Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek ez normális egy...

Szerintetek ez normális egy 33 éves férfinél?

Figyelt kérdés

Bátyám 33 éves, amúgy jóban vagyunk.

Jelenleg van egy semmilyen párkapcsolata, ahol már 6 éve vannak együtt a barátnőjével.

Egy albérletben élnek, a barátnője nem dolgozik, mert nem jött be neki a szakmája, most egy másikat csinál.

Szóval kb nincs is ott vele.

De egyébként sem csinál semmit, ő 29 éves. Egésznap bújja a telóját, nézi a tv-t.

Testvérem hasonló beállítottságú lenne egyébként, munka után hazamegy és kockul.

Jelenleg azzal akasztott ki, hogy 600 ezret költött gamer asztali gépre.

Igazából tudom, hogy nincs hozzá közöm, mire költi a pénzét, nem is mondtam neki erre kb semmit, csak azt, hogy miért nem inkább jogsira költi?

Engem viszont nagyon felbosszant.

Nekem jelenleg van 2 gyerekem és örülnék neki, ha ő is valahogy komolyabban gondolkozna, ha nem is akarna gyereket, de legalább lenne valami előrejutás az életében…

Tudom, hogy nem kéne de mégis feldühít…

2023. nov. 19. 11:22
 51/101 anonim ***** válasza:
94%
Adta jelét, hogy rád fog számítani, vagy stresszelsz egy kitalált helyzeten, ami majd évtizedek múlva bekövetkezik vagy nem?
2023. nov. 19. 15:04
 52/101 anonim ***** válasza:
93%
Nem kell neked mások életével foglalkozni.
2023. nov. 19. 15:08
 53/101 A kérdező kommentje:

Azigen… 45 válasz. Nem semmi.

Amúgy a felét el se olvastam.

Az lejött, hogy az ország javarészének ez teljesen rendben van. Gondolom rengetegen vannak itt a bátyám cipőjében, sőt fogadni merek, hogy a legtöbben nem még, hogy albérletet nem tudna fizetni, de barátnője sincs…:)

2023. nov. 19. 15:36
 54/101 anonim ***** válasza:
96%
Hát pedig jobban tennéd, ha elolvasnád a válaszokat! Tán segítenének jobb emberré válni. Rád fér!
2023. nov. 19. 15:38
 55/101 anonim ***** válasza:
95%
#53 Rengetegen vagyunk, de szerencsére ilyen megkeseredett, más életén rágódó, savanykás szájízűen kevesebben vagyunk.
2023. nov. 19. 15:38
 56/101 anonim ***** válasza:
94%

Egyszer meg fogom érteni, honnan jön ez az iszonyatos magyar mentalitás, hogy a testvér a másik testvérére irigykedik, fúj, az életével foglalkozik. Mostanság egyre több ilyen kérdés jön itt. Nem teljesen mindegy, hogy mire költi a pénzét és kivel van, amíg nem mérgezi a családot vele és nem teszi vele tönkre magát? De ha tönkre is tenné, ott is csak egy pontig lenne beleszólásod Kérdező, mert felnőtt ember.

A másik pénztárcájában meg ne turkáljunk szerintem, mi se kezdtük el rajtad számon kérni, hogy a két gyerkőc melyik oviba lett beiratva, mennyiért veszel nekik ruhát, mennyit költesz rájuk. Az, hogy általánosítunk, kinek mi a jó, nem vezet sehova: van, akinek jelentős megtakarítása van és az egész életét leéli albérletben, van, aki napról napra ér annak ellenére, hogy jól keres mert elveri baromságokra a pénzét, és megint vannak azok, akik összegyűjtik a pénzüket és vesznek egy házat. Na és? Kinek mi köze ehhez?

Olyasmin pörgeted magad, amihez semmi közöd, amíg nem a te számládról fogy az ő albérletére. Olyan érzésem van a kommentektől, amiket írsz, mintha nem is az ő pénze számítana, hanem a tiéd. Jaj csak segíteni ne kelljen, hát a léhűtő tesónak nehogymár segítsek ha ne adja Isten a barátnő elmegy, a gamer gép elromlik, a munkáját meg elveszíti... micsoda hozzáállás ez? Neked hogy esne, ha a tesód most kiírná, hogy "A testévem állandóan azzal jön, hogy miért nem jogsit csinálok a felesleges költés helyett. És különben is 33 évesen miért nem alapítok már családot. Rendben van ez így?"

2023. nov. 19. 15:55
 57/101 anonim ***** válasza:
94%
Mindig mikor megkérdezik, hogy nem-e sajnálom, hogy nincs testvérek, akkor az ilyenek jutnak eszembe, hogy dehogy sajnálom, sőt.
2023. nov. 19. 16:04
 58/101 anonim ***** válasza:
85%

A kérdező a saját válaszai alapján egy ritka arrogáns, mindent-IS-jobban-tudó, okoskodó, de valójában elképesztően ostoba ember lehet, ha tényleg azt hiszi, hogy csak az lehet a helyes ahogy ő él, csak azok a dolgok (és cselekedetek) értékesek amiket ő annak tart.

Szánalmas ez a vergődése itt a gyakorin, hogy márpedig az NEM LEHET, hogy a tesójának így jó, ahogy van. (bónusz: aki pedig nem ért egyet vele, az biztosan szintén albérletben él és még barátnője sincs. Ezt hogyan sikerült kiokoskodni, Kérdező? )

Ha a kérdés feltevője az én testvérem lenne, akkor azt hiszem már nem beszélnénk egymással. Kellene a fenének egy ilyen mérgező ember...

2023. nov. 19. 16:06
 59/101 anonim ***** válasza:
94%
Nem elolvasva a válaszokat, a én válaszom: és? Miért gondolod, hogy ahogy te éled az életed, "jobb"? Max másmilyen.
2023. nov. 19. 16:13
 60/101 anonim ***** válasza:
96%
Tipik momzilla, aki annyira nem tudott magával mit kezdeni, hogy a gyerekvállalás lett neki a menedék, de mikor rájött, hogy az is elég tré,megy mások életébe is beledumálni :D hogy nem szégyelled magad, ha tükörbe nézel...
2023. nov. 19. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!