Soha többet nem akarok a testvéremmel beszélni, de a szüleink nem értik meg. Te mit tennél?
Miután kiderült, hogy babát várok szemrebbenés nélkül azt mondta, hogy reméli halva születik, mint az Ő babájuk tavaly. Akkor mi mindenben mellettük álltunk, együtt gyászoltunk, minket is őszintén megviselt ez a tragédia. Értem a fájdalmát, de ilyet akkor sem lett volna szabad mondania. Nem ez volt az első eset, hogy szörnyen bunkón viselkedik, de az utolsó, hogy nekem bármit is mondott. Azóta le van tiltva mindenhol, ha összefutunk az utcán akkor sem köszönünk egymásnak. Szerinte nekünk meg kellett volna várni míg újra babát vár, szerintem meg egy önző dög volt mindig is. Ezelőtt sem voltunk jó testvérek, gyerekként is mondhatni utáltuk egymást, aztán a távolság jót tett nekünk, de nem tartott sokáig. A szüleink sajnos nem értik ezt meg, anyukám minden beszélgetéskor mondja, hogy legyek megértőbb a húgommal, nem úgy gondolta stb. Most karácsonykor minden áron azt akarja, hogy együtt legyünk, de ez részemről kizárt, és már szinte naponta veszekszem velük is. Lassan ott tartok, hogy nem is szivesen veszem fel nekik a telefont, mert úgy is rövid időn belül felhozzák, hogy nem szabad haragba lenni a testvéremmel. A férjemmel úgy döntöttünk idén át sem megyünk hozzájuk, mert tudom, hogy hiába kérem őket akkor is akkorra hívnák át tesómékat is, és nekem nagyon nem hiányzik a veszekedés. Tudom, hogy vérig lesznek sértődve, de engem is sért, hogy nem veszik komolyan a kérésünket.
Van itt olyan, aki inkább lenyelné a békát egy napra, minthogy megsértse a szüleit? Van bűntudatom, mert még sosem volt olyan, hogy nem együtt töltöttük az ünnepeket, de ebből nem akarok engedni.
10.
Nem is tudom ki a nagyobb elmebeteg, a húgod vagy anyád...
Hagyd őket a fenébe!
Anyád sem szeret, ha ezzel vegzál, miközben babát vársz.
Semmit nem veszítesz, ha soha többé nem állsz, egyik idiótával sem szóba.
Ami a tesóddal történt, az sajnálatos, reméljük, idővel túl lesz rajta és normálisabban tud viselkedni. Szerintem se menjetek anyukádékhoz. Vagy úgy, hogy másnap felhívjátok őket, hogy most szívesen mennétek - ergó a tesódat már nem fogja tudni odacsődíteni, de biztosan lesz maradék süti stb., tehát meg tud vendégelni, nem érzi majd úgy, hogy nem tud mit adni.
Amikor telefonáltok, és felhozza a tesód, akkor határozottan közöld, hogy ez csak rád és rá tartozik, és legyen szíves ejtse a témát. Vágj a szavába, ha kell. Majd azonnal kezdj másról beszélni (előre gondold át, miről). Ha újra felhozza, azonnal leteszed a telefont. Így le lehet szoktatni. Miután nem függsz tőlük, húzhatsz határokat.
A testvéred nem komplett. De anyád sem az.
Szerintem én anyád helyében szintén nem állnék szóba a tesóddal egy jó darabig. Egyszerűen ilyet vadidegennek meg az "ellenségünknek" sem mondunk, mert ez övön aluli, nemhogy a testvérünknek. Ráadásul csak azért, mert nektek gyereketek lesz... Hihetetlen.
Írta más is, én ezt is írom: anyáddal való kapcsolatot is leépíteni. Én megadnám neki az utolsó esélyt, leülnék vele beszélni, hogy érti-e a helyzetet, hogy felfogja-e milyen undorító, súlyos dolgot vágott hozzád a testvéred. Az, hogy neki van egy tragédiája, nem indok erre. Másnak is van. Ha anyád nem hajlik semennyire, akkor el kell felejteni, és megérdemlik egymást a húgoddal.
Egyébként anyukádat emlegeted, de apukádat nem: még együtt vannak? Ha igen, ő mit szól a történtekhez? Egy lapon van anyukáddal?
A testvéred elmebeteg. Anyukádról nem tudom eldönteni, hogy ő is az-e, vagy csak ennyire szolgalelkű a tesóddal szemben. Az biztos, hogy neked most egyikükre sincs szükséged, mert jelenleg csak ártanak neked.
Gyerekkorotokban is így volt egyébként? A húgod volt a kedvenc, a minden, te meg az utolsó szemét, ha nem ugrottál neki? (Nálunk ez volt, tapasztalatból beszélek - a húgommal meg évek óta nem beszéltem, pont emiatt).
Ne érdekeljen mit mondanak a szüleid!
Tartsd távol magad attól az embertől, egy pszichopata, a végén még kárt tesz valakiben!
A testvéred egy pszichopata barom, ezen nincs mit szépíteni, viszont anyád meg egy retardált idióta, hogy egy ilyen után is még kvázi tőled várja indirekt a bocsánatot. Ezek után én őt is kukáznám a francba, aztán legyenek boldogok egymással, nélkületek.
Jól tetted, hogy a húgodat kiiktattad mindenhol, már csak az anyáddal kell ezt megcsinálni.
És még ezt is van gusztusa valakinek megdugni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!