Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A húgommal, hogy beszéljem...

A húgommal, hogy beszéljem ezt meg, egyáltalán van értelme?

Figyelt kérdés

A húgommal van gond. Nem találkozunk túl gyakran, évente csak néhány alkalommal találkozunk, ezek általában apu és anyu születésnapjára, karácsonyra, húsvétra, vagy halottak napjára esnek. Ilyenkor hazajön, reggel érkezik, este pedig megy is vissza. Karácsonykor eddig kétszer maradt éjszakára anyuéknál, de másnap reggel mindig hazament.

A legnagyobb problémám az, hogy van egy nagy testű kutyája, akit mindig magával hoz. Ez a kutya sosem szokott hozzá a zajokhoz, és láthatóan nagyon nehezen viseli a családi összejövetelek hangos légkörét. Sokszor mászkál nyughatatlanul. Legutóbb, májusban, sajnos meg is harapta a kisfiamat. Anyuéknál voltunk, és amikor a fiam épp a konyhába ment anyu után, pont összetalálkozott a kutyával. Megijedt, felsikkantott, és a kutya hirtelen az alkarjába harapott. Mindez egy pillanat alatt történt.

Ezután megkértem a húgomat, hogy legközelebb, halottak napján és karácsonykor, hagyja otthon a kutyát, mivel most nálunk lesznek az összejövetelek, és a kisfiam azóta is fél a kutyáktól. Amikor most telefonáltam neki, hogy egyeztessek, mikor érkezik, azt mondta, kicsit később jön a szokásosnál, mert a barátja indulás előtt berakja a kutya szállítóketrecét az autóba.

Ekkor emlékeztettem, hogy megbeszéltük: legközelebb inkább ne hozza a kutyát. Erre teljesen kiakadt, és azt mondta, hogy inkább nem is jön, ha nem hozhatja a kutyát.

Most tanácstalan vagyok, mit tegyek.

Hogy beszéljem meg vele? Vagy hagyjam a fenébe?

okt. 27. 17:43
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom, hogy így érzel de meg kell értened, hogy a gyermekem biztonsága és nyugalma fontos számomra ha te így döntesz megértem és elfogadom természetesen a kutya nélkül továbbra is bármikor szívesen látunk. Nem értettem soha miért gondolják valid fenyegetésnek emberek, hogy akkor nem jönnek ? Ok akkor nem jösz mint az éhség sztrájk nem nekem rossz hanem neki.
okt. 27. 21:03
 32/57 anonim ***** válasza:
87%

Írta a kérdező, hogy a nagyanyjával ment a gyerek, vagyis nem volt felügyelet nélkül hagyva. Ellenben a nővér felügyelet nélkül hagyta az agresszív kutyáját. De a felügyelet amúgy mit számít pont ebben az esetben, az jobb lett volna ha az anyát vagy a nagyanyát harapja meg?

Kérdező, ritka türelmesen kezeled a helyzetet (túl türelmesen). Ha az én gyerekemet harapná meg egy családtag kutyája akkor nagyon kiakadnék. Pedig nálunk is családtag minden állat, de basszus, a családtagok nem bántják egymást (normál esetben). Ha a nővérednek nem egyértelmű hogy senki nem kíváncsi a kiszámíthatatlan, veszélyes kutyájára, akkor nem tudsz vele mit csinálni. Ha normális lenne, akkor lesülne a bőr a képéről, és örülne hogy nem csapsz balhét. Nem még pajszerkodna hogy viszi hozzátok a harapós blökit. Nem százas. Ne hagyd hogy kihasználja a türelmedet, ne legyél balek. Muszáj a gyerekedért kiállnod. "Mari, a kutya múltkor is megharapta Pistikét, nem is értem hogy fordul meg egyáltalán a fejedben hogy ide hozd. Remélem ezt te sem gondolod komolyan hogy ide beteheti a lábát" Érezze már mekkora gyökér.

okt. 27. 21:06
 33/57 anonim ***** válasza:
3%
Az nem jutott eszedbe, hogy figyelsz a gyerekre kicsit jobban amíg ott vannak?
okt. 27. 21:12
 34/57 A kérdező kommentje:

Még egyszer megpróbálok beszélni vele, talán még anyu is csatlakozik. De sajnálom, ha emiatt nem jön el.

Én természetesen nem fogom kitenni a fiamat ennek többet.

Az sehogy sem opció, hogy kutyával jön.

okt. 27. 21:13
 35/57 A kérdező kommentje:

A fiamra figyeltünk. Ment ki anyukám nyomában a konyhába. Nem egyedül kószált a lakásban. Mert ezen kívül végig velünk volt a nappaliban.

De megtörtént.

Most akkor szerinted mit kellene tennem?

Hívjam a húgom kutyástól? És akkor a kisfiam sírjon órákon keresztül amivel a kutyát még jobban triggereljük?

okt. 27. 21:16
 36/57 anonim ***** válasza:
100%
A kutya a kérdező otthonában nem kívánatos. Az enyémben sem lenne és nem a gyerekem miatt, mert nincs gyerekem. Egyszerűen csak nem akarok egy nagytestű állatot kerülgetni otthon. Plusz hullik a szőre. Egyáltalán nem kell megindokolni, hogy miért nem jöhet a kutya. Ha a testvér értelmes volna, fel sem merülne benne, hogy más házába vigyen egy állatot. Pláne ilyen előzmények után.
okt. 27. 21:18
 37/57 anonim válasza:
100%
Egyszerű:ha nem hagyja otthon a kutyáját akkor ne jöjjön egyikük sem!
okt. 27. 21:55
 38/57 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon túl van ez lihegve. Te nem engeded be a kutyát, ehhez minden jogod megvan, ő meg nem jön, ehhez meg neki van még minden joga. Ehhez nem kell meg csak feszültségnek sem lennie közöttetek, mert egyszerűen arról van szó, hogy a te gyereked meg az ő kutyája nem jönnek ki egymással. Most ez a te otthonod, a te szabályaidat kell tiszteletben tartani - az ő otthonában meg az övéit.
okt. 27. 22:30
 39/57 anonim ***** válasza:
76%
Kutyab*zikkal felesleges leállni beszélgetni ilyen témában, mert egy négyéves gyerek szintjén vannak, ha a kutyájukról van szó.
okt. 27. 23:03
 40/57 anonim ***** válasza:
88%

Hugi majd karácsonyozik Buksival, ha ő fog habzsi-dőzsit tartani az egész családnak a saját otthonában, és akkor majd rajtatok a döntés, hogy bevállaljátok-e vagy sem. Most ti lesztek otthon, a ti szabályaitokhoz kell alkalmazkodni mindenkinek.

Ha inkább így nem megy, akkor az legyen az ő baja - meg a szüleidé, akik ilyen kellemes gyereket neveltek, akinek fontosabb a kutya, mint a kis unokaöccse... és persze minden normális embernek fontos a kutyája, de ha amúgy sem érzi jól magát, feszült a vendégségben, akkor igazán felülemelkedhetne a saját önzőségén, és hagyhatná valami olyan helyen a kutyát, ahol neki is jó, nem cipelné mindenhová magával csakazértis...

okt. 27. 23:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!