Soha többet nem akarok a testvéremmel beszélni, de a szüleink nem értik meg. Te mit tennél?
Miután kiderült, hogy babát várok szemrebbenés nélkül azt mondta, hogy reméli halva születik, mint az Ő babájuk tavaly. Akkor mi mindenben mellettük álltunk, együtt gyászoltunk, minket is őszintén megviselt ez a tragédia. Értem a fájdalmát, de ilyet akkor sem lett volna szabad mondania. Nem ez volt az első eset, hogy szörnyen bunkón viselkedik, de az utolsó, hogy nekem bármit is mondott. Azóta le van tiltva mindenhol, ha összefutunk az utcán akkor sem köszönünk egymásnak. Szerinte nekünk meg kellett volna várni míg újra babát vár, szerintem meg egy önző dög volt mindig is. Ezelőtt sem voltunk jó testvérek, gyerekként is mondhatni utáltuk egymást, aztán a távolság jót tett nekünk, de nem tartott sokáig. A szüleink sajnos nem értik ezt meg, anyukám minden beszélgetéskor mondja, hogy legyek megértőbb a húgommal, nem úgy gondolta stb. Most karácsonykor minden áron azt akarja, hogy együtt legyünk, de ez részemről kizárt, és már szinte naponta veszekszem velük is. Lassan ott tartok, hogy nem is szivesen veszem fel nekik a telefont, mert úgy is rövid időn belül felhozzák, hogy nem szabad haragba lenni a testvéremmel. A férjemmel úgy döntöttünk idén át sem megyünk hozzájuk, mert tudom, hogy hiába kérem őket akkor is akkorra hívnák át tesómékat is, és nekem nagyon nem hiányzik a veszekedés. Tudom, hogy vérig lesznek sértődve, de engem is sért, hogy nem veszik komolyan a kérésünket.
Van itt olyan, aki inkább lenyelné a békát egy napra, minthogy megsértse a szüleit? Van bűntudatom, mert még sosem volt olyan, hogy nem együtt töltöttük az ünnepeket, de ebből nem akarok engedni.
Én sem akarnám többet látni, bár én a beszólásért adtam volna neki 2 szájelkenős pofont, az biztos.
Viszont szerintem anyádat is nyugodtan stornózhatod az életedből, mert az, hogy ezek után (is) még a húgodat pátyolgatja, mosdatja, meg védi, az legalább annyira gusztustalan hátbaszúrás, mint a húgod megjegyzése. Én megmondanám neki a telefonba, hogy egyrészt egyedül karácsonyoztok, másrészt szégyellheti magát, hogy még képes a húgodat védeni úgy, hogy a még meg nem született unoka halálát kívánja. Ha pedig megszületik a gyerek, én fix, hogy nem engedném a tesódat a közelébe sem. Az ilyen pszichopata, nárcisztikus, érzéketlen barmok azok, akik képesek a csecsemőt is a földhöz vágni "megtorlásként".
Aztán ha ez történne, arra is azt mondaná a fogyatékos anyád, hogy "jaj hát ő ezt nem úgy gondolta/értette" ? Hihetetlen, komolyan.
"Nincs olyan, amiért ne védenék és mindig a legjobbat feltételezik róla."
Tipikus kivételezés, ahol a kisebbik a szent és sérthetetlen, aki soha nem tesz semmi rosszat. Ha tényleg ilyen elvakultak a szüleid a húgoddal kapcsolatban, akkor én nem pazarolnám már rájuk az idegeimet, kihagynám őket az életemből, és kész. Csináld azt, mint a húgoddal, tiltsd le őket mindenhol. Koncentráljatok magatokra, a jövőtökre. Hidd el kérdező, ez megint az az eset lesz, hogy ha a szüleidnek kell majd valamikor segítség, a húgod lesz az első, aki rájuk vágja az ajtót vagy bedugja őket valami otthonba.
tartosan maradj távol hugodtol ės anyukådtol is ha igy viselkedik anyukád is veled.
hiv anyukád utasitsd el hivást .
anyukám is mindig sopånkodik hogy miért nem ėrdekel hugom és ez neki fáj , hugomat sem érdekli mi van velünk mi kb 10 ėve nem beszėlünk egymásal nincs közös témånk érdeklödési körünk ,elötte sem volt egyátalán szoros kapcsolatt hugomal.
"legyen nekem több eszem és engedjek"
Egészen pontosan MIT engedj??? Merthogy a húgod azt kívánta, haljon meg a gyermeked - engedj, és öld meg a születése után, vagy hogy lehet ebben a kérdésben "engedni"? A húgod nem normális, de a szüleid sem azok.
A helyedben meg sem hívnám őket, képesek lennének a húgoddal együtt beállítani hozzád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!