Miért nem érti meg anyu, hogy nem akarok a testvéremmel találkozni és meghívni?
Fél éve már nem beszélünk, és nem is akarok vele.
Akkor a kiváltó konfliktus az volt, hogy a 10 éves fia, a 8 hónapos lányom beledobta a medencébe. Mentőt kellett hívni, volt belőle nagy gond, de a tesóm annyit nem mondott hogy ne haragudj, de még a fiára sem szólt rá.
Ő azóta sem érzi hibásnak magukat, mert letudta egy jajj csak viccelni akart... Ami majdnem a gyerekem életébe került.
Anyu is azóta megbékélt vele, és engem is erőltetni akar erre.
De én nem akarom és nem érti meg.
19.41.
Egyáltalán nem lenne börtönben a testvér.
Egy 10 éves gyerek pedig még nem biztos, hogy fölméri a tettei következményeit. Főleg a mai enternet-játékos világban.
Akármilyen keresetlen stílusban próbálod "bizonyítani".
19.49.
Az én véleményem a kérdéssel kapcsolatban -mert a többi válaszok miatt gondolkodtam még rajta- egyre inkább az, hogy sem a testvér gyereke sem a testvér nem volt felelős a csecsiért. Akik felelősek voltak, azok nem vigyáztak.
A legnagyobb baj az, hogy úgy néz ki, nem is tanultak belőle.
A felhozott példa nem hasonlítható össze a konkrét részletek ismerete nélkül. Teljesen elképzelhetelen kiragadva 3-4 tényt, és kérdésesnek, ismeretlennek hagyva más, lényeges, 15-20 befolyásoló tényezőt.
Na akkor.
Anyukám nem vak.
Nálunk evidens ha kimegyek wcre vagy az adott esetben kaját csinálni akkor addig az felügyel a gyermekre aki ott marad.
Adott esetben ez anyu és a tesóm volt.
Mint ahogy anyukámra nem tudok azért haragudni mert 65 évesen nem érte utol a másik unokáját és nem is figyelt vissza rá a gyermek.
Viszont a tesómra annál inkább mert nem szólt rá a fiára hanem szépen végignézte az egészet.
Szerencsére nem történt nagyobb baj, így felesleges is azt latolgatni, hogy kit csuknának le.
Magyarul a 49%os felfogása szerint ha melette lenne egy csecsemő és mondjuk baleset éri, mivel nem az ő felelősége hagyna meghalni és felelőségre vonná a szüleit. Szerintem a törvény súlyosabba
n bünteti az ilyen "cserben hagyást".
00.26-27.
A felfogásom szerinti véleményem leírtam, és az egyáltalán nem az, mint amit írsz.
Ahhoz, hogy kérdező egyenesen és kizárólag a testvérét hibáztassa hiányzanak információk.
Lehet, hogy érzelmileg indokolható, de a tények szerint -még- nem.
Ha tudta, hogy az anyukája nem tud fizikailag a helyzet ura lenni bármilyen adódó szituációban, akkor kifejezetten a testvérét kellett volna fölszólítani a vigyázásra, amíg nem lesz ott.
Igen általában(!), akárki közbelépett volna. De hirtelen, előre nem látható helyzetben az kevés.
Szerintem, minden indok meglenne arra, hogy a család -együtt- pszichológus segítségét kérje.
49-es nem véleményezlek, mert törölnének...
Gondolkodj már azzal a csökött tiksz@r (tik=tyúk) agyaddal. Családban nemszokás legalábbis nálunk, hogy ha megyek kaját csinálni a gyerekemnek felszólítani a testvért, anyut, aput.. csak szólok, hogy mindjárt jövök (kérdező is jelezte), és evidens, hogy vigyáznak rá.
Érdekes nálunk is sok gyerek van/ volt a családban és mégsem volt gubanc (6éves gyerek fogta az öccsét és nem okozott neki/benne kárt, mert tudta, hogy mit szabad, mit nem).
De tudod mit? Hajtogasd tovább a baromságaidat, de kérlek ne szaporodj!
Többiektől elnézést a trágárságaimért, de kihozta belőlem.
Kérdező hogy vagy? Sikerült megbékélnie anyudnak a döntéseddel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!