Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hagynátok, hogy férjetek...

Hagynátok, hogy férjetek tesói, amikor vendégségbe jönnek mindenféle nőt hozzanak el hozzátok, úgy hogy 1 éves kisbabátok van?

Figyelt kérdés
Hál'Istnnek 60 km-re laknak, de már a 2 alkalom volt, hogy 1-2 hós ismerkedés után elhoznak csajt is.Most már szóvá tettem, és felháborodott az egész család.Nálunk ez nem volt szokás, azt vitték haza bemutatni, akit el akartak venni.Nem szeretném, ha kislányom azt látná, hogy idegenek jönnek mennek, illetve, nem akarok mindenkit megismerni.És persze bejelentés nélkül jönnek, hozzák őket.Azt mikor meg itt vannak megy a nyali fali, a gyereket meg le se "szXarják!Sajnos nem bírtam személyesen elmondani nekik csak levélben, most meg áll a bál.(Férjem tesójai, 37, 25,20 évesek egyébbként, de nem törekszenek családalapításra)Diplomás szülők.

2013. okt. 2. 13:08
 81/92 anonim ***** válasza:
74%

A diplomáddal együtt sincs annyi eszed, hogy a baby k*rv* magyartalan...Babának hívni derogál?

Különben ebben a történetben egyedül veled és a begyepesedett felfogásoddal van baj, nem a többiekkel.

Még nincs diplomám, mégis van annyi eszem, hogy a kínos szituációkat megoldjam úgy, hogy senki se bántódjon meg (van szám, és szépen meg tudom fogalmazni, mi a probléma, bunkózás és sértegetés nélkül).

Levelet írni nagyon gyáva és primitív megoldás volt.

2013. okt. 3. 11:00
 82/92 anonim ***** válasza:
65%
Bánt, hogy a te szüleid nem hagyták, hogy hazavidd a párod csak 1 év után? Van nálatok sosincs összejövetel? Burában akarod nevelni a szegény "baby"-t? Baby amúgy meg??? BABY???
2013. okt. 3. 11:05
 83/92 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező te aztán elég ostoba vagy, én is leírom a véleményem, mert annyira provokatív a stílusod.

Kezdjük onnan, hogy baromira tényleg semmi közöd sógorodék kivel henteregnek, attól mert te úgy élsz, mint egy szent szobor, másoknak nem kell, és ebbe bele kell törődnöd, mert ha csak nem vagy egy diktátor, akkor nem fognak százak és ezrek úgy élni, ahogy szerinted helyes.

Másik meg, hogy a pénzre hivatkozol... ez elég gagyi dolog, ha mondjuk mindig lenne nálatok 2 üveg kóla, nem kéne tartanod a hívatlan vendégek miatt. Nálunk is van pár ü bor a pincébe, meg kóla, meg max egy csomag pilóta keksz, mert igenis vannak váratlan vendégek, ez nem a Buchingem palota, ahova csakis meghívóval illik érkezni. Gondos háziasszonynak nem okoz problémát 5 ember tisztességes vendéglátása.

És még egy utolsó, ami keveseknek szúrt szemet, idézem "a gyereket meg le se "szXarják!"

Mert a gyereked mitől jó társaság?

Félre értés ne essen, kedvelem a babócákat, a gyerkőcöket, a tipegőket, és a kisiskolásokat is, de 1 óra játék után több mondanivalóm van egy felnőtt emberi egyednek, mint egy alvó-hisztiző-kakiló-gügyögő gépnek. Mit akarsz, ha elmennek, akkor csakis a gyerekeddel foglalkozzanak?

Tudod, nálunk meg az volt a szokás, hogy anyuci ügyel a gyerekre, vagy magukban elvannak a többi gyerekkel, amíg a felnőttek beszélgetnek, ugyanis egy 4 órás vendégségnek nem hiszem, hogy a cumiról meg a csörgőről kellene szólnia.

De ez csak számodra nem világos, hogy a gyereked nem a Jézus Krisztus, vagy Buddha.

Igen, hagynám, hogy járjanak, és dumcsiznék a barátnőkkel... Nekem felüdülés lenne 31 évesen 20 évesek terveiről hallani, miközben anyukaként adhatnék pár tanácsot a fiataloknak. ANtiszociális vagy, a diplomád meg kb egy dupla nullát ér.

2013. okt. 3. 13:51
 84/92 anonim ***** válasza:
80%

A többi agymenésedre is csak érintőlegesen válaszolok:

a gyereket nem tudod altatni hát érdekes, mert saját magamról úgy hallottam, hogy több lakodalomban is éjfél után már a székeken aludtam, pedig képzelheted 200 fős lakodáréba mekkora a zsivaj, a zenekar, meg a násznép.

Láttam már alvó gyereket futballmeccsen, buszon az apja vállaira fordulva, sőt még a kecskeméti repülőnapon is, ahol aztán van robaj... Ha egy gyerek aludni akar, aludni is fog.

60 km az jól számolom maximum 1 órás autóút.

Most tényleg ez viseli meg annyira ?

Ez egyedül téged visel meg, és rákened a gyerekre. Nagyon átlátszó. Ha ilyenekre hivatkozol férjed családja előtt is, akkor már gondolom jó ideje utálnak... Olcsó duma, igazi parasztvakítás.

