Nem fogunk csak 1 személy, a nővérem kedvéért vegán
menüt csináltatni az esküvőnkre. Ezért mi vagyunk a
szemetek?
Figyelt kérdés
Nem fogjuk pluszban fizetni a rohadt drága alapanyagokat, ezekből a húspótló készítményekből 200g 1400-1500 forint körül van, a tojás és tejmentes sütikről nem is beszélve. Anyám szerint ezért érzéketlenek vagyunk, mert mit fog így enni a nővérem az esküvőn? Megmondtam őszintén, hogy úgy gondoltuk ez legyen a nővérem gondja. Vagy feltalálja magát és eszik pl.csak köretet vagy rendel magának a saját pénzén vagy hoz magával vagy nekünk teljesen mindegy. Erre anyám kiakadt, hogy milyen bunkók vagyunk.
De mégis milyen plusz utánajárást és macerát jelentene ez neked? Gondolom fél napon keresztül nyomkodod így is a telefont, semmiből nem állna bepötyögnöd a gugliba, hogy "vega étterem, kiszállítás+a környéketek, ahol laktok" és tádám, ki fog dobni párat. A legszimpatikusabbat felhívod, vázolod a szitut, ők majd ajánlanak valamit, majd a nagy napon szépen kiszállítják nektek, beteszitek a kocsiba, elviszitek a helyszínre, ahol leadjátok a konyhán és közlitek,kinek kell felszolgálni az adott menüt. Nyilván előtte az étteremmel is le kell beszélni, de nem szoktak akadékoskodni.
Na ez kb. negyed óra-húsz perc az életedből. Én ezt még távoli rokonnak is megtenném, nemhogy a tesómnak.
2024. máj. 5. 15:04
72/161 anonim válasza:
Ha valóban a lehető legolcsóbban szeretnéd megvalósítani az esküvődet, akkor kettő tanúval elmennétek a hivatalba és ennyivel elintéznétek. Legalább magadnak ne hazudj, egyszerűen a testvéreddel van bajod. Egy vegán menün nem fog semmi múlni.
2024. máj. 5. 15:05
73/161 anonim válasza:
Én úgy gondolom, ha szeretnéd a testvéredet, akkor nem sajnálnád azt a pár ezret ami az ő kajájának a költsége. Nem kívánom, hogy ilyen testvérem legyen, mint te.
2024. máj. 5. 15:12
74/161 anonim válasza:
De jó is a testvéri szeretet😂😂 1 db személyre rohadtul nem kerü több tízezerbe a vegán étel,de oké, akkor puffofj tovább kérdező.😂
2024. máj. 5. 15:13
75/161 UlfOrmson válasza:
a nővéred helyébe elmennék az esküvőre majd közölném veled, hogy "egy kicsinyes gyökér vagy". majd eléd vágnék egy marék 5 forintost mondván, hogy költsd kajára
2024. máj. 5. 16:12
76/161 anonim válasza:
Igaza van a kérdezőnek, ez a vegánság dolog csak egy hiszti. Oldja meg magának vagy vegye a fáradtságot és egyen normálisan mint a többi 150 vendék.
2024. máj. 5. 16:13
77/161 anonim válasza:
"Vagy feltalálja magát és eszik pl.csak köretet vagy rendel magának a saját pénzén vagy ..."
Most magam elé képzeltem azt a jelenetet, ahogy a lagziban megjelenik egy ételfutár az ajtóban, és két zeneszám között elkiáltja magát, hogy kinek hozhatja a vegán tálat, mire a tesód szól és integet, majd az ünnepi asztalnál kifizeti a vacsoráját, ad némi borravalót, és megköszöni a futárnak.
Nehéz mit mondani arra, ha ezt tényleg nem éreznéd magadra nézve irtó kínosnak az esküvődön.
2024. máj. 5. 16:19
78/161 anonim válasza:
Nem látunk bele a családi életetekbe, de érzésem szerint erősen kettőn áll a vásár. A szervezőnek egy bizonyos határig illendő figyelembe venni az ilyeneket, de a vegán stb. vendég hozzáállása sem mindegy. Nálunk 5, valamilyen okból komolyabban speciális étrendet igénylő ember volt a lagzin, 4 azt mondta, hogy ne foglalkozzunk vele, megoldja, az ötödikkel direkt leegyeztettük, hogy mit eszik, naná, hogy lagzin ő húzta a száját, a komoly cukros és a 3 vega és az enyhébb esetek (pl. laktóz intoleráns, II-es típ. diabéteszes) ette azt, amit ehetett. Nekünk mondjuk rugalmas volt az étterem, a vegák kedvéért csinált pár tányérnyi húsmentes ételt és a menüt is úgy állítottuk össze, hogy legyen saláta és zöldségköret.
2024. máj. 5. 16:23
79/161 anonim válasza:
78, a laktózos bekap némi laktázenzimet és ennyi. A diabos (magam is az vagyok) nagyon hamar megtanulja, hogyan tartsa karban a vc-szintjét, simán ehetek bármit egy lakodalomban, tudom módosítani a mérés alapján a beadott inzulin mennyiséségt. nyilván süteményt nem eszek, no problem, de a vacsora nem gond.
Ugyanakkor egy vegán ezt nem tudja megoldani...
2024. máj. 5. 16:28
80/161 anonim válasza:
79. Néha az a laktózos,tejfehérje allergiás és nem tudja lerendezni egy laktázenzimmel a dolgot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!