Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan közöljem udvariasan,...

Hogyan közöljem udvariasan, hogy nem akarok ingyen bébiszitter lenni, csak mert a tesóm elhízott?

Figyelt kérdés
Nem cifrázom, nővérem itthon lakik a két és fél éves kisfiával, a gyerek apja sosem volt "képben" anyukánk már nehezen mozog, tesóm majd' 100 kiló, a gyerek ugye mozogna, szaladna, élne... emiatt egyre gyakrabban vagyok felszólítva, hogy vigyem ki én. Mert nekem "könnyű" mert én tudok szaladni, lehajolni, el- vagy felkapni, ha szükséges. Hát egy darabig tűrtem, de a mindenit, fogyjon le, ha nem képes ellátni a gyereket, ne engem ugráltasson már.. na, ezt így nem merem az arcába belemondani, pofán is lennék törölve érte :D de legalábbis irgalmatlan sipítozást csapna, azt nem szeretném, akkor napokig én lennék a rossz, ő meg az igazságtalanul megbántott ártatlanság. Ha valaki tudna őszinte, de nem durva kifejezést erre, azt nagyon megköszönném.
2015. nov. 10. 15:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
nyugodtan mondd meg neki, hogy fáradt vagy, sokat dolgoztál/tanultál (nem írtad, hogy mennyi idős vagy) ma, és egyébként sem a te gyereked. ha esetleg van párod vagy barátnőd, tölts nála több időt, és nézd meg utána a végeredményt. kénytelen lesz megmozdulni, hátha leesik neki a tantusz. ne hagyd magad, mert egy idő után egyre több feladatot ró rád, és előbb-utóbb azt veszed észre, hogy te neveled a gyerekét helyette.
2015. nov. 10. 18:34
 12/18 anonim ***** válasza:
95%
Az ilyeneknek minden sértés, ők a világ közepe, az ő tomporukban fordul meg a passzátszél. Nyugodtan mondd meg neki, hogy eleged van, ha lepofoz, szólj nekem, meglátogathatom!
2015. nov. 10. 19:16
 13/18 anonim ***** válasza:
87%

"én annó 120 kilósan mentem, mozogtam, lovagoltam"

Na, ez már az állatkínzás kategória XD

Amúgy megmondod, hogy:

- nem érsz rá

- nincs kedved

- fáradt vagy

- a három egyszerre, vagy tetszőleges kombinációban

2015. nov. 10. 19:18
 14/18 anonim ***** válasza:
85%
Mond neki h az anyukák megszólják folyamatosan a játszótéren, h a saját gyerekét nem képes kivinni, hallod ahogy pusmognak:)
2015. nov. 10. 22:45
 15/18 anonim ***** válasza:
70%

Az a baj, hogy a sztorinak egy vesztese tuti lesz: a gyerek. Én megértem, hogy neked ez így nem jó, de mégiscsak az unokaöcsédről vagy unokahúgodról van szó, amennyire lehet, vedd figyelembe az ő érdekeit is.

Egyébként meg megmondod tesódnak, hogy nagyon szívesen vigyázol a gyerekre, amíg ő a konditeremben van. :D

2015. nov. 11. 08:35
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
nálunk már azt próbálta a sógorom felesége, hogy hmm de finom tortát csinált a férjem, ezért a gyerek tortáját is ő készíti. Nem megkérte hogy készítsen hanem kiosztotta, mire én készségesen odaadtam a receptet :D Ezekkel csak így lehet elbánni, ha hagyod magad(én spec 2 évig hagytam) akkor rád telepednek és egyre többet engednek meg maguknak, ezt amúgy sértődés nélkül nem tudod megoldani,de azért a kis srácot néha vidd el programokra(viszont ott se engedj a tesód követeléseinek)
2015. nov. 11. 09:45
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

"Az a baj, hogy a sztorinak egy vesztese tuti lesz: a gyerek. Én megértem, hogy neked ez így nem jó, de mégiscsak az unokaöcsédről vagy unokahúgodról van szó, amennyire lehet, vedd figyelembe az ő érdekeit is."

Már bocsi, de ez nem lehet indok.

Ennyi erővel, ha az anyuka nem tud a gyerekének megvenni ezt meg azt, akkor rohan a tesóhoz, meg rokonokhoz, és akkor ők vegyenek meg mindent, intézzenek mindent, mert végül is rokonok.

Annyi, de annyiszor olvastam akármilyen témában olyat, hogy ezt ne tedd, így ne dönts, stb, stb, stb, mert a gyerek látja a kárát.

Viszont millió másik esetről is tudok és már-már saját bőrömön is tapasztaltam, hogy a gyerek volt mindig és mindenek előtt, aztán amikor úgy alakult, akkor a kedves kis gyerek a szülőt lesza....a.

2015. nov. 11. 18:12
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha diszkrét akarsz lenni akkor találsz magadnak halaszthatatlan dolgokat például rendszeres programot, valósat. Ez persze csöbörből vödörbe csak ezt már te választod meg, hogy mi legyen az. Például eljársz fitnessz terembe! :D Senki se róhatja fel neked, hogy miért mégy. Szabad ember vagy szabad akaratból azt csinálsz amit (szabad) akarsz.
2015. nov. 27. 00:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!