Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van értelme egyáltalán bármine...

Lelketlen amazon kérdése:

Van értelme egyáltalán bárminek is?

Figyelt kérdés
Kilátástalannak érzem a helyzetem. Hiába van állásom, úgy érzem, nincs miért dolgoznom. A családom gyakorlatilag elvárná, hogy mindent nekik adjak, annak ellenére, hogy évek óta külön élek tőlük. Lett volna lehetőségük arra korábban, hogy rendes állást keressenek maguknak, és beosszák a nem kevés pénzt, ami akkor a rendelkezésükre állt. Azonban a tanácsaim gyakorlatilag leperegtek róluk, szórták a pénzt mindenre. Most megélhetési gondokkal küzdenek, és igazából ha az egész fizetésem egy az egybe átutalnám nekik, az is kevés lenne. Nekem is lennének vágyaim, saját családot szeretnék, és nem tudom őket támogatni minden erőmmel. Kilátástalannak érzem a helyzetet, gyakran gondolok arra, hogy semmi értelme az életemnek, örökké lelkifurdalással küzdjek ezután..? Szerintetek?

2013. febr. 10. 21:20
 1/9 anonim ***** válasza:
Miért várják el? Mióta támogatod őket?
2013. febr. 10. 21:31
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Miért kéne nekik pénzt adni, ha nem éltek együtt?

Ne adj nekik, és kész.

2013. febr. 10. 21:32
 3/9 A kérdező kommentje:

Csak nem olyan rég találtam újra állást én is, de kb. 1 éve szorulnak rá.

Miért, legyen szívem hallgatni, hogy nincs mit enniük, meg hogy kikapcsolják a szolgáltatásokat?

Teljesen kikészültem.

2013. febr. 10. 21:36
 4/9 anonim ***** válasza:

Persze, hogy nehéz, de ahogy te is mondtad, saját családot szeretnél. Nem várhatják ezt el tőled, nem kötelességed ezt csinálni, ha ennyire rád akaszkodnak, az az ő butaságuk/kegyetlenségük.

Nem kell hallgatnod, nem kell felvenni a telefont, kinyitni nekik az ajtót. Ultimátumot adhatsz nekik, vagy megpróbálnak önállósodni, ahogy te is, vagy többet nem találkozol velük.

Ne hagyd, hogy élősködjenek rajtad!

2013. febr. 10. 21:45
 5/9 A kérdező kommentje:
sajnos ennyire nem egyszerűsíthetem le a helyzetet. Elég komoly lelki és pszichológiai problémákkal küzdenek. Nem hagyhatom őket így magukra.
2013. febr. 10. 21:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha nem zárkózol el a folyamatos támogatástól, előbb-utóbb nálad fogják kikapcsolni a villanyt, gázt, stb. Neked akkor ki fog adni? Ne legyen lelkiismret furdalásod, egyszerűen fejezd be az adakozást. Ebben a világban ezt senki nem várhatja el tőled, ráadásul a munkahely is olyan mostanában, hogy egyik nap van, a másik nap meg megköszönik az ember munkáját.
2013. febr. 10. 21:51
 7/9 anonim ***** válasza:
Akkor menj haza, add oda mindenedet, de akkor sem juttok előbbre, mert nem hiszem, hogy elég volna. Viszont veled együtt eggyel több nyomorult lesz a családban.
2013. febr. 10. 21:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Tisztelt kérdezö ! Neked nemkell hogy kilátástalan legyen az életed és lelkiismeret furdalásod se kell lenni a szüleid mennyenek el dolgozni nem a számitép elöt kéne ülni és hogy lelki problémáik vannak ha ugy érzed mert a válaszodból azjön le segiteni kellene rajtuk akkor meg ne írj ki semmi kérdést mert nincs értelme. Én rokkantjáradékos vagyok 80% egésségkárosodással és járok napi 4 óra szabolány állásba. Ha te mindig megszánod a szüleid ök jót röhögnek rajtad majd ez a bolond eltartr minket. Állj a talpadra és keményen mond meg menjenek emberek közé mert nekem is azt mondta az orvos otthon 4 fal közöt fáj a lábam meg stb nemlesz jobb. Én most xanax ot szedek a lábamra napi 3X1 tableta és minden oké.
2013. febr. 10. 23:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Te örülsz, ha megoldod a maghad megélhetését. Ők meg oldják meg a magunkét. Én biztosan nem adnám nekik a fizum. Meg kell tanulni nemet mondani.
2013. febr. 11. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!