Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tehetnék? Nagyon nem...

Mit tehetnék? Nagyon nem akarom, hogy erre menjen el a szünet.

Figyelt kérdés
Sziasztok. Van egy báttyám,aki féltestvérem apukám részéről , ezáltal jó pár évvel idősebb nálam, és neki már van családja is. Kint élnek Svájcban, és évente kétszer-háromszor jönnek haza. Legutóbb nyáron voltak itthon, a kisgyerekével (2 éves) és a feleségével. 2 hétre jöttek, és délután 2től este 9ig nálunk voltak kb. minden nap. Egyáltalán nem siettek haza, és minden napra mi voltunk a program. Már annyira untam h órákig beszélgessek, hogy bezárkoztam a szobámba. Kiderült, hogy anyukámnak is nagyon sok volt, és tesómnak is. (Azt hittük tavasszal jönnek újra) de kiderült hogy most mind a két hétre jönnek a téli szünetben... Annyira szívesen látnánk őket ha nem lennének ennyire sok időt itt állandóan. Megmondtuk apukámnak, aki azt mondta, hogy ő nem fogja őket kidobni, majd 3 napig nem szólt hozzánk. (Ugyanilyen volt anyukám családja, a testvére, hogy ránk telepedtek órákra úgy, hogy nagy a korkülönbség, és anyukám megbeszélte ezt a tesójával!!! Ezért is lett volna alap, hogy apukám is). Nem akarom, hogy vendéglátásból álljon a szünet. Anyukámnak, és öcsémnek is dolga van, mert most készül a felvételire, rengeteget kellene vele tanulni, plusz most végre lenne időnk filmet nézni, stb. és akkor ez van.. Anyukám kitalálta, hogy akkor szépen lépegessünk le, csináljunk programot, keveset legyünk itthon.. Én ezt nem akarom, nem akarok menekülni itthonról. És kire telepedjek rá? Félek, hogy a Szentestét és a Szilvesztert is itt fogják tölteni, és azt is vendéglátással, vagy a szobámban kuksolással kell, hogy töltsem. Mit tehetnék?

2022. okt. 8. 07:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/156 anonim ***** válasza:
98%

Én javasoltam először a más farkával a csalánt verő "apucit" megdolgoztatni.

Aztán majd meglátjuk, hogy annyira akarja-e ezt a 2 hetes bulikát.

Jó nagy paraszt amúgy a pali, meg 0 mint férfi.

Mi az, hogy 3 napig durcáskodik? Oldja meg ő a családja ellátását, szórakoztatását.

2022. okt. 8. 12:32
 42/156 anonim ***** válasza:
94%
Ha ilyen akkor ugy sem tudná megoldani, mert felnött ember enm viselkedik igy.
2022. okt. 8. 12:40
 43/156 anonim ***** válasza:
98%
Mondjuk a féltestvér is jó nagy paraszt, felnőtt ember 2 hétig minden áldott nap a szüleivel szolgáltatja ki magát,meg az egész családot.. én neki szólnék, hogy sok ha apád reménytelen. Ha megsértődik ,akkor így járt. Azért ez már erősen a pofátlan kategória.
2022. okt. 8. 12:56
 44/156 A kérdező kommentje:
Azta! Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! Apa mindig ilyen volt, soha de soha nem állt ki értünk, ha sejtette, hogy konfliktus lesz belőle. Azt mondta, hogy neki ők is a családjuk, és nem fogja őket kidobni. Belement, hogy mi csináljunk programokat, és majd ő lesz otthon velük. #43as: nincs igazán hova máshova menniük, a feleség részéről a család zűrösebb. #40es: neked külön köszönet, hogy ennyi mindent javasoltál, meg fogom fogadni :)
2022. okt. 8. 13:06
 45/156 A kérdező kommentje:
Barátaim meg nem igazán vannak :(
2022. okt. 8. 13:08
 46/156 anonim ***** válasza:
95%

Félő az, hogyha ők próbálnák meg kifejezni a családnak, hogy ez nekik terhes, akkor az apja velük cirkuszolna utána.