Ja és diplomája is csak a kisöccsnek van... szégyen gyalázat..

2013. okt. 3. 14:00
 85/92 Jégtánc ***** válasza:
Erre én csak annyit tudok írni hogy nagy az isten állatkertje és nagyon alacsony a kerítés.Kedves kérdező.Ritka buta embernek látszol.Remélem a gyermeked okosabban neveled. Toleranciára,kedvességre nyitottságra pl.
2013. okt. 4. 09:12
 86/92 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a hozzászólásokat.Nem reagálnék mindre.Az, hogy babánk lett sok sikertelen év ,orvosi csodaként 2 beültetés után ajándék volt számunkra.Igen lehet kicsit jobban tisztelem a kelleténél.Amikor még nem tudtuk, hogy ennyi mindenre allergiás sokszor csak feküdtem mellette és simogattam a hasát, mikor görcsölt, sírt, vagy a hátamon hordoztam órákig, alvás helyett.Nyilván tudna már most zajos helyen is aludni, de én tisztelem azzal az alvásidejét, hogy mosógépet, háztartási eszközt nem indítok el, míg pihen.Tudom másnak ez semmiség, de nekünk fontos, s ezért az 5 hónapig tartó különböző próbálgatások, diéták, szoptatás miatt elszenvedett károkat be kell hozni.

Más:a diploma szart sem ér, ezt mindenki tudja, de nagy többség mégis igyekszik szerezni,mert nem akar kemény fizikailag megterhelő munkát egész életében.Én már gyerekkoromban vonzódtam ehhez a pályához.

Más.A kérdésem megoldódott ritkulnak a látogatások.Egyébként igen nem vagyok a család kedvence,mert általában nyelek először aztán megmondom ami nem tetszik.Nem az a belül emésztős típus vagyok.Nem rákra hajtok.

A mai világban illik bejelentkezni,mert sem az anyagiak,sem az idő nem korlátlan.

Mégegyszer köszi a hozzászólásokat.

2013. okt. 5. 00:18
 87/92 anonim ***** válasza:
nem kéne ennyire félteni a gyereket, ezzel csak többet ártasz, mint használsz
2013. okt. 5. 13:39
 88/92 anonim ***** válasza:
Sajnálom szegény babyt.
2013. okt. 9. 23:47
 89/92 anonim ***** válasza:
39%

9 oldalnyi választ produkált a nagyérdemű, mégis hozzátennék egyet, az enyémet:

Én egyetértek veled abban, hogy

1.: hívatlanul ne jöjjön senki

2.: ha valakinek olyan a mentalitása hogy kábé 2 hetente váltogassa a párját, olyan ember is jöjjön, VAGY hozza magával a párját, akár családtag, akár nem.

INDOKLÁS:

-a vendéglátó ADJA a vendégjogokat a tisztesen és illőn viselkedő vendégnek. Ha a vendéget nem tartja elég illendőnek, megtagadhatja a vendégjogot tőle.

-A gyerekek kiskoruktól kezdve tanulják az emberi viselkedésformákat, és ha a szülő nem akarja, hogy a gyermeke olyan legyen, mint egy párját állandóan cserélgető személy, akkor minél jobban próbálja meg ettől távol tartani a gyermeket.

-Az, hogyha egy ember, FŐLEG ha egy rokon nem érti meg, az önző és beképzelt dolog. A ti jogotok, hogy a gyermeketek a ti értékrendetek szerint JÓL nőjön fel, ebbe senkinek semmi beleszólása nincs.

Én holtbiztos, nem engednék a lakásomba senkit, aki rossz példát mutathatna a gyereknek, elegek vagyunk ehhez mi, szülők is, akik akarva-akaratlanul követünk el ostobaságokat a gyerek szeme előtt, vagy háta mögött.

És elég az is, amit majd a társadalomba/közösségekbe lépve tapasztalni fog. A szülő, amíg teheti óvja csak gyermekét.

Az, hogy hisztis rib_ancoznak meg egyebeknek neveztek az előttem szólók, az őket minősíti, aki közülük szülő volt, nem felelős szülő, és nem gondolta át a gyereknevelést teljesen.

Teljesen igazad van. A TE házadba akarnak jönni, akkor a TE szabályaidnak kell megfelelniük. Ha ez nem tetszik nekik, akkor majd találkoztok a szülők házában, vagy ti ketten mentek hozzájuk, amíg valakire rábízzátok a babát.

mellesleg az 1 éves gyermek még baba, 2 évestől számít kisgyermeknek.

és, hogy teljes választ adjak, a helyes szó "tesói" és nem "tesójai"

2013. okt. 24. 02:07
 90/92 anonim ***** válasza:
26%

és annak, aki esetleg belém kötne:

én szigorú elvek szerint nőttem fel, és nagyon boldog vagyok, hogy másképpen élek, mint a társadalom 80%-a.

És én is át fogom adni a gyermekemnek azokat az értékeket, amire a szüleim nagyon gondos és következetes nevelés és taníttatás folyamán átadtak.

2013. okt. 24. 02:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!