Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A húgommal, hogy beszéljem...

A húgommal, hogy beszéljem ezt meg, egyáltalán van értelme?

Figyelt kérdés

A húgommal van gond. Nem találkozunk túl gyakran, évente csak néhány alkalommal találkozunk, ezek általában apu és anyu születésnapjára, karácsonyra, húsvétra, vagy halottak napjára esnek. Ilyenkor hazajön, reggel érkezik, este pedig megy is vissza. Karácsonykor eddig kétszer maradt éjszakára anyuéknál, de másnap reggel mindig hazament.

A legnagyobb problémám az, hogy van egy nagy testű kutyája, akit mindig magával hoz. Ez a kutya sosem szokott hozzá a zajokhoz, és láthatóan nagyon nehezen viseli a családi összejövetelek hangos légkörét. Sokszor mászkál nyughatatlanul. Legutóbb, májusban, sajnos meg is harapta a kisfiamat. Anyuéknál voltunk, és amikor a fiam épp a konyhába ment anyu után, pont összetalálkozott a kutyával. Megijedt, felsikkantott, és a kutya hirtelen az alkarjába harapott. Mindez egy pillanat alatt történt.

Ezután megkértem a húgomat, hogy legközelebb, halottak napján és karácsonykor, hagyja otthon a kutyát, mivel most nálunk lesznek az összejövetelek, és a kisfiam azóta is fél a kutyáktól. Amikor most telefonáltam neki, hogy egyeztessek, mikor érkezik, azt mondta, kicsit később jön a szokásosnál, mert a barátja indulás előtt berakja a kutya szállítóketrecét az autóba.

Ekkor emlékeztettem, hogy megbeszéltük: legközelebb inkább ne hozza a kutyát. Erre teljesen kiakadt, és azt mondta, hogy inkább nem is jön, ha nem hozhatja a kutyát.

Most tanácstalan vagyok, mit tegyek.

Hogy beszéljem meg vele? Vagy hagyjam a fenébe?

okt. 27. 17:43
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
91%
Hűha, az komoly zsarolás, hogy nem jön, ha nem hozhatja a kutyát. Jobb is, ha egy ilyen ember nem megy szerintem.
okt. 27. 19:19
 22/57 A kérdező kommentje:

Az egyik dolog, hogy a macska nem karmol, és itthon tartózkodik. Én sem viszem őt vendégségbe sehova. A harapás körülményei most már lényegtelenek. A kisfiam anyukám után ment a konyhába, szinte a nyomában volt, de ennek ellenére megtörtént a baleset.

Nem haragszom senkire, nem is hibáztattam senkit.

De mivel a kisfiam azóta nagyon fél a kutyáktól, gyakran sírva fakad, ha az utcán meglát egyet, különösen, ha az közelebb van hozzá, így nem tudom ezt bevállalni.

okt. 27. 19:21
 23/57 anonim ***** válasza:
95%
Akkor itt nincs semmi kérdés. Nem jön a húgod és kész. Egy gondolatot se áldozz rá többet. Ő sem teszi, nulla tekintet rátok.
okt. 27. 19:24
 24/57 anonim ***** válasza:
7%

22es jó hogy nem hibáztatsz senkit, hiszen te nem figyeltél a saját gyerekedre basszus.

Oké hogy nem karmol a macska, gondolom addig a kutya se harapott. Mit csinálsz ha a vérmes fenevad macska megkarmolj a gyereket? Mert megint nem figyelsz rá és a gyerek meghúzza a farkát? Remélem nem engeded többet a macskát a házba...

okt. 27. 19:25
 25/57 A kérdező kommentje:
Ha a macskám megkarmolja a fiamat, Akkor a kisfiam gyorsan megtanulja, hogy ne nyúljon a macskához és nem fogja megkarmolni. Ráadásul a macska már hozzászokott a gyerekhez, így nem egy idegen dolog az életében. Folyamatosan együtt vannak.
okt. 27. 19:30
 26/57 A kérdező kommentje:
Attól függetlenül a kutyának semmi oka nem volt arra, hogy megharapja a fiamat. A kisfiam csak ment, és felsikkantott, amit egyébként is elég gyakran csinált már a harapás előtt.
okt. 27. 19:32
 27/57 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha megkérted szépen és nem reagált semmit, akkor hagyd. A te otthonod, azt hívsz, akit akarsz.
okt. 27. 19:35
 28/57 anonim ***** válasza:
93%
Ha kutya nélkül nem hajlandó, akkor nyersen fogalmazva a kutya közelsége fontosabb neki, mint a fiad rettegése. Már abból is tanulnia kellett volna, hogy legutóbb olyan ideges volt az állat, hogy a gyerek megjelenése is harapásra késztette. A kisgyerek sikkant, szaladgál, és ő az első szempont, ne a kutya.
okt. 27. 20:35
 29/57 A kérdező kommentje:
Valahol fáj a dolog, és rosszul esik. Ráadásul nem több napra jön, hanem gyakorlatilag pár órára évente ötször.
okt. 27. 20:42
 30/57 anonim ***** válasza:
100%

Te sajnálod, de ő nem sajnálja a gyereked és nem foglalkozik a kéréseddel. Innentől ez a találkozó egyoldalú igény marad, mert ő inkább marad otthon a kutyusával, minthogy vigyázzon az unokaöccsére.

Ne bánd, neked most a kicsi mellett a helyed.

okt. 27. 20:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!