Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A húgommal, hogy beszéljem...

A húgommal, hogy beszéljem ezt meg, egyáltalán van értelme?

Figyelt kérdés

A húgommal van gond. Nem találkozunk túl gyakran, évente csak néhány alkalommal találkozunk, ezek általában apu és anyu születésnapjára, karácsonyra, húsvétra, vagy halottak napjára esnek. Ilyenkor hazajön, reggel érkezik, este pedig megy is vissza. Karácsonykor eddig kétszer maradt éjszakára anyuéknál, de másnap reggel mindig hazament.

A legnagyobb problémám az, hogy van egy nagy testű kutyája, akit mindig magával hoz. Ez a kutya sosem szokott hozzá a zajokhoz, és láthatóan nagyon nehezen viseli a családi összejövetelek hangos légkörét. Sokszor mászkál nyughatatlanul. Legutóbb, májusban, sajnos meg is harapta a kisfiamat. Anyuéknál voltunk, és amikor a fiam épp a konyhába ment anyu után, pont összetalálkozott a kutyával. Megijedt, felsikkantott, és a kutya hirtelen az alkarjába harapott. Mindez egy pillanat alatt történt.

Ezután megkértem a húgomat, hogy legközelebb, halottak napján és karácsonykor, hagyja otthon a kutyát, mivel most nálunk lesznek az összejövetelek, és a kisfiam azóta is fél a kutyáktól. Amikor most telefonáltam neki, hogy egyeztessek, mikor érkezik, azt mondta, kicsit később jön a szokásosnál, mert a barátja indulás előtt berakja a kutya szállítóketrecét az autóba.

Ekkor emlékeztettem, hogy megbeszéltük: legközelebb inkább ne hozza a kutyát. Erre teljesen kiakadt, és azt mondta, hogy inkább nem is jön, ha nem hozhatja a kutyát.

Most tanácstalan vagyok, mit tegyek.

Hogy beszéljem meg vele? Vagy hagyjam a fenébe?

okt. 27. 17:43
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
14%
Mi lenne ha esetleg megtanítanád a fiadnak hogy ne visítson ok nélkül a kutyára? Sőt mondok jobbat, a legmegbízhatóbb kutyával se hagyunk kettesben egy gyereket.
okt. 28. 04:21
 42/57 A kérdező kommentje:

Gyenge a felfogásod? Mert már tényleg kifogytam a szavakból. Nem hagytuk egyedül a kutyával, hol olvastál ilyet?

A kisfiam még csak 1 éves. Nehezen menne még ez, mikor a kommunikációs eszköze a gagyogás amihez hozzá tartozik a sikkangatás is.

Továbbiakban pedig a baj már megtörtént. Már nem arról van szó hogy, okkal vagy ok nélkül "visít" ahogy te fejeztem ki magad. Hanem már retteg.

De köszi a hasznos tanácsokat. Ja nem.

okt. 28. 06:19
 43/57 anonim ***** válasza:
77%

"Sőt mondok jobbat, a legmegbízhatóbb kutyával se hagyunk kettesben egy gyereket."

Sőt mondok jobbat: alapvető illem, kultúra, hogy más házába nem viszünk semmilyen állatot.

okt. 28. 06:23
 44/57 anonim ***** válasza:
10%

#42 gondolod mindenki annyira raer hogy elolvassa a negyven hozzaszolast? Te gyenge felfogású. Vigyázni kellett volna a saját gyerekedre és akkor nem lett volna baj.

Jogod van azt mondani hogy ne menjen a kutya, de a hugodnak is ugyanolyan joga van azt mondani hogy akkor ő sem megy.

okt. 28. 07:46
 45/57 anonim ***** válasza:
74%

44 ne is menjen. Hozzám se hozza senki a dögjét, ahogy én se viszem az enyém.

Továbbá 44es most se fogta fel az agyad.

okt. 28. 07:58
 46/57 anonim ***** válasza:
74%

44!

Esetleg hugi is vigyázhatott volna a kutyájára, nem??? És akkor nem lett volna gond...

Ha nem lehet egyedül hagyni, mert harap, akkor ne hagyja egyedül, ilyen egyszerű.

Arról már nem is beszélve, hogy neki több alkalma lett volna nevelni eddig azt a kutyát, mint a szülőnek a kisgyereket, de gondolom életedben nem láttál még egyéves gyereket, és nálatok is Bodri képviseli a gyereket.

Alapvető dolognak kellene lenni, hogy ha egy kutya nem megbízható, akkor nem viszem oda egy kisgyerek nyakára...

okt. 28. 08:08
 47/57 anonim ***** válasza:
69%

Az én házamba alapból nem jön állat. Kutyának, macskának bárminek udvaron a helye.

Adja be kutyapanzióba

okt. 28. 08:34
 48/57 anonim ***** válasza:
69%
46 sztm kutyát se látott..
okt. 28. 08:40
 49/57 anonim ***** válasza:
86%
Nem értem, miért kell ezt a dolgot erőltetned. A testvéred évente 5 napot tölt veletek. 360 marad a kutyával. Ha ő úgy ítéli meg, hogy a kutya fontosabb, minthogy 5 évi napot veletek legyen, akkor maradjon otthon. Én biztos nem könyörögnék meg egyezkednék egy ilyen rokonnal. Feltételezem, hogy másban is ilyen a hozzáállása.
okt. 28. 08:45
 50/57 anonim ***** válasza:
61%

44, nem tudom, van e gyereked. Az is lehet, hogy te egy szuperhős vagy, aki tud egyszerre két helyen lenni. Nekem van 2 gyerekem. Igen, megpróbálok mindig figyelni rájuk, de basszus, egy pillant alatt történik az egész, épp a másik gyerekkel foglalkozom valamiért, és már megy is.

Ez nem a kérdező hibája volt, kutyát, különösen egy nagytestűt, nem viszünk vendégségbe, főleg, hogy ott kisgyerek is van. Nekem lesülne a bőr a képemről, ha megharapott volna valakit a blöki, az meg, hogy még ezután is neki áll feljebb, egyenesen nevetséges.

okt. 28. 10:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!