Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tehetnék? Nagyon nem...

Mit tehetnék? Nagyon nem akarom, hogy erre menjen el a szünet.

Figyelt kérdés
Sziasztok. Van egy báttyám,aki féltestvérem apukám részéről , ezáltal jó pár évvel idősebb nálam, és neki már van családja is. Kint élnek Svájcban, és évente kétszer-háromszor jönnek haza. Legutóbb nyáron voltak itthon, a kisgyerekével (2 éves) és a feleségével. 2 hétre jöttek, és délután 2től este 9ig nálunk voltak kb. minden nap. Egyáltalán nem siettek haza, és minden napra mi voltunk a program. Már annyira untam h órákig beszélgessek, hogy bezárkoztam a szobámba. Kiderült, hogy anyukámnak is nagyon sok volt, és tesómnak is. (Azt hittük tavasszal jönnek újra) de kiderült hogy most mind a két hétre jönnek a téli szünetben... Annyira szívesen látnánk őket ha nem lennének ennyire sok időt itt állandóan. Megmondtuk apukámnak, aki azt mondta, hogy ő nem fogja őket kidobni, majd 3 napig nem szólt hozzánk. (Ugyanilyen volt anyukám családja, a testvére, hogy ránk telepedtek órákra úgy, hogy nagy a korkülönbség, és anyukám megbeszélte ezt a tesójával!!! Ezért is lett volna alap, hogy apukám is). Nem akarom, hogy vendéglátásból álljon a szünet. Anyukámnak, és öcsémnek is dolga van, mert most készül a felvételire, rengeteget kellene vele tanulni, plusz most végre lenne időnk filmet nézni, stb. és akkor ez van.. Anyukám kitalálta, hogy akkor szépen lépegessünk le, csináljunk programot, keveset legyünk itthon.. Én ezt nem akarom, nem akarok menekülni itthonról. És kire telepedjek rá? Félek, hogy a Szentestét és a Szilvesztert is itt fogják tölteni, és azt is vendéglátással, vagy a szobámban kuksolással kell, hogy töltsem. Mit tehetnék?

2022. okt. 8. 07:28
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/156 anonim ***** válasza:
91%

Ez nagyon zavaró. A saját apáddal, anyud meg a saját férjével nem tudja megbeszélni ezt a dolgot.

Te mindent csinálj úgy, ahogy szeretnél. Nem vagy köteles órákig beszélgetni meg a saját feladataid háttérbe szorítani miattuk. Nekik se kéne ott ülni órákig. Kellemetlen tudom, de apuddal nem lehet beszélni ez ügyben. Max ott lennének 1 órát, utána haza ballagnának. Apádnak kéne ezt értelmes keretek közé terelni, de nem képes rá. Azt mondom, ne aggódj ezen. Foglalkozz magaddal, ne akarj nekik megfelelni, otthon vagy az a ti házatok. Nézz valami jó sorit, pihizgess. Apud meg majd foglalkozik velük.

2022. okt. 8. 19:41
 82/156 anonim ***** válasza:
83%
"Mondjuk egy 2 éves körüli gyerekkel olyan túl sok programot nem lehet csinálni...." Már hogyne lehetne? Éppen ez az amikor még lehet, mielőtt az óvoda, iskola, haverok , minden fontosabb lenne neki. Egy ilyen pici gyereknek meg fontos a sok inger, és nem, nem csak játszóterezni lehet vele, meg plázában játszóházba vinni.. De az nem megfelelő program egy ekkora gyereknek hogy órákra beülünk valaki nyakára.
2022. okt. 8. 20:18
 83/156 anonim ***** válasza:
94%

"Hát nekem baromira fájna, ha a hazastársam és a vele közös gyerekem csak "vendégnek" érezné az előző hazasságomból született gyerekem"

Pedig ha nem együtt nőttek fel, nem lehet a semmiből testvéri szeretetet kicsikarni. Ezt meg annak illik tudni, akinek több embertől van gyereke.

2022. okt. 8. 21:43
 84/156 anonim ***** válasza:
23%

83-as, nem kell testvérien szeretni, elég csak empatizálni az apjával, és tudomásul venni a szülő-gyerek kapcsolatok egyenértékűségét. Szerintem toleranciát vár az apa a családjától a gyereke felé, nem pedig körbeugrálást. És a toleranciát joggal várhatja el.

"És ha pofátlanul ennyi időre beülnek ide, mi meg szórakoztassuk őket, akkor ezek után nincs bennem rossz érzés, hogy ilyeneken gondolkodom."

Nem lehet, hogy a szórakoztatásukra vonatkozó igényt csak ti látjátok bele a helyzetbe? Nekem az a gyanúm, hogy senki nem várja, hogy szórakoztassátok őket, csak azt, hogy ne kerüljétek őket látványosan. Kezeljétek úgy őket, mint egy átmenetileg ott élő családtagot. Ha pl. két hétre a szüleimhez kellene cuccolnom, mert mondjuk elromlott a fűtés, vagy tudomisén, biztosan nem várnám, hogy kiszolgáljanak és szórakoztassanak. Legyetek lazábbak.

2022. okt. 8. 23:42
 85/156 anonim ***** válasza:
27%

"Éppen ez az amikor még lehet, mielőtt az óvoda, iskola, haverok , minden fontosabb lenne neki"

Írd már le légyszi h milyen programokat lehet csinálni egy kisvárosban egy 2 évessel?!

Óvodai haverok fontosabbak?

Te láttál már ovis korú gyereket? Se ott, se ált iskola alsóban nincs még ilyen egyáltalán h ő inkább menne a haverokhoz mint anyáékkal bárhová.

2022. okt. 9. 07:31
 86/156 anonim ***** válasza:
71%
Amikor a gyerekeim 2 évesek voltak sosem ültünk otthon egész délután. Csak ha betegek voltak vagy ítéletidő volt. A tél vagy hideg önmagában nem volt elég indok az otthon maradásra. Komolyan, 2 hétig ülni egy házban minden délután, borzalmas unalmas lehet. Én biztosan megkértem volna, hogy ne jöjjenek ennyit. Ha ezért valaki megsértődik, hát legyen
2022. okt. 9. 07:53
 87/156 anonim ***** válasza:
10%

85!

Oh, dehogynem. Az ovis és q kisiskolás is hamarabb választja a kishavert mint anyut meg aput.

2022. okt. 9. 07:58
 88/156 anonim ***** válasza:
21%

Egy ovisnál az már súlyos kötődési probléma.

2 gyerekem ovis, 1 sulis. Egyikük sem menne a barátjához ha feldobom h kimegyünk a dunapartra, vagy elmegyünk a játszóra stb

2022. okt. 9. 08:34
 89/156 anonim ***** válasza:
77%

Sosem ültetek otthon. Ok. De milyen programokat csináltatok?

Én erre vagyok kíváncsi.

Ha mi elmegyünk a szüleimhez vagy anyósékhoz a gyerekekkel, kb az a program h játszóra megyünk, vagy az udvarra és bent vagyunk a házban.

A környéken lévő vadasparkba szoktunk elmenni. De ez egy napi program. Mit lehet még?

2022. okt. 9. 08:39
 90/156 anonim ***** válasza:
0%
Nem tök mindegy, ki mennyire programolós a kétévesével? Szabad másképp csinálnia mindenkinek. Ők így csinálják, ott ülnek fél napokat. Tolerálni kell és kész.
2022. okt. 9. 08:42
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!