Hogyan közöljem udvariasan, hogy nem akarok ingyen bébiszitter lenni, csak mert a tesóm elhízott?
akkor szépen mond meg:
bocsánat, de szerintem Pistike a te gyereked, neked kell gondoskodnod róla, és nem ártana mozognod, hogy megéld a 10. születésnapját. szia
"Te gyereked, vidd ki te"
"Jaj en nem tudok, nehez elkapni/lehajolni"
"Annal jobb, legalabb mozogsz egy kicsit"
Nem tudom, hogy mennyire van sértődés vagy nem, de legyél óvatos és határozott, illetve minél hamarabb cselekedj!
Én megjártam már egyszer egy hasonlóval.
A páromnak van egy kislánya (most már nem olyan kicsi 13 éves múlt)
A kezdetektől szerettem volna jó mostoha anyuka lenni, így kb. 300%-ot teljesítettem.
Sajnos lett belőle félreértés.
A párom azt hitte, hogy gyerek mániás vagyok, és azért foglalkozom vele annyit, plusz egy idő után természetessé vált, hogy míg az apja foglalkozik vele 5 percet, addig és 10 órát. (hétvégente volt nálunk a gyerek)
Egyszer amikor a bomba robbant, pont mindkettőnk nagyon ideges volt.
Én rá ripakodtam a páromra, hogy most már ő is foglalkozhatna valamennyit a saját gyerekével, nem vagyok ingyen bébiszitter, ő meg az egészen úgy megsértődött, és elég durván a fejemhez vágta, hogy akkor én ilyen sokáig csak becsaptam a gyerekét, és hogy csak eljátszottam, hogy milyen jól elvagyok vele, meg hogy most mit fog gondolni szegény gyerek, hogy eddig foglalkoztam-játszottam vele, most meg hirtelen nem fogok, stb, stb, stb.
Tehát nem az volt, hogy: "Bocsi, fel sem tűnt, hogy mindent te csinálsz, meg minden rád hárul." Hanem sértésnek vette.
Konkrét mondatot nem tudok írni, mert nem ismerem egyikőtöket sem, hogy mire, ki, hogy reagálna.
Voltam kövér (120 kiló), így nagyjából átlátom a szitutokat (bár gyerekem nincs és nem is volt). Nekem is sokszor, sokan beszólogattak, való igaz, hogy megsértődtem, de mélyen belül azért éreztem, hogy igazuk van.
Azt akarom ebből kihozni, hogy nyugodtan be lehet tesódnak szólni a súlya miatt (nem kell durván). Lesz hiszti pár napig, de előbb-utóbb talán eljut az elhatározásig, és elkezd odafigyelni magára.
Egyébként meg nem értem, én annó 120 kilósan mentem, mozogtam, lovagoltam... Nem mondom, hogy nem ziháltam folyton, de azért közel sem olyan nehéz megmozdulni ekkora súllyal, mint ahogy (valószínűleg) előadja tesód.
29N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!