Miért nem érti meg anyu, hogy nem akarok a testvéremmel találkozni és meghívni?
Fél éve már nem beszélünk, és nem is akarok vele.
Akkor a kiváltó konfliktus az volt, hogy a 10 éves fia, a 8 hónapos lányom beledobta a medencébe. Mentőt kellett hívni, volt belőle nagy gond, de a tesóm annyit nem mondott hogy ne haragudj, de még a fiára sem szólt rá.
Ő azóta sem érzi hibásnak magukat, mert letudta egy jajj csak viccelni akart... Ami majdnem a gyerekem életébe került.
Anyu is azóta megbékélt vele, és engem is erőltetni akar erre.
De én nem akarom és nem érti meg.
Elnézést, remélem érthetően fogalmaztam de nagy idegességemben írtam meg.
Nem is érdekel az, hogy anyu megbékélt vele, de tőlem ne várja. Főleg,hogy a testvérem semmit nem tesz ennek érdekében.
Nem hinném, hogy nekem kellene kezdeményeznem ezek után.
Anyád is azon a véleményen van, hogy a tesód fia csak viccelni akart?
A tesód vagy nagyon szégyelli magát a történtekért (csak épp nem meri felvállalni, hanem leplezi és bagatellizálja előtted, nem kizárt, hogy a fia nagyon is megkapta tőle a magáét utána), vagy félelmetesen ostoba és nem látja át, hogy mekkora baj lehetett volna a "viccből".
Ezek után nem vall nagy intelligenciára tőled várni a békülés kezdeményezését. Ők békülhetnek, de téged nem kényszeríthetnek rá.
Gondolom a fiú igazából nem akarta bántani a lányod, gyerek még, és ahogy elnézem rossz nevelést is kapott. Oké, hogy ő okozta a bajt, de egy elhanyagolt gyerekre nem igazán lehet és érdemes haragudni.
De az anyja szörnyű egy nő lehet. Én a helyében nagyon elszégyelném magam, és nem győznék bocsánatot kérni. Ha még addig sem jut el, hogy bocsánatot kérjen, és a fiára meg rá parancsoljon hogy kérjen bocsánatot a lányodtól, akkor nem is érdemli meg, hogy tartsd vele a kapcsolatot.
Anyukád meg nyilván azt szeretné, ha a gyerekei jóban lennének, és nem is kell egyetértenie a helyzettel, de elfogadnia muszáj lesz. Nyomatékosan közöld vele, hogy ebbe nincs joga beleszólni, ha erősködik, hagyd ott a fenébe.
Anyu most így karácsony közeledtével békült ki vele.
Ő sem beszélt vele sokáig, csak most így próbálkozik.
És nem érti meg, most úgy csinál mintha nem történt volna igazából semmi komoly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!