Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tehetnék? Nagyon nem...

Mit tehetnék? Nagyon nem akarom, hogy erre menjen el a szünet.

Figyelt kérdés
Sziasztok. Van egy báttyám,aki féltestvérem apukám részéről , ezáltal jó pár évvel idősebb nálam, és neki már van családja is. Kint élnek Svájcban, és évente kétszer-háromszor jönnek haza. Legutóbb nyáron voltak itthon, a kisgyerekével (2 éves) és a feleségével. 2 hétre jöttek, és délután 2től este 9ig nálunk voltak kb. minden nap. Egyáltalán nem siettek haza, és minden napra mi voltunk a program. Már annyira untam h órákig beszélgessek, hogy bezárkoztam a szobámba. Kiderült, hogy anyukámnak is nagyon sok volt, és tesómnak is. (Azt hittük tavasszal jönnek újra) de kiderült hogy most mind a két hétre jönnek a téli szünetben... Annyira szívesen látnánk őket ha nem lennének ennyire sok időt itt állandóan. Megmondtuk apukámnak, aki azt mondta, hogy ő nem fogja őket kidobni, majd 3 napig nem szólt hozzánk. (Ugyanilyen volt anyukám családja, a testvére, hogy ránk telepedtek órákra úgy, hogy nagy a korkülönbség, és anyukám megbeszélte ezt a tesójával!!! Ezért is lett volna alap, hogy apukám is). Nem akarom, hogy vendéglátásból álljon a szünet. Anyukámnak, és öcsémnek is dolga van, mert most készül a felvételire, rengeteget kellene vele tanulni, plusz most végre lenne időnk filmet nézni, stb. és akkor ez van.. Anyukám kitalálta, hogy akkor szépen lépegessünk le, csináljunk programot, keveset legyünk itthon.. Én ezt nem akarom, nem akarok menekülni itthonról. És kire telepedjek rá? Félek, hogy a Szentestét és a Szilvesztert is itt fogják tölteni, és azt is vendéglátással, vagy a szobámban kuksolással kell, hogy töltsem. Mit tehetnék?

2022. okt. 8. 07:28
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/156 anonim ***** válasza:
76%
Nekem volt ilyen puhapöcs pasim, SOHA többet! Ilyen mellett nem lehet létezni.
2022. okt. 8. 15:04
 62/156 anonim ***** válasza:
96%
Kérdező, amúgy lakni hol szoktak, amikor Magyarországra jönnek? Mert azt írtad az elején, hogy nyáron 2 hétig, délután 2-től este 9-ig Nálatok voltak. De akkor volt egy panzió, és ott laktak?
2022. okt. 8. 15:05
 63/156 anonim ***** válasza:
91%
Semmit ne csinálj. Üljétek végig az első kB 1-masfel órát ami alatt rendesen beszélgetsz velük aztán felállsz és közlöd,hogy neked menned kell tanulni stb és felvonulsz,ha ebből nem jön le nekik hogy útban vannak akkor max apád így járt,de mint vendéglátó fia ott voltál beszélgetni tehát paraszt sem voltál. Nem kötelező végig ott csücsülni és megállnia az életnek. Egy idő letelte után anyukád menjen vásárolni ,te filmezni,tesód tanulni és csak leesik nekik hogy nincs kedvetek hozzájuk.
2022. okt. 8. 15:09
 64/156 A kérdező kommentje:
Nagyobb panzióban igen.
2022. okt. 8. 15:13
 65/156 anonim ***** válasza:
89%
De most ez is milyen könyörgöm, hogy délután 2től este 9ig vannak ott. Valamennyit beszélj velük, de azt azért ők se "várhatják el", hogy te ott ülj órákig, és akkor mindenki alkalmazkodjon csak hozzájuk... Szünet van ilyenkor tényleg joggal gondolod, hogy olyan dolgokkal kellene foglalkozni, ami feltölt... Öcsédnek meg a tanulás most ugye. Szerintem ők is túl tapadósak, most mire való, hogy ott vannak annyi ideig?
2022. okt. 8. 15:28
 66/156 anonim ***** válasza:
37%
Ez a ál-pozitív Covid teszt nem is rossz ötlet!
2022. okt. 8. 16:30
 67/156 anonim ***** válasza:
96%

Az még jó, hogy lakni legalább nem nálatok laknak ilyenkor. De így is nagyon sok(k).

2022. okt. 8. 16:36
 68/156 anonim ***** válasza:
96%

Nekem ezekből a rokon látogatásokból elég 1-1,5 óra max. Egyszer úgy jött ki a helyzet, hogy ismerősömhöz be kellett ugranom valamiért, és ott voltak rokonok náluk. És megkérdezik az egyik ott élő gyerektől, hogy te ugye most kezdted a gimit? A gyerek, aki ott élt, 11.-be járt akkor...

Egyébként meg vissza térve a témára, apuka szervezzen nekik programot, nem a lakásba kell állandóan bagzani...

2022. okt. 8. 16:52
 69/156 anonim ***** válasza:
93%
Azt nem értem,hogy ha a féltesód ki nem állhatja anyádat(ami gondolom kölcsönös),miért lógnának folyton a nyakatokon? Gondolom, messze álltok attól,hogy jó testvérek legyetek, így annyira ti sem érdeklitek őket (ami szintén kölcsönösnek tűnik). Apád miért nem megy oda ahol megszállnak, és aztán mennek ide-oda? Azt is nehezen hiszem el,h.féltesódnak nincsenek barátai,màs rokonai(saját anyja, nagyszülők, unokatesók, haverok) akik szívesebben látják őket....Nem túlzod el egy "picit" azt az időt, amennyit valójában nálatok töltenek?
2022. okt. 8. 17:25
 70/156 A kérdező kommentje:
A régi helyzet ellenére jól kijönnek anyukámmal. Anyukám ugyanis nem haragtartó. Megjegyzi a dolgokat, de nem duzzog miattuk húsz évvel később is. Simán el tudom képzelni, hogy mivel évente kétszer, háromszor jönnek haza, a barátok elfogytak. Nem túlzom el, múltkor háromnegyed 9kor úgy kellett kirakni őket, hogy mostmár tényleg dolgunk lenne
2022. okt. 8. 18:10
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!