Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A húgommal, hogy beszéljem...

A húgommal, hogy beszéljem ezt meg, egyáltalán van értelme?

Figyelt kérdés

A húgommal van gond. Nem találkozunk túl gyakran, évente csak néhány alkalommal találkozunk, ezek általában apu és anyu születésnapjára, karácsonyra, húsvétra, vagy halottak napjára esnek. Ilyenkor hazajön, reggel érkezik, este pedig megy is vissza. Karácsonykor eddig kétszer maradt éjszakára anyuéknál, de másnap reggel mindig hazament.

A legnagyobb problémám az, hogy van egy nagy testű kutyája, akit mindig magával hoz. Ez a kutya sosem szokott hozzá a zajokhoz, és láthatóan nagyon nehezen viseli a családi összejövetelek hangos légkörét. Sokszor mászkál nyughatatlanul. Legutóbb, májusban, sajnos meg is harapta a kisfiamat. Anyuéknál voltunk, és amikor a fiam épp a konyhába ment anyu után, pont összetalálkozott a kutyával. Megijedt, felsikkantott, és a kutya hirtelen az alkarjába harapott. Mindez egy pillanat alatt történt.

Ezután megkértem a húgomat, hogy legközelebb, halottak napján és karácsonykor, hagyja otthon a kutyát, mivel most nálunk lesznek az összejövetelek, és a kisfiam azóta is fél a kutyáktól. Amikor most telefonáltam neki, hogy egyeztessek, mikor érkezik, azt mondta, kicsit később jön a szokásosnál, mert a barátja indulás előtt berakja a kutya szállítóketrecét az autóba.

Ekkor emlékeztettem, hogy megbeszéltük: legközelebb inkább ne hozza a kutyát. Erre teljesen kiakadt, és azt mondta, hogy inkább nem is jön, ha nem hozhatja a kutyát.

Most tanácstalan vagyok, mit tegyek.

Hogy beszéljem meg vele? Vagy hagyjam a fenébe?

okt. 27. 17:43
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
89%

Juli, a kutya a házba nem jöhet be, tehát ha hozod, kint marad a kertben.

Ennyi.

okt. 27. 17:49
 2/57 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem inkább ne hívd magatokhoz. Maradjon otthon. A szüleid hívják, ha akarják, de hozzátok ne menjen gyereket ijesztgetni. Egy napot kibír a kutya otthon.
okt. 27. 17:50
 3/57 A kérdező kommentje:
Anyuéknál nincs kert, és nálunk is csak egy "kertkapcsolatnak" nevezett aprócska hely van, ami épp akkora, hogy egy ruhaszárító elférjen rajta. Szóval ez sajnos nem megoldás.
okt. 27. 17:53
 4/57 anonim ***** válasza:
93%
Akkor Juli, ne hozd a kutyát, elmondtam már hogy hozzánk nem jöhet.
okt. 27. 17:55
 5/57 anonim ***** válasza:
82%

Hidd el, hogy az ilyen kutyabuz*kkal felesleges beszélni. A sógornőm is ilyen, a kutyáival többet foglalkozik, mint a gyerekeivel, soha nek fogod vele megertetni, hogy más házába illetlenség kutyát vinni, pláne ha ennyire hülye, hogy megharapja a gyereked és akkor is vinné.

Nálunk is inkább nem jött el családi összejövetelekre, ha nem hozhatta a kutyáit (nem egyet, többet!).

okt. 27. 18:01
 6/57 anonim ***** válasza:
96%
Akkor nem jön, azt kész. Ha a kutyája fontosabb mint a családtagja akkor hagyd a fenébe.
okt. 27. 18:08
 7/57 A kérdező kommentje:
Eddig nem jelentett problémát, hogy hozta a kutyát, mivel korábban nem volt kisgyerek a családban. A fiam születése után sem volt különösebb interakció a kutya és a baba között. A legutóbbi alkalom, amikor az incidens történt, éppen akkor volt, amikor a kisfiam már elkezdett járni. Mindezek ellenére sajnálnám, ha emiatt teljesen elzárkózna a családtól.
okt. 27. 18:09
 8/57 anonim ***** válasza:
89%
Ő nem sajnál benneteket. Nem sajnálja azt se, ha a kisgyereknek rettegésben telne az összejövetel. Tipikus önző és presszionáló ember. Zsarnok.
okt. 27. 18:12
 9/57 anonim ***** válasza:
65%
Bocs, de normálisáknál a kutya is családtag. Mondjuk az elég durva, hogy bántotta a kisfiadat, így én sem engedném oda.
okt. 27. 18:14
 10/57 A kérdező kommentje:
Mi is családtagként tekintünk a macskánkra, nem ez a probléma.
okt. 27. 18:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!