Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tehetnék? Nagyon nem...

Mit tehetnék? Nagyon nem akarom, hogy erre menjen el a szünet.

Figyelt kérdés
Sziasztok. Van egy báttyám,aki féltestvérem apukám részéről , ezáltal jó pár évvel idősebb nálam, és neki már van családja is. Kint élnek Svájcban, és évente kétszer-háromszor jönnek haza. Legutóbb nyáron voltak itthon, a kisgyerekével (2 éves) és a feleségével. 2 hétre jöttek, és délután 2től este 9ig nálunk voltak kb. minden nap. Egyáltalán nem siettek haza, és minden napra mi voltunk a program. Már annyira untam h órákig beszélgessek, hogy bezárkoztam a szobámba. Kiderült, hogy anyukámnak is nagyon sok volt, és tesómnak is. (Azt hittük tavasszal jönnek újra) de kiderült hogy most mind a két hétre jönnek a téli szünetben... Annyira szívesen látnánk őket ha nem lennének ennyire sok időt itt állandóan. Megmondtuk apukámnak, aki azt mondta, hogy ő nem fogja őket kidobni, majd 3 napig nem szólt hozzánk. (Ugyanilyen volt anyukám családja, a testvére, hogy ránk telepedtek órákra úgy, hogy nagy a korkülönbség, és anyukám megbeszélte ezt a tesójával!!! Ezért is lett volna alap, hogy apukám is). Nem akarom, hogy vendéglátásból álljon a szünet. Anyukámnak, és öcsémnek is dolga van, mert most készül a felvételire, rengeteget kellene vele tanulni, plusz most végre lenne időnk filmet nézni, stb. és akkor ez van.. Anyukám kitalálta, hogy akkor szépen lépegessünk le, csináljunk programot, keveset legyünk itthon.. Én ezt nem akarom, nem akarok menekülni itthonról. És kire telepedjek rá? Félek, hogy a Szentestét és a Szilvesztert is itt fogják tölteni, és azt is vendéglátással, vagy a szobámban kuksolással kell, hogy töltsem. Mit tehetnék?

2022. okt. 8. 07:28
 111/156 anonim ***** válasza:
60%
Ja értem. Tehát ha nem az én pénzemen zabál apám rokona, hanem anyámén, akinek csak mellékesen semmi köze hozzájuk, és az én életterembe is befurakodnak évi másfél hónapra, akkor csak fogjam be a számat, meg anyám is? Mert apuci szava a döntő, és le van carva hogy két másik ember, akinek zavaró az egész ilyen időtartamra is ott él?
2022. okt. 9. 14:13
 112/156 anonim ***** válasza:
16%

111!

Amikor olyan emberrel házasodik oapssze valaki, akinek gyereke van egy előző kapcsolatból, akkor q házassággal elfogadja azt a tényt is, hogy az a gyerek MINDIG a másik életének része lesz. Itt anyuci elfogadta. Nem mellesleg válni is biztosan azért nem valt el, mert neki nem lenne hova mennie es miből eltartani a kérdező meg önmagát.

Tudod ha anyucie lenne a lakás, vagy ő lenne q fő kereső, számítana a szava. Így nem. A kérdezőé meg pláne nem, hiszen gyerek.

2022. okt. 9. 14:27
 113/156 anonim ***** válasza:
92%
Újabb bizonyíték arra, hogy gyerekes pasit messze el kell kerülni. Teljesen mindegy hány éves az a gyerek.
2022. okt. 9. 15:27
 114/156 anonim ***** válasza:
69%

2 éves kicsivel is lehetne szuper programokat szervezni. Elmenni fagyizni, állatkertbe, játszótér, strand, elmenni piknikezni, kirándulni, kisvasutazás. stb Állatkertet is hogy élvezné meg a strandon pancsolást!

Télen meg karácsonyi vásárba elmenni, játszóház, szánkózás....

Ha nagyon akarnák megtudnák oldani. Helyette könnyebb ülni a lakásba. Meg itt ez szerintem arról is szól, hogy lehet enni-inni, nem kell költeni semmire. Így a kényelmes...

2022. okt. 9. 16:02
 115/156 anonim ***** válasza:
60%

112-es, kapaszkodj meg.

Itt én tettem bele a fenekemet a kézbe (férjem házába), ezzel együtt ha nekem kellemetlen, hogy valaki jön, az nincs idehívva.

Pl. a felnőtt gyerekei sem csinálnak átjáróházat itt, előre egyeztetett időpontban is nagyon ritkán jönnek, és csak ha nekem is rendben van. Normáliséknál mindegy, hogy milyenek a tulajdonviszonyok ház/lakás ügyben, számít az is, hogy jól érezze magát az is, akinek nem a kölyke az a felnőtt ember, aki ott héderezne.

2022. okt. 9. 16:32
 116/156 anonim ***** válasza:
100%
#113 Ezt írtam én is. Jól le is pontoztak.
2022. okt. 9. 17:07
 117/156 anonim ***** válasza:
79%
Normál esetbe ez úgy működne, hogyha az apja nem lenne konfliktuskerülő meg figyelembe venné azt, hogy egy családba kikérem a család minden tagja véleményét, hogy leülni és megbeszélni kinek mennyi idő fér bele. És nem az lenne, hogy ahogy esik úgy puffan, tehát 2-től este 9ig ott vannak, hanem mondjuk megbeszélnék nekem max 1-2 óra, ami belefér. Ha apu többet akar tölteni velük, akkor menjenek el programozni együtt. Nem az ott élőknek kellene szabadkozni, hogy miért nem fér bele. Nőként is pl elő állhat egy olyan helyzet, hogy pl a nőnek nehezebb napja van.... és még akkor ott kell kerülgetni őket is...
2022. okt. 9. 17:39
 118/156 A kérdező kommentje:
#17es, igen pontosan erről van szó!! De ezt apám nem érti meg :( akkor most kerulgessem őket? :///
2022. okt. 9. 18:00
 119/156 anonim ***** válasza:
8%
Igen. Kerülgessed őket, ahogy téged is majd kerülgetnek anyádék ha egyetemista leszel és hazamész a szünidőre
2022. okt. 9. 18:14
 120/156 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező, hidd el apád megértené, ha 2 héten keresztül minden este neki kéne vacsorát főzni. Az unokája azt enné amit ő vett meg a boltban ( nem csak úgy elővesszük a polcról) és másnap délelőtt állhatna a konyhában mert délután megint kaja kell, és ja, este is.

Mert hiába mondja, hogy nyugodtan menjetek el anyukáddal, majd ő lesz a bátyáddal és a családjával, biztosan nem hajlandó róluk gondoskodni 2 héten keresztül minden áldott nap

2022. okt. 9. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!