Soha többet nem akarok a testvéremmel beszélni, de a szüleink nem értik meg. Te mit tennél?
Miután kiderült, hogy babát várok szemrebbenés nélkül azt mondta, hogy reméli halva születik, mint az Ő babájuk tavaly. Akkor mi mindenben mellettük álltunk, együtt gyászoltunk, minket is őszintén megviselt ez a tragédia. Értem a fájdalmát, de ilyet akkor sem lett volna szabad mondania. Nem ez volt az első eset, hogy szörnyen bunkón viselkedik, de az utolsó, hogy nekem bármit is mondott. Azóta le van tiltva mindenhol, ha összefutunk az utcán akkor sem köszönünk egymásnak. Szerinte nekünk meg kellett volna várni míg újra babát vár, szerintem meg egy önző dög volt mindig is. Ezelőtt sem voltunk jó testvérek, gyerekként is mondhatni utáltuk egymást, aztán a távolság jót tett nekünk, de nem tartott sokáig. A szüleink sajnos nem értik ezt meg, anyukám minden beszélgetéskor mondja, hogy legyek megértőbb a húgommal, nem úgy gondolta stb. Most karácsonykor minden áron azt akarja, hogy együtt legyünk, de ez részemről kizárt, és már szinte naponta veszekszem velük is. Lassan ott tartok, hogy nem is szivesen veszem fel nekik a telefont, mert úgy is rövid időn belül felhozzák, hogy nem szabad haragba lenni a testvéremmel. A férjemmel úgy döntöttünk idén át sem megyünk hozzájuk, mert tudom, hogy hiába kérem őket akkor is akkorra hívnák át tesómékat is, és nekem nagyon nem hiányzik a veszekedés. Tudom, hogy vérig lesznek sértődve, de engem is sért, hogy nem veszik komolyan a kérésünket.
Van itt olyan, aki inkább lenyelné a békát egy napra, minthogy megsértse a szüleit? Van bűntudatom, mert még sosem volt olyan, hogy nem együtt töltöttük az ünnepeket, de ebből nem akarok engedni.
71.
Huhhh...
Köszi, hogy leírtad!
Egyetértek veled, kérdező, ezt leginkább anyudék szúrták el, de ettől függetlenül tesód az elviselhetetlen, és nem vagy köteles jóban lenni vele csak azért, mert "ó, szegény...". Szüleid most már eszik, amit főztek, de te szerencsére el tudod kerülni.
Ha valaki már gyerekkorában meglépte volna ezt, amit te most, akkor lehet, hogy észbekapott volna hamarabb, és nem válik ilyen szörnyű felnőtt belőle...
Viszont anyukádék is teljesen bolondok, nem csak a mostani miatt, az a leírtak alapján csak a jéghegy csúcsa volt :(
Csoda, hogy tesód talált egy épeszű pasit, aki elviseli ezzel a mentalitással.
Mindenesetre most méginkább azt mondom, hogy az egész családot hanyagold, legalább míg meg nem születik a baba, aztán majd meglátod, hogy a szülők a cuki unoka miatt egészséges szintre tudják-e majd küzdeni a mostani 100% elfogultságot a tesód irányába (mivel most könnyű azzal érvelni, hogy te felnőtt, egészséges nő vagy, bírd ki ezt a szitut, hisz ő mennyire rászorul a segítségre meg különleges elbánásra, te meg úgyis meg tudod oldani a saját dolgaidat, de egy pici baba még tesódnál is sérülékenyebb és jobban védelemre szorul, hátha ott a baba oldalára billenne a mérleg).
Sajnálom a tesódat. Ennyi csapástól az életében nem csodálom, ha valaki megkattan. A szülőket is megértem, ha benne vagy egy helyzetben, rohadt nehéz belátni, hogy hülyén viselkedsz, főleg, ha a gyerekedről van szó, aki egyik szart kapja a masik után az elettől. Próbálták kompenzálni. Rosszat tettek vele mindenkinek. Anyád ép esze is ráment. Tényleg nagyon sajnálom őket.
Ettől függetlenül te ezt nem vagy köteles elviselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!