Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Soha többet nem akarok a...

Soha többet nem akarok a testvéremmel beszélni, de a szüleink nem értik meg. Te mit tennél?

Figyelt kérdés

Miután kiderült, hogy babát várok szemrebbenés nélkül azt mondta, hogy reméli halva születik, mint az Ő babájuk tavaly. Akkor mi mindenben mellettük álltunk, együtt gyászoltunk, minket is őszintén megviselt ez a tragédia. Értem a fájdalmát, de ilyet akkor sem lett volna szabad mondania. Nem ez volt az első eset, hogy szörnyen bunkón viselkedik, de az utolsó, hogy nekem bármit is mondott. Azóta le van tiltva mindenhol, ha összefutunk az utcán akkor sem köszönünk egymásnak. Szerinte nekünk meg kellett volna várni míg újra babát vár, szerintem meg egy önző dög volt mindig is. Ezelőtt sem voltunk jó testvérek, gyerekként is mondhatni utáltuk egymást, aztán a távolság jót tett nekünk, de nem tartott sokáig. A szüleink sajnos nem értik ezt meg, anyukám minden beszélgetéskor mondja, hogy legyek megértőbb a húgommal, nem úgy gondolta stb. Most karácsonykor minden áron azt akarja, hogy együtt legyünk, de ez részemről kizárt, és már szinte naponta veszekszem velük is. Lassan ott tartok, hogy nem is szivesen veszem fel nekik a telefont, mert úgy is rövid időn belül felhozzák, hogy nem szabad haragba lenni a testvéremmel. A férjemmel úgy döntöttünk idén át sem megyünk hozzájuk, mert tudom, hogy hiába kérem őket akkor is akkorra hívnák át tesómékat is, és nekem nagyon nem hiányzik a veszekedés. Tudom, hogy vérig lesznek sértődve, de engem is sért, hogy nem veszik komolyan a kérésünket.

Van itt olyan, aki inkább lenyelné a békát egy napra, minthogy megsértse a szüleit? Van bűntudatom, mert még sosem volt olyan, hogy nem együtt töltöttük az ünnepeket, de ebből nem akarok engedni.

2023. dec. 22. 13:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/74 anonim ***** válasza:
99%

Más, de mégis hasonló szitu. Volt egy kolléganőm, akivel kimondottan jóban voltunk, már már barátság szinten. Neki ikerterhességből született egy sérült fia, a másik baba még a kórházban meghalt. Amikor kiderült, hogy ikreket várok nagyon durván nekiállt az ijesztgetésemnek, hogy 99% kb hogy velünk is pont ugyanaz fog történni, mint vele. Mivel hihetetlen módon fel tudott idegesíteni, miatta kértem magam táppénzre és egy csomó ideig nem beszéltem vele, pedig jóban voltuk szerintem addig. Miután mindkét gyerekem egészségesen született, ő előbb a többi kollégának, majd olyan két hónap múlva nekem is, azt mondta, hogy gyűlöl és én érdemeltem volna azt, amin ők mentek keresztül. Nagyon lesokkolt, úgyhogy én teljesen töröltem az életemből őt, sőt, miatta nem mentem vissza arra a munkahelyre.

Családban nyilván sokkal nehezebb ezt megoldani, de hidd el, meg kell. Aki ilyet mond, annak ez megbocsájthatatlan. Hogy a szüleid mit gondolnak, az meg részletkérdés.

2023. dec. 22. 13:41
 12/74 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem ezzel megvárhattad volna a péntek estét.
2023. dec. 22. 13:48
 13/74 A kérdező kommentje:

#11 Sajnálom, hogy valaki veled is így viselkedett, szörnyű bárki szájából is ilyet hallani. Nem tudom mi játszódik le az ilyen fejében.

Anyukám mindig mondogatja, hogy csak hirtelen felindulásból mondta húgom, de ez nem igaz. Unokatesónktól kérdezte a 19 hetes ultrahang után (nekik ott merült fel először, hogy baj van), hogy mi a helyzet, és mikor leírta unoaktesóm, hogy minden rendben azt írta vissza, hogy "fasza🙄". Anyukám meg könnyes szemmel, meghatódottan mondja, hogy legálabb érdeklődik. Nincs olyan, amiért ne védenék és mindig a legjobbat feltételezik róla. Nekem már ebből is nagyon elegem van.

2023. dec. 22. 13:49
 14/74 anonim ***** válasza:
98%
Hát lehet valakinek ez extrém, de én anyádat is leépíteném.
2023. dec. 22. 13:54
 15/74 anonim ***** válasza:
99%
Egyébként ha a testvéred megölne valakit, afelett is szemet hunyna anyád?
2023. dec. 22. 13:56
 16/74 anonim ***** válasza:
99%
Lėptesd le muterodat is a p-be!
2023. dec. 22. 13:59
 17/74 anonim ***** válasza:
98%

Idegen embertől is szörnyű egy ilyen mondat, de testvèrtől...hogyan lehet valaki ilyen gonosz a sajàt testvèrèvel? Igazad van , èn sem mennèk. A testvèrednek kellene bocsànatot kèrni, de az is kevès lenne. Nekem nem lehet gyerekem, testvèrem felesège vàrandós lett, kísèrtem mindenhovà, vele örültem. Amikor a baba elment, vele sírtam. Sajnàlom , hogy ilyen a csalàdod, de ne hagyd hogy tönkre tegyèk az ünneped.

Boldog babavàràst, jó egèszsèget, ès Àldott ünnepet kívànok nektek.

2023. dec. 22. 13:59
 18/74 anonim ***** válasza:
99%
Anyukád ia retardált, ha ilyen beszólást eltűr az unokájáról. Sajnálom.
2023. dec. 22. 14:01
 19/74 anonim ***** válasza:
98%
Elérkezett az életedben az a pont ahol döntened kell. Felnőtt nő vagy, leendő anya, vagy anyuci "jóllétéért" felelős kislány. Ha felnőtt nő, akkor a babádat nem teszed ki ennek, manapság már mindenhol olvashatsz arról, milyen hatással van a te lelki állapotot a babádra. Nem kérsz, közölsz. Felnőtt, felelősségteljes emberként.
2023. dec. 22. 14:03
 20/74 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem nem kell ezt a nőt elviselned az életedben. Testvér, én értem, de a testvérnek sem szabad mindent. Óriási trauma érte, ez nem az Ő hibája, de, hogy ezzel a traumával nem kezdett semmit, az már igen. Vannak szakemberek akik segíthetnének rajta, a szüleid ezzel tudnának neki segíteni, nem azzal, hogy a családi béke érdekében hagyják, hogy Téged is tönkretegyen.
2023. dec. 22. 14:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!