Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ok nélkül is kitehetem a...

Ok nélkül is kitehetem a testvérémet abból a házból ami az én tulajdonom?

Figyelt kérdés

Évekkel ezelőtt szóba megállapodtam testvéremmel, hogy ha ha felújítja, lakhatóvá teszi egy általam vásárolt kertes házat akkor lakhat benne és pusztán csak rezsit kell fizetnie.

Viszont azóta megházasodtam és a férjem igényt tartana arra a házra.

Az utóbbi időben sokat veszekedtünk ez miatt meg oda jutottunk hogy "ultimátumot" adott nekem a férjem , hogy vagy ő mellette állok is kirakom a testvérémet és kiadjuk albérletbe mivel akkor lenne egy pénz bevételi forrás vagy felejtsük el egymást.

És ez miatt mos testvéremmel is megromlott a viszonyom, szivem szerint én hagynám lakni tovább, viszont elválni sem szeretnék. Albérleti díjat meg nem tudna fizetni mivel annyira jól nem keres,meg minden megtakarítását anno a felújításba forgatta. Tanácstalan vagyok.

okt. 20. 14:34
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan mondd már meg, hogy egy ilyen embertől te milyen házasságban reménykedsz? Mihez ragaszkodsz? Még meg se száradt a tinta az anyakönyvi kivonaton, ő már a vagyonoddal rendelkezik, és fenyeget téged is , meg a testvéredet is...hát igazi aranyember! Hogy a fenébe tudsz ránézni egyáltalán most, hogy kimutatta a foga fehérjét?
okt. 24. 19:13
 42/48 Katona Dius ***** válasza:
100%

Amúgy arra számolj kérdező, hogy egy ilyen nyerészkedő f@szkalap, akinek még a család sem szent (pláne, hogy tesód betartotta azokat, amikben megyeztetek), hogy ha váltok, megpróbál majd mindenedből kiforgatni.

Ne legyen közös hiteletek és ha kitalálja, hogy a lakás 50%-át írd rá, eszedbe ne jusson!

okt. 24. 19:47
 43/48 anonim ***** válasza:
76%

“vagy ő mellette állok is kirakom a testvérémet és kiadjuk albérletbe mivel akkor lenne egy pénz bevételi forrás vagy felejtsük el egymást.”

A ház a te KÜLÖNVAGYONOD, amiről a férjed nem rendelkezhet.

Viszont mint tulajdonosnak a házzal kapcsolatos kiadásokat ( pl. karbantartás, újabb felújítás, stb.) neked kell állnod akkor is, ha kiadod. Ez viszont már a férjeddel közös kasszából menne, mert a jog szerint ( ha nincs házassági szerződés), minden, ami a házasságkötés után bejövő jövedelem közös.

Van-e mód, hogy a testvéred megvegye tőled a házat?

Végül is te a pénzedet befektetted egy ingatlanba.

A testvéred a pénzét annak a felújításába fektette bele lakhatásért cserébe.

Ezt számszerűsíteni kell: milyen állapotban volt az ingatlan, mennyit költött rá, mióta él ott.

Ha nem kötöttetek írásbeli megállapodást, a testvéred nem akar elmenni albérletbe, a kapcsolat megromlásával együtt nehéz dolgod lesz. Fordulj ügyvédhez.

Mivel az ingatlant nem a testvérednek vetted, ezért neki számolnia kellett azzal, hogy ez a szívességhasználat előbb - utóbb lejár.

Fel kellett volna rá készülnie, hogy birtokba akarod venni, beköltözni, kiadni, vagy eladni.

Nem egyszerű ügy birtokon kîvül helyezni.

okt. 27. 03:16
 44/48 anonim ***** válasza:
100%

“ha jogi útra vinné a dolgot testvérem akkor abból nekem lehet e bajom még akkor is ha nem engem vesznek elő hanem a férjemet.”

Milyen alapon vennék elő a férjedet?!

Ismétlem: ha az ingatlant a házasság előtt vásároltad, akkor az A TE KÜLÖNVAGYONOD, amihez a férjednek semmi köze!

A bíróság viszont a testvéred belefektetett pénzét, munkáját, hozzátett értékét, valamint aznott lakása óta érvényes, átlag lakbért és a kettő különbözetét szakértővel számíttatja ki.