Én ezt csak gondolom, mert abból is sértődés lett, meg úgy nyilatkozik, hogy ő nem fogja őket "kidobni". (Holott csak arról van szó, hogy ne tartózkodjanak ott 2 hétig, nem azzal, hogy mennek) Akkor szerintem nem áll tőle távol, hogy a saját családját egrecíroztatná, csak hogy a másik családdal ne kelljen konfrontálnia.

2022. okt. 8. 13:09
 47/156 anonim ***** válasza:
8%

Csak nézek,hogy milyen emberek vannak itt...

Amikor a szüleid összejöttek, akkor anyukád tisztában volt vele, hogy apudnak van egy gyereke. Az ugyanolyan gyereke, mint te vagy vagy az öcséd.

Szánalmas egy testvér lehetsz, nem csodálom, hogy barátaid sincsenek. Az a 2 éves az apukád unokája, nem baj? Évente 3x látja őket. És te itt pampogsz, hogy nektek ki kell szolgálni. Akkor húzzál el onnan amíg ottvannak...

2022. okt. 8. 13:33
 48/156 anonim ***** válasza:
96%

Kedves kérdező, ismerős az én apám is ilyen. Végletekig konfliktuskerülő. Nekem is világéletembe ezzel kellett szembesülnöm, hogy nem állt ki mellettem/mellettünk soha. Anyukám volt az, aki karakánul kiállt, ha kellet. (De volt más választása, ha már apám ilyen gátlásos, konfliktuskerülő volt?)

De ő mindig a homokba dugta a fejét. Ilyen emberrel nem tudsz mit kezdeni. Nem merik felvállalni a konfliktust. Sokáig fájt, mert szükségem lett volna arra, hogy gyerekként tudjak rá számítani bizonyos helyzetekben, de ő érzelmileg elérhetetlen volt fogalmazzunk úgy.

Én megkérdeztem tőle egyszer, már így felnőtten könnyes szemmel, "hogy apa miért voltál ilyen, miért nem álltál ki a családod mellett, ha kellett?" Tudod mi volt? Nem tudott felelni, ugyanúgy azt játszotta, hogy nem szólt hozzám, mintha meg se hallotta volna. Sajnos ezek az emberek ilyenek. Akkor jöttem rá, hogy ő vele nem lehet mit kezdeni.... Érzelmileg nem tudja fel fogni, hogy mikor van az a pont, mikor igenis ki kell, hogy álljon a családért, mint családfő. Én magamba ezt fel tudtam dolgozni. Nem tehetek arról, hogy ő ilyen.

El kell engedni a neheztelést, ő soha nem fogja megérteni neked ebbe mi esik rosszul. Tapasztalat!

2022. okt. 8. 13:36
 49/156 anonim ***** válasza:
92%
"apudnak van egy gyereke" Egy felnőtt ember, aki éli a saját életét, a saját gyerekeivel. Ne tegyél már úgy mintha egy kisfiút akarnának elzavarni.. Ha apuci akarná, naponta dumálhatna a fiával, az internet korát éljük, könyörgőm, nem aza kapcsolattartás módja hogy hetekig másra telepszünk.
2022. okt. 8. 13:40
 50/156 anonim ***** válasza:
96%
Apád csak a másik gyerekével konfliktuskerülő, a saját családjával a legkevésbé sem. A passzív-agresszív büntetés nagyonis konfliktus. Anyád dolga lenne, hogy helyrerakja, mégse a tied gyerekként, de ő ezek szerint tényleg konfliktuskerülő, ha nem mer szembeszállni a férjével. Neki kéne határozott határokat húznia. Apád titeket le se szar. Cserébe lehettek ti is passzív-agresszívek. Semmiképp ne foglalkozz velük, mikor nem akarsz!
2022. okt. 8. 13:44
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!