Szerintetek ez normális egy 33 éves férfinél?
Bátyám 33 éves, amúgy jóban vagyunk.
Jelenleg van egy semmilyen párkapcsolata, ahol már 6 éve vannak együtt a barátnőjével.
Egy albérletben élnek, a barátnője nem dolgozik, mert nem jött be neki a szakmája, most egy másikat csinál.
Szóval kb nincs is ott vele.
De egyébként sem csinál semmit, ő 29 éves. Egésznap bújja a telóját, nézi a tv-t.
Testvérem hasonló beállítottságú lenne egyébként, munka után hazamegy és kockul.
Jelenleg azzal akasztott ki, hogy 600 ezret költött gamer asztali gépre.
Igazából tudom, hogy nincs hozzá közöm, mire költi a pénzét, nem is mondtam neki erre kb semmit, csak azt, hogy miért nem inkább jogsira költi?
Engem viszont nagyon felbosszant.
Nekem jelenleg van 2 gyerekem és örülnék neki, ha ő is valahogy komolyabban gondolkozna, ha nem is akarna gyereket, de legalább lenne valami előrejutás az életében…
Tudom, hogy nem kéne de mégis feldühít…
De mint mondtam, nem teszek erre megjegyzést neki
Aha..a az abból a pénzből miért nem jogsit csinál inkább, az nem beszólás?
Rendezd inkább a házasságod a férjeddel, mert azok ássák bele magukat más életébe ilyen szinten, akiknek a sajátjuk romokban.
Valahol megertem az allaspontodat kerdezo. Nyilvan csak jot akarsz neki. De ne probald rahuzni masokra a sajat ertekrendedet.
A jogsi lehet, h szamodra prioritas. De neki lehet nem fontos, mert elvan tomegkozelekedessel, vagy mondjuk csak siman nem szeretne vezetni. Mert vannak ilyen emberek is.
Az mellett, h ennyit koltott, lehet, h van megtakaritasa is, ezt nem tudhatjuk.
Feleslegesen turazod magad egy dolog miatt, ami teged nem is erint. Nem leszel koteles gondoskodni rola, ha ugy alakul. De ez megint csak aggodas egy jovobeli esemeny miatt, ami nem is biztos, h bekovetkezik. Energiapazarlas.
"Nekem nem kötelességem majd őt eltartani"
Akkor mitől félsz?
Semmi közöd, az életükhöz.
A tied legyen rendben, azzal foglalkozz.
Te azt szeretnéd, hogy a testvéred kezdjen valamit az életével, ez érthető. Egyébként mindenben igazad van, hogy itt többen nem tudják értelmezni ezt, az már más tészta.
Arról van szó, hogy vegetál a testvéred, a barátnője pedig egy nagy rakás trágya és egyébként az is marad. Arról ne is álmodj, hogy az a nő valaha is csinálni fog valamit. Az az ember, aki semmirekellő tróger és elviseli, hogy a párja eltartja, na az ilyen is marad. A testvéred meg köszöni szépen nagyon jól elvan vele, mert cserébe néha van kibe megtörölni a farkát és egyébként meg elvegetál munka után a számítógép előtt.
Szép kilátások, nem mondom. Hogy valójában mi a probléma? Az, hogy a testvéred egy tutyimutyi töketlen alak, aki mellé olyan társ kell, aki képes magával húzni és motiválni. Nem kell, hogy a nő élete végéig húzza magával, csak el kell indítania. Egy céltudatos, határozott nőre van szüksége a testvérednek, aki a kapcsolat elején útba igazítja. Talán néhány hónap, max fél év alatt rendbe jönne a testvéred, ha olyan nő mellett lenne.
Sajnos itt semmit sem tudsz csinálni, amíg együtt vannak, addig csak vegetálni fognak. Ezt tapasztalatból mondom, mert találkoztam hasonló esettel és sehová nem jutott az ember. Lett időközben egy gyerek, majd szétmentek és 40 évesen a hapsikám hazaköltözött anyjáékhoz, a gyerekkel meg a kutya nem foglalkozik. Éppen ezért ne is akard, hogy családot alapítsanak ezzel a nővel. Ne foglalkozz vele, tudom a testvéred és nem ezt akarod hallani, de semmit sem tudsz ezzel kezdeni. Aki vegetálni akar, az vegetálni fog. Építsd a saját életed, majd 10-20 éven belül felkeres a testvéred, hogy ez gond az a gond, húzd ki a szarból. Akkor legyél erős, mond meg neki, hogy figyelj haver van saját életem, a tiédet meg old meg ahogy tudod. Ennyi kész, semmit nem tudsz vele kezdeni.
Aki azt nem éri fel ésszel, hogy 6 év alatt nem tud felmutatni semmit és az a kapcsolat sehová nem vezet, azon senki nem tud segíteni. Most gondolj bele mennyibe kerül egy albérlet, egy lakáshitel havi törlesztőjének a duplája, minimum a duplája. Na most inkább vegetálnak albérletben, mintsem összegyűjtsenek pár millió forint önerőt és vegyenek egy lakást vagy házat. Hagyd a fenébe, ne is idegesítsd magad.
Az emberek 99%-a cél nélkül éli le az egész életét. Ezt már 1930ban megírták, azóta se változott semmi.
Semmi közöd az életéhez.
"aki nem akar felmászni a létrán, azt nem lehet feltolni"
Miért kéne neked eltartani?? Dolgozik. Most arra költ ami neki a hobbija. Van egy érzésem, hogy befásultál a gyerekek mellett és a saját életed amit annyira példásan élsz nem túl boldog.
Ő élete úgy éli ahogy akarja. Most is magát tartja el, nem te őt. Vagy az zavar, hogy a csaj nincs ráutalva a munkára és tanulhat egy olyan szakmát ami érdekli?
Saját életedben kéne rendet tenni, mert nem tűnsz boldognak, ha másokhoz méred a saját életed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!