A férjed oda be sem teheti a lábát. Mivel a te különvagyonod, s a fenntartásban nincsenek költségeid, ami a kettőtök jövedelméből menne.

Mint fentebb leírtam: a testvéred van birtokon belül, tehát kitenni nagyon nehezen tudnád.

De azért felmerül bennem is, hogy a testvéred úgy gondolja, hogy gyakorlatilag neki vettél egy ingatlant?

Ha a férjed ezért válással fenyegetőzik, akkor ez elég durva.

De kérdés, hogy nem maradt itt ki valamilyen információ, ami őt motiválja?

okt. 27. 03:29
 45/48 anonim ***** válasza:

43/44# vagyok

Ha kiadod, nem kapsz érte annyi bérleti díjat havonta, amiből az ingatlan karbantartási költségeit állni tudod.

Plusz költségek hárulnának rád a kert karbantartása, a ház karbantartása ( épület állaga, felújító festés / mázolás, stb.)

Igen, ahogy valaki írta, a nem lakott ingatlan lepusztul, a lakott folyamatos állagmegóvást jelent.

Ez egy befektetésed. Mit csinálsz, ha a testvéred családot alapít, gyerekei lesznek? Kirakod őket? Gondolom, nem.

Viszont így jogilag van egy kertes házad, melynek a haszonélvezetét ( ha jogilag nem is), a testvéred gyakorolja, ő van birtokon belül, kirakni nem tudod.

Itt valahol a testvéred is hibás. Ha szóban állapodtatok meg, számolnia kellett eleve azzal, hogy ez egyszer lejár, nem tart örökké.

okt. 27. 03:39
 46/48 anonim ***** válasza:

+

Az utolsó 3 poszton felül megjegyzem: a férjed a vagyonodra, pénzedre utazik?!

A következők tatoznak a különvagyon körébe:

- házasság előtt alapított cég, vállalkozás tulajdona és haszna;

( tehát a fizetésed a közös kasszába megy, de válás esetén nem számít bele a közös vagyonba);

- házasság előtt vásárolt ingatlan, bármilyen vagyontárgy, arany ékszer, festmény, pénzbeni befektetés, autó, stb.

-a fentiek értékesítéséből származó pénz;

( Tehát, ha eladom a festményt, annak ára az én külön vagyonom marad);

- az INGATLAN KIADÁSÁBÓL SZÁRMAZÓ BEVÉTEL (❗️), mivel A KÜLÖNVAGYONODNAK nemcsak TULAJDONOSA, Ade HASZONÉLVEZŐJE IS VAGY❗️

Ha kiadod, a befolyt bérleti díj jogilag nem kerül be a közös kasszába‼️❗️

- szülői/ nagyszülői, tehát egyenesági felmenői örökség;

-a saját jogon, de már a házasságkötés után szerzett, saját személyi jogon kapott járadék, díj ( bármiféle kárpótlás, kárpótlási járadék, holokauszt, kitelepítési, 56-os stb., járadék, de pl. a Kossuth-díj összege is ). 😁

okt. 27. 04:04
 47/48 anonim ***** válasza:
100%

Szóval: ha azért válni akar, mert te nem teszed ki a testvéredet a te különvagyonodból; ha te nem teszed be a közös kasszába a különvagyonodból származó bérleti díjat, akkor addrá a kabátot és menjen isten hírével.

Kérdésem: Ő MIT VITT EBBE A HÁZASSÁGBA, HOGY MIST FENYEGETVE KÖVETELŐZIK?!

Eszedbe ne jusson a házadat fedezetként nyújtva hitelt felvenni!

Ezzel az alakkal semmiféle kölcsön, hitel szerződést alá nem írnék, kezese soha, semmiben nem lennék!

Nem bíznék benne, mert a vagyonidra apellál.

A baj az, hogy ha ő bárkitől kölcsönt, akár banktól személyi hitelt vesz fel a tudtod nélkül, azt eltapsolja, de nem fizeti, akkor téged is beleránthat.

A szerelem sötét verem-írta Petőfi.

Ha már megrendül a bizalom, a fene ette meg az egészet!

okt. 27. 04:14
 48/48 anonim ***** válasza:
77%
Az ilyen testvértől mentsen meg a isten, csak tudod ha netán elváltok ki marad neked??????
okt. 27. 19:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!