni a mendemondákat, de a hugom tényleg fogyi.
Olyan szinten van, mint az ovis korában. Szerintem az oviban kapta a legtöbb törődést, meg odafigyelést....
A beszéde, a szókincse, a gondolkodása!
Beállítottam az okostelefonján a wlan-t. Neki olyanja nincs, csak kölcsönkapta otthonról.
Nem tudta mi az a Wlan. Azt sem, h hol van a lakásban.
Koncentrációs zavarai vannak, tiszta antiszociális. Mondjuk szerintem ebben már az is közrejátszik, h egyedül van otthon, minden tesója kirepült.
Én innen nem tudok sokat tenni, de mégis szeretném jobban megérteni, h miért, meg hogy hogyan kéne.
Anyánk egy gyökér ez ügyben, meg az új pasija is...
Vmi ötlet? Gondolom a türelmet kéne először gyakorolni vele szembe, de nehéz interneten keresztül kommunikálni szóban, mert anyánktól még laptopot sem kap, h skypeolhasson!
anyánk meg szarik felvenni a telefont!
Ötletek?
Undorító vagy!!! A testvéredről beszélsz, hé! Örüljél neki, hogy nem te vagy ilyen állapotban. Megáll az eszem... Szégyellhetnéd magad!
Reménykedem benne, hogy csak kamukérdés, amivel a népet akarod idegesíteni, nagyon remélem, hogy a valóságban nem áll fent ez a helyzet és hogy nem vagy ekkora bunkó!
22/f
"Én innen nem tudok sokat tenni, de mégis szeretném jobban megérteni, h miért, meg hogy hogyan kéne. Anyánk egy gyökér ez ügyben, meg az új pasija is".
Hát nehéz helyzetben vagy/van ő is. És szép, hogy meg akarod érteni. Valóban ez a kiindulási pont: megérteni és elfogadni. Azok a gyógypedagógiák, amelyek szerintem nagyon jól működnek, a lehető legjobbat hozzák ki a sérültből, úgy indítanak: Ő ilyen. Így elfogadom. Hogy lehetne jobb? Meg kellene találni azt a munkát, amit szeretne végezni és tud is. Nagyon jók (talán csak ezek hatékonyak)a művészetterápiák. Jung foglalkozott ezzel, tőle olvashatsz erről.
Bírd rá a szüleid, hogy vizsgáltassák ki, járjanak utána, milyen lehetőségei vannak a fejlesztésre. Sajnos ennél az esetnél már nincs rá esély, hogy teljes értékű életet élhet. Elég idős már, valószínűleg a jelenlegi állapotánál sokkal jobbat nem lehet elérni.
Nálunk anyukám öccse ilyen, írni-olvasni is alig tud, és valami hihetetlen naiv. De nagyon kedves, csak nehéz vele. Gyámság alá van helyezve, de ez nehéz móka, mert a hivatalból kirendelt gyám havonta egyszer berendeli és megkérdezi, hogy van, hát az semmit sem ér. Olyanokat csinált, hogy befogadott a lakásába egy hajléktalant, mert az összehaverkodott vele, de aztán elszedte a pénzét. Pedig az sincs sok, némi rokkantnyugdíj, meg mellette amilyen munkákat tud vállalni, valami boltban lótifuti, nyilván minimális pénzért..
Egy időben magunkhoz vettük, de aztán haza akart költözni. Meg a szüleim házasságát is eléggé megviselte.
Annyi előnye volt, hogy anyukám okult belőle és úgy ment be minden alkalommal szülni, hogy mondta az orvosnak, hogy a legapróbb problémánál azonnal császározzon... nos, az öcsém így úszta meg, hogy ugyanez történjen vele...
oh jezusom. #6 sajna nalunk is van naivsag, es amugy hihetetlen aranyos lanyka, ha nem nyitja ki a szajat.
Nem tudom elkepzelni, h mi lesz vele, ha eljut az erettsegeig, de van egy olyan erzesem, h nem fog messzire menni. Sajna anyank csak az elso evekben kuzdott, mostanra feladta :'(
Ti hogy alltok a.tesodhoz!? Marmint ertem ezalatt betegnek kezelitek v normalis embernek? O is tudja h problema van, vagy nem mondjatok neki?
bocsi a kiirt stilusert, csak tul friss az elmeny. Maga a tudat zaklatott fel. Meg maga a buntudat, h annyiszor lehulyeztuk,pedig szegeny nem tehetett rola.
Remelem masokat elkeruli ez az erzes,mert eleg kellemetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!