Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A húgommal, hogy beszéljem...

A húgommal, hogy beszéljem ezt meg, egyáltalán van értelme?

Figyelt kérdés

A húgommal van gond. Nem találkozunk túl gyakran, évente csak néhány alkalommal találkozunk, ezek általában apu és anyu születésnapjára, karácsonyra, húsvétra, vagy halottak napjára esnek. Ilyenkor hazajön, reggel érkezik, este pedig megy is vissza. Karácsonykor eddig kétszer maradt éjszakára anyuéknál, de másnap reggel mindig hazament.

A legnagyobb problémám az, hogy van egy nagy testű kutyája, akit mindig magával hoz. Ez a kutya sosem szokott hozzá a zajokhoz, és láthatóan nagyon nehezen viseli a családi összejövetelek hangos légkörét. Sokszor mászkál nyughatatlanul. Legutóbb, májusban, sajnos meg is harapta a kisfiamat. Anyuéknál voltunk, és amikor a fiam épp a konyhába ment anyu után, pont összetalálkozott a kutyával. Megijedt, felsikkantott, és a kutya hirtelen az alkarjába harapott. Mindez egy pillanat alatt történt.

Ezután megkértem a húgomat, hogy legközelebb, halottak napján és karácsonykor, hagyja otthon a kutyát, mivel most nálunk lesznek az összejövetelek, és a kisfiam azóta is fél a kutyáktól. Amikor most telefonáltam neki, hogy egyeztessek, mikor érkezik, azt mondta, kicsit később jön a szokásosnál, mert a barátja indulás előtt berakja a kutya szállítóketrecét az autóba.

Ekkor emlékeztettem, hogy megbeszéltük: legközelebb inkább ne hozza a kutyát. Erre teljesen kiakadt, és azt mondta, hogy inkább nem is jön, ha nem hozhatja a kutyát.

Most tanácstalan vagyok, mit tegyek.

Hogy beszéljem meg vele? Vagy hagyjam a fenébe?

okt. 27. 17:43
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
80%

"Bocs, de normálisáknál a kutya is családtag."

Nem. Nornális ember szereti az állatot, amit tart, de tud különbséget tenni állat és ember között.

Alapvető, hogy nem viszünk más házába állatot, ha az illető nem akarja. Én sosem vittem máshoz oda a macskám, es ha kutyám lenne, se vinném.

Ha meg a kutyám megharapna egy gyereket, a föld alá süllyednék, és nem bírnék elnézést kérni, nemhogy odvigyem annak a házába, akiért megharapta.

Nincs gond azzal, ha valaki megkérdezi viheti-d kutyáját, de azzal igen, ha nem érti a nemet.

okt. 27. 18:22
 12/57 anonim ***** válasza:
71%

5-össel értek egyet. Sajnos az ilyen kutyabu*knak más nem létezik, teljesen be vannak szűkülve.

Ne bánd, hogy nem jön. Kitérdekel

A harapás után én szégyellném el magam a helyébe.

Engem is megharapott kutya gyerekkoromban 3x is. Egyikről sem tehettem, vétlen voltam. Azóta is kutyafóbiám van. Pedig már elmúltam 30.

Aki ezt nem tartja tiszteletben, az rettentő bunkó!

okt. 27. 18:39
 13/57 anonim ***** válasza:
89%
Nálunk is családtag a kutya, de megértem és elfogadom, hogy van akit zavar az állat, vagy fél tőle. Ha pedig bántana valakit, biztosan nem vinném oda. Fél us jelenthetted volna a húgodat a harapás miatt. Nem is értem, hogy nem fél attól, hogy az eset megismétlődhet, és ennyire nincs tekintettel rátok.
okt. 27. 18:40
 14/57 anonim ***** válasza:
88%
Nincs értelme...
okt. 27. 18:46
 15/57 anonim ***** válasza:
95%

"Maris, ne haragudj, de a kisfiam fél a kutyádtól, ezért megkérlek rá, hogy hozzánk most ne hozd el. Ha nem akarsz a kutya nélkül jönni, akkor te se gyere."

Elég hülye egy hozzáállás a tesódtól. Nekem 2 kutyám van, családtagnak vannak tekintve, de 100%-osan megértem és elfogadom, ha valaki fél tőlük.

okt. 27. 18:54
 16/57 anonim ***** válasza:
12%

mondjuk nem csak a kutya hibája a harapás, ha nekem járni tanuló vagy kicsi gyerekem van, nem hagyom egyedül egy pillanatra se, főleg ha kutya is van a lakásban.

Kérdező, ha valamelyik vendég azt kérné tedd ki a macskádat megtennéd?

okt. 27. 18:58
 17/57 anonim ***** válasza:
58%
Miért, a macska kit bántott? Az is megharapott valakit? Vagy miért kéne kitenni?
okt. 27. 19:00
 18/57 anonim ***** válasza:
20%
17es de bármikor megkarmolhat bárkit. Vagy lehet valaki fél a macskáktól vagy csak nem szereti őket mint a kérdező a kutyát.
okt. 27. 19:03
 19/57 anonim ***** válasza:
96%
16 de ez az ő háza!
okt. 27. 19:10
 20/57 anonim ***** válasza:
97%
A saját házából nem kell kitennie a macskáját. De akinek a kutyája megharapott valakit, annak otthon kell hagynia az állatot, szintén a saját házában. Otthon mindenki úgy lehet, ahogy akar. Vendégségben nem. Ott figyelembe kell venni a vendéglátó kérését vagy nem kell elmenni. Pláne ilyen esetben, amikor veszélyes állatról van szó és nem tudja a gazdája kontrollálni. Inkább a gyerekemet valasztanám, mint a húgomat meg a kutyáját. 🤷🏼‍♀️
okt. 27. 19:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!