Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit kezdjek egy enyhén szellem...

Mit kezdjek egy enyhén szellemi fogyatékos tesóval?

Figyelt kérdés

Lány, és felsős már. Elsős kora óta voltak problémák vele a suliban, bár már az oviban is maradt egy évet pluszban, pedig nem kellett volna a születési hónapja miatt.

Aztán anyánknak egyszer volt ideje, és elcipelte dokihoz, meg még párhoz, akik megállapították a debilséget, miszerint születésnél oxigénhiány léphetett fel. De amúgy erről semmilyen papír nem beszél.

Ezután anyánk dugdosta mindenféle speciális suliba, de csak rosszabb lett, úgyhogy maradt normálisban. Semmilyen barátja nincs nagyon, meg csúfolják...

Én már külön élek elég rég óta (amióta suliba ment), meg jó messze, így nem nagyon vettem részt a családi életben.

Ez meg a másik. Most, h tinédzser lett, gondoltam csak utol lehet érni neten, de nem.

Ahhoz is hülye. Mármint szó szerint.

Most volt nálam, meghívtam magunkhoz pár napra, és gyerekek... Én annyira nem akartam elhinni a mendemondákat, de a hugom tényleg fogyi.

Olyan szinten van, mint az ovis korában. Szerintem az oviban kapta a legtöbb törődést, meg odafigyelést....

A beszéde, a szókincse, a gondolkodása!

Beállítottam az okostelefonján a wlan-t. Neki olyanja nincs, csak kölcsönkapta otthonról.

Nem tudta mi az a Wlan. Azt sem, h hol van a lakásban.

Koncentrációs zavarai vannak, tiszta antiszociális. Mondjuk szerintem ebben már az is közrejátszik, h egyedül van otthon, minden tesója kirepült.

Én innen nem tudok sokat tenni, de mégis szeretném jobban megérteni, h miért, meg hogy hogyan kéne.

Anyánk egy gyökér ez ügyben, meg az új pasija is...

Vmi ötlet? Gondolom a türelmet kéne először gyakorolni vele szembe, de nehéz interneten keresztül kommunikálni szóban, mert anyánktól még laptopot sem kap, h skypeolhasson!

anyánk meg szarik felvenni a telefont!

Ötletek?

2013. nov. 13. 23:20
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
#6 bocsi, anyukad tesojahoz
2013. nov. 14. 01:05
 12/29 A kérdező kommentje:
#10 es ti jartok/jartatok csoportba? ahol csak sorstarsai vannak? majd holnap raguglezok, hatha talalok vmit.
2013. nov. 14. 01:10
 13/29 anonim ***** válasza:
60%
Talán ha kicsit több szeretettel és törödéssel fordultál volna felé (nemcsak anyád TE is)jobban "állna"....a magánvéleményem az ,hogy az írásod és az értékrended alapján te vagy az igazán debil......ha az anyád lennék kezed-lábod törném ha így beszélnél a testvéredről.....nagyon felbosszantott a stílusod,érzéketlen,sekélyes,érzelmi nulla vagy......a kulcsszó a szeretet .....de neked beszélni?
2013. nov. 14. 06:02
 14/29 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem téged nagyobb károsodás ért a születésedkor!

Egyébként nekem fingom sincs mi az a Wlan, mégis elvégeztem egy egyetemet!

2013. nov. 14. 06:10
 15/29 anonim ***** válasza:
81%
Hogy te mekkora bunko vagy. Költözz el az ország masik végébe es szakít sd meg a teljes családod dal a kapcsolatot. Ideális karácsonyi ajandek lesz nekik. A helyedben tükörbe nem tudnék nézni.....
2013. nov. 14. 06:16
 16/29 anonim ***** válasza:
93%
Ja én se tudom mi az a wlan. Viszont tudok rengeteg minden mást, csak ez valahogy nem érdekel.
2013. nov. 14. 06:16
 17/29 anonim ***** válasza:
96%

Nekem is egyetemi végzettségem van, és én sem tudom, mi a wlan.

Nem akarlak bántani, meg oké, hogy segíteni szeretnél a húgodnak, meg kapcsolatot tartani vele, de annyira bántó a stílusod, hogy előbb magad kellene érzelmileg kiművelned, azután lépni csak felé, mert néhány mondatodat még kívülállóként is rossz volt hallgatni, nemhogy érintettként. Ha szavakkal esetleg nem is így kommunikálsz felé, a magatartásoddal, gesztusaiddal sokat árthatsz.

Ilyesmikre gondolok: "Most, h tinédzser lett, gondoltam csak utol lehet érni neten, de nem.

Ahhoz is hülye. Mármint szó szerint. " és "Most volt nálam, meghívtam magunkhoz pár napra, és gyerekek... Én annyira nem akartam elhinni a mendemondákat, de a hugom tényleg fogyi. "

2013. nov. 14. 06:26
 18/29 anonim ***** válasza:
15%
aki nem tudja mi az a wlan az jobb ha csöndben marad
2013. nov. 14. 06:44
 19/29 anonim ***** válasza:
4%

jav.:szóval olvasni, nem "hallgatni" volt rossz.

Először magadban intézd el a kérdést, hogy ne a bűntudat, a keserűség, meg a tehetetlenség domináljon benned, hanem tudj felé elfogadással, szeretettel fordulni.

Keresd meg a jó tulajdonságait, arra fókuszálj.

2013. nov. 14. 06:48
 20/29 anonim ***** válasza:
91%
Olyan nagy baj nem lehet a tesòddal mint ahogy írod, hiszen iskolába jár, ír-olvas stb. Van ismerösöm akinek a gyereke 14 éves ès halmozottan fogyatékos. Nem beszél, nem jár, tolószèkben van, csak "vegetál". Etetni, fürdetni, pelenkázni kell amig él. Önálló életre képtelen. Van két egészséges testvére, hidd el, nekik ezerszer nagyobb gondjuk van a testvérükkel mint neked a tieddel.
2013. nov. 14. 07:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!