Soha többet nem akarok a testvéremmel beszélni, de a szüleink nem értik meg. Te mit tennél?
Miután kiderült, hogy babát várok szemrebbenés nélkül azt mondta, hogy reméli halva születik, mint az Ő babájuk tavaly. Akkor mi mindenben mellettük álltunk, együtt gyászoltunk, minket is őszintén megviselt ez a tragédia. Értem a fájdalmát, de ilyet akkor sem lett volna szabad mondania. Nem ez volt az első eset, hogy szörnyen bunkón viselkedik, de az utolsó, hogy nekem bármit is mondott. Azóta le van tiltva mindenhol, ha összefutunk az utcán akkor sem köszönünk egymásnak. Szerinte nekünk meg kellett volna várni míg újra babát vár, szerintem meg egy önző dög volt mindig is. Ezelőtt sem voltunk jó testvérek, gyerekként is mondhatni utáltuk egymást, aztán a távolság jót tett nekünk, de nem tartott sokáig. A szüleink sajnos nem értik ezt meg, anyukám minden beszélgetéskor mondja, hogy legyek megértőbb a húgommal, nem úgy gondolta stb. Most karácsonykor minden áron azt akarja, hogy együtt legyünk, de ez részemről kizárt, és már szinte naponta veszekszem velük is. Lassan ott tartok, hogy nem is szivesen veszem fel nekik a telefont, mert úgy is rövid időn belül felhozzák, hogy nem szabad haragba lenni a testvéremmel. A férjemmel úgy döntöttünk idén át sem megyünk hozzájuk, mert tudom, hogy hiába kérem őket akkor is akkorra hívnák át tesómékat is, és nekem nagyon nem hiányzik a veszekedés. Tudom, hogy vérig lesznek sértődve, de engem is sért, hogy nem veszik komolyan a kérésünket.
Van itt olyan, aki inkább lenyelné a békát egy napra, minthogy megsértse a szüleit? Van bűntudatom, mert még sosem volt olyan, hogy nem együtt töltöttük az ünnepeket, de ebből nem akarok engedni.
"én vagyok az idősebb, legyen nekem több eszem és engedjek"
A szüleid nevetségesen álszentek és ostobák, hogy szerintük ezt ennyivel el lehet intézni. És mégis hogyan vagy miben kéne "engedned" ? Mert ilyet még egy olyan vadidegen nőnek sem kívánnék, akit gyűlölök, nemhogy a saját testvéremnek.
Jól teszitek, hogy nem mentek. A szüleid részéről is gyalázatos ez a mosdatás, pedig a saját unokájukról van szó. Legyen nyugalmas és boldog karácsonyotok együtt, anyád meg csak mártírkodjon a húgod vállán ha ennyi esze van. Neki nem az igazi család fontos, hanem az erről alkotott, kifelé mutatott kamu kép a "boldog családról", mert jaj mit szólnak majd a szomszédok, ha kiderül, hogy XY família sem tökéletes.
Amúgy valahogy érzem, hogy anyád akadt volna ki a legjobban, ha te mondtad volna ezt a húgodnak és nem fordítva.
"Anyukám meg könnyes szemmel, meghatódottan mondja, hogy legálabb érdeklődik"
Anyósom mindig is gyűlölt, amiért elvettem a fiát. Nem is akart megismerni, soha nem találkoztunk a 12 év alatt. A ferjem húga bálvanyozza, isteníti az anyjukat, mert ő mindig masodrendű gyerek volt, a férjem volt anyósom szerelme, szóval szegény sógornőm folyamatosan teper, hogy hátha egyszer ő lehet a kedvenc. Megszületett a gyerekünk. Anyósom kommentarja: hát vegül is örül, hogy fiú, talán nem örökli a k.rvagéneket, nem kell falhoz csapni. A sógornőm reakciója: ó, de hát nem kell megsértődni, hiszen azt mondta anyuci, hogy ÖRÜL!! Mondanom sem kell, hogy sem engem, sem a gyerekeket nem látta egyikük sem azóta, de a férjemet se gyakran. Borzalmas, szomorú dolgok ezek, de a gyerekeidet nem szabad ilyen emberek közelébe engedni. Bárki bármit gondol.
48 aka Kérdező: szerintem jól döntöttél. Sajnálom, hogy a szüleid nem állnak ki érted. Sajnos ez a "hiszek a megbocsátásban" hozzáállás az apukád részéről abba a kategóriába esik, ahol a másik pélójával ütjük a csalánt, gyakorlatilag csak távolítja magát a helyzettől, és így könnyű megbocsátani.
Úgyhogy sajnálom, hogy ezen keresztül kellett menjél, a szüleid is sajnálhatják, hogy a látszatbéke fontosabb lenne nekik, mint az egészségesen működő család.
Kitartást kívánok.
Amiatt az egy azaz egy mondat miatt vágtad ki a hisztit, ilyen előzményekkel? Mekkora egy hisztérika vagy kérdező.
De ha most terhes vagy, akkor nyilván ne menj olyanok közelébe akik nincsenek jó hatással rád. Ha anyádék nem értik, akkor az ő közelükbe se menj.
Szerintem, ne áruld el nekik hogy mi az oka, csak annyit mondj, hogy most nyugalomra van szükséged. A többit meg majd a szülés után megoldod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!