Mit tehetnék? Nagyon nem akarom, hogy erre menjen el a szünet.
Ez nagyon zavaró. A saját apáddal, anyud meg a saját férjével nem tudja megbeszélni ezt a dolgot.
Te mindent csinálj úgy, ahogy szeretnél. Nem vagy köteles órákig beszélgetni meg a saját feladataid háttérbe szorítani miattuk. Nekik se kéne ott ülni órákig. Kellemetlen tudom, de apuddal nem lehet beszélni ez ügyben. Max ott lennének 1 órát, utána haza ballagnának. Apádnak kéne ezt értelmes keretek közé terelni, de nem képes rá. Azt mondom, ne aggódj ezen. Foglalkozz magaddal, ne akarj nekik megfelelni, otthon vagy az a ti házatok. Nézz valami jó sorit, pihizgess. Apud meg majd foglalkozik velük.
"Hát nekem baromira fájna, ha a hazastársam és a vele közös gyerekem csak "vendégnek" érezné az előző hazasságomból született gyerekem"
Pedig ha nem együtt nőttek fel, nem lehet a semmiből testvéri szeretetet kicsikarni. Ezt meg annak illik tudni, akinek több embertől van gyereke.
83-as, nem kell testvérien szeretni, elég csak empatizálni az apjával, és tudomásul venni a szülő-gyerek kapcsolatok egyenértékűségét. Szerintem toleranciát vár az apa a családjától a gyereke felé, nem pedig körbeugrálást. És a toleranciát joggal várhatja el.
"És ha pofátlanul ennyi időre beülnek ide, mi meg szórakoztassuk őket, akkor ezek után nincs bennem rossz érzés, hogy ilyeneken gondolkodom."
Nem lehet, hogy a szórakoztatásukra vonatkozó igényt csak ti látjátok bele a helyzetbe? Nekem az a gyanúm, hogy senki nem várja, hogy szórakoztassátok őket, csak azt, hogy ne kerüljétek őket látványosan. Kezeljétek úgy őket, mint egy átmenetileg ott élő családtagot. Ha pl. két hétre a szüleimhez kellene cuccolnom, mert mondjuk elromlott a fűtés, vagy tudomisén, biztosan nem várnám, hogy kiszolgáljanak és szórakoztassanak. Legyetek lazábbak.
"Éppen ez az amikor még lehet, mielőtt az óvoda, iskola, haverok , minden fontosabb lenne neki"
Írd már le légyszi h milyen programokat lehet csinálni egy kisvárosban egy 2 évessel?!
Óvodai haverok fontosabbak?
Te láttál már ovis korú gyereket? Se ott, se ált iskola alsóban nincs még ilyen egyáltalán h ő inkább menne a haverokhoz mint anyáékkal bárhová.
85!
Oh, dehogynem. Az ovis és q kisiskolás is hamarabb választja a kishavert mint anyut meg aput.
Egy ovisnál az már súlyos kötődési probléma.
2 gyerekem ovis, 1 sulis. Egyikük sem menne a barátjához ha feldobom h kimegyünk a dunapartra, vagy elmegyünk a játszóra stb
Sosem ültetek otthon. Ok. De milyen programokat csináltatok?
Én erre vagyok kíváncsi.
Ha mi elmegyünk a szüleimhez vagy anyósékhoz a gyerekekkel, kb az a program h játszóra megyünk, vagy az udvarra és bent vagyunk a házban.
A környéken lévő vadasparkba szoktunk elmenni. De ez egy napi program. Mit lehet még?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!