Nem fogunk csak 1 személy, a nővérem kedvéért vegán
menüt csináltatni az esküvőnkre. Ezért mi vagyunk a
szemetek?
Figyelt kérdés
Nem fogjuk pluszban fizetni a rohadt drága alapanyagokat, ezekből a húspótló készítményekből 200g 1400-1500 forint körül van, a tojás és tejmentes sütikről nem is beszélve. Anyám szerint ezért érzéketlenek vagyunk, mert mit fog így enni a nővérem az esküvőn? Megmondtam őszintén, hogy úgy gondoltuk ez legyen a nővérem gondja. Vagy feltalálja magát és eszik pl.csak köretet vagy rendel magának a saját pénzén vagy hoz magával vagy nekünk teljesen mindegy. Erre anyám kiakadt, hogy milyen bunkók vagyunk.
Úgy bírom mikor egy unatkozó tini itt kami kérdésekkel hergeli a népet és mindenki ráugrik :D Már onnan ordít, hogy nem igaz az egész sztori, hogy ő nem is akarja megoldani, ergó direkt feszültséget akar generálni a saját esküvőjén, na ez az amit egy menyasszony nem csinálna, pláne egy 10ezer Ft-os kaja miatt. Én már csak tudom, az esküvői szakmában dolgozom
2024. máj. 5. 16:36
82/161 anonim válasza:
80, laktóz van írva a 78-ban, nem tejfehérje. Ennyi.
2024. máj. 5. 16:37
83/161 anonim válasza:
79: Igen, de a cukrosnak EÜ okból kell ezt betartania, a vegán meg ezt választotta. Nálunk csak vegák voltak, előre rákérdeztem, ők mondták, hogy ne vacakoljak, megoldják. Az I-es diabos szintén (ő azért megfontolja, mit eszik). Végül mi is meg tudtuk oldani, de ők nem várták el. Nem lagzi, csak vendégség, de velem is volt, hogy akkor épp nem ettem húst, nem vártam el, hogy csak a kedvemért húsmenteset csináljanak. Erre írtam, hogy kettőn áll a vásár, mert a meghívónak is illik erre figyelni, de a meghívottól is elvárható némi kompromisszumkészség. 1 kivétellel mindenkiben volt, miatta módosítottunk a menün és arra is húzta a száját. Azt nem tudom, mit csináltunk volna, ha ortodox zsidó is van a vendégek között...
2024. máj. 5. 16:39
84/161 anonim válasza:
El vagy tájolva. Ha meghívsz valakit egy esküvői vacsorára, vagy akár csak a te otthonodban szimpla vendégségbe, akkor nem mondhatod a vendégnek, hogy oldja meg a saját étkezését, mert ez a te gondod, ha már egyszer meghívtad, hiába puffogsz. Ezt jelenti a meghívás, vágod? Akkor is így van, ha neked teher a vegánsága. Mit csinálnál, ha lenne a vendégek között két cukorbeteg, három cöliákiás, egy tejallergiás. Azt mondanád nekik, hogy oldjátok meg, vagy ott a jégkocka, lehet szopogatni?
2024. máj. 5. 16:52
85/161 anonim válasza:
Itt testvérféltékenység van a háttérben. A kérdező akkor sem rendelne vegán kaját, ha a cég ajándéka lenne, és csak rá kéne bólintani. Az évtizedes sérelmeit akarja a nővérén megtorolni, és ehhez a saját esküvőjét használja fel.
Egy szó: szánalmas. 😄
2024. máj. 5. 16:52
86/161 anonim válasza:
Attól függ.
Ha fizikai betegség miatt nem ehet normális kaját akkor parasztság amit csinálsz. Ha mentális betegség, azaz ehetne rendes kaját csak nem akar, akkor nem neked kéne igazodnod hozzá. Ha fényevő lenne, akkor se szolgálnál fel neki egy HPS izzót.
Nekem is van vegetáriánus ismerősöm, otthon azt eszik amit akar, de vendégségben mindig megeszi a rendes kaját, nem várja el hogy a hülyesége miatt neki külön menü legyen főzve.
2024. máj. 5. 17:07
87/161 anonim válasza:
Majd eszik köretet, ennyi. Kár túllihegni. Nálunk az egyik kislánynak nem tetszett a májgombócleves, mivel a májat eleve nem szereti, ezért nem evett levest. De nem sértődött meg hogy nem lett külön leves főzve neki. Olyan menü nincs ami mindenki izlésének megfelel. Ha beteg, nem ehet állati eredetű dolgokat, akkor picit kedvezhetsz azzal hogy rántott hús mellett lesz pl rántott gomba és karfiol is, azt ehet. Ha viszont ezt csak ő találta ki hogy nem akar enni normális ételt és nem betegség áll a háttérben, akkor vessen magára. Majd ha éhes lesz, nem lesz ennyire válogatós.
2024. máj. 5. 17:14
88/161 anonim válasza:
86
Nem szeretném megbántani az érzéseidet, de szerintem nagyon korlátolt gondolkozásmód és tudatlanság kell ahhoz, hogy valaki azt feltételezze, hogy a vegán vagy vegetáriánus étrend hátterében fizikai vagy mentális betegség áll.
Én azt látom magam körül, hogy jellemzően azok nem tudják elfogadni és tiszteletben tartani másoknak a saját étrendjükre, életmódjukra vonatkozó döntését, akiben több az egó, mint az érzelmi intelligencia.
2024. máj. 5. 17:28
89/161 anonim válasza:
Nem feltételezem, hanem tudom. Nekem is van vegán ismerősöm aki emésztési gondok miatt kényszerül erre az életmódra. Az ilyet viszont nyilván meg kell érteni, éppen elég baj neki a betegsége.
2024. máj. 5. 17:36
90/161 anonim válasza:
Ha cateringes cég csinálja a kaját, akkor kérdezd meg őket, hogy egy-két ilyen fogás mibe fájna. A lagziban lehet más is lesz, aki nem eszik húst. Egyébként engem is fáraszt, ahogy mindig demonstrálják, hogy ők a hős vegánok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!