Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tehetnék? Nagyon nem...

Mit tehetnék? Nagyon nem akarom, hogy erre menjen el a szünet.

Figyelt kérdés
Sziasztok. Van egy báttyám,aki féltestvérem apukám részéről , ezáltal jó pár évvel idősebb nálