Szerintetek ez normális egy 33 éves férfinél?
Bátyám 33 éves, amúgy jóban vagyunk.
Jelenleg van egy semmilyen párkapcsolata, ahol már 6 éve vannak együtt a barátnőjével.
Egy albérletben élnek, a barátnője nem dolgozik, mert nem jött be neki a szakmája, most egy másikat csinál.
Szóval kb nincs is ott vele.
De egyébként sem csinál semmit, ő 29 éves. Egésznap bújja a telóját, nézi a tv-t.
Testvérem hasonló beállítottságú lenne egyébként, munka után hazamegy és kockul.
Jelenleg azzal akasztott ki, hogy 600 ezret költött gamer asztali gépre.
Igazából tudom, hogy nincs hozzá közöm, mire költi a pénzét, nem is mondtam neki erre kb semmit, csak azt, hogy miért nem inkább jogsira költi?
Engem viszont nagyon felbosszant.
Nekem jelenleg van 2 gyerekem és örülnék neki, ha ő is valahogy komolyabban gondolkozna, ha nem is akarna gyereket, de legalább lenne valami előrejutás az életében…
Tudom, hogy nem kéne de mégis feldühít…
Azigen… 45 válasz. Nem semmi.
Amúgy a felét el se olvastam.
Az lejött, hogy az ország javarészének ez teljesen rendben van. Gondolom rengetegen vannak itt a bátyám cipőjében, sőt fogadni merek, hogy a legtöbben nem még, hogy albérletet nem tudna fizetni, de barátnője sincs…:)
Egyszer meg fogom érteni, honnan jön ez az iszonyatos magyar mentalitás, hogy a testvér a másik testvérére irigykedik, fúj, az életével foglalkozik. Mostanság egyre több ilyen kérdés jön itt. Nem teljesen mindegy, hogy mire költi a pénzét és kivel van, amíg nem mérgezi a családot vele és nem teszi vele tönkre magát? De ha tönkre is tenné, ott is csak egy pontig lenne beleszólásod Kérdező, mert felnőtt ember.
A másik pénztárcájában meg ne turkáljunk szerintem, mi se kezdtük el rajtad számon kérni, hogy a két gyerkőc melyik oviba lett beiratva, mennyiért veszel nekik ruhát, mennyit költesz rájuk. Az, hogy általánosítunk, kinek mi a jó, nem vezet sehova: van, akinek jelentős megtakarítása van és az egész életét leéli albérletben, van, aki napról napra ér annak ellenére, hogy jól keres mert elveri baromságokra a pénzét, és megint vannak azok, akik összegyűjtik a pénzüket és vesznek egy házat. Na és? Kinek mi köze ehhez?
Olyasmin pörgeted magad, amihez semmi közöd, amíg nem a te számládról fogy az ő albérletére. Olyan érzésem van a kommentektől, amiket írsz, mintha nem is az ő pénze számítana, hanem a tiéd. Jaj csak segíteni ne kelljen, hát a léhűtő tesónak nehogymár segítsek ha ne adja Isten a barátnő elmegy, a gamer gép elromlik, a munkáját meg elveszíti... micsoda hozzáállás ez? Neked hogy esne, ha a tesód most kiírná, hogy "A testévem állandóan azzal jön, hogy miért nem jogsit csinálok a felesleges költés helyett. És különben is 33 évesen miért nem alapítok már családot. Rendben van ez így?"
A kérdező a saját válaszai alapján egy ritka arrogáns, mindent-IS-jobban-tudó, okoskodó, de valójában elképesztően ostoba ember lehet, ha tényleg azt hiszi, hogy csak az lehet a helyes ahogy ő él, csak azok a dolgok (és cselekedetek) értékesek amiket ő annak tart.
Szánalmas ez a vergődése itt a gyakorin, hogy márpedig az NEM LEHET, hogy a tesójának így jó, ahogy van. (bónusz: aki pedig nem ért egyet vele, az biztosan szintén albérletben él és még barátnője sincs. Ezt hogyan sikerült kiokoskodni, Kérdező? )
Ha a kérdés feltevője az én testvérem lenne, akkor azt hiszem már nem beszélnénk egymással. Kellene a fenének egy ilyen mérgező ember...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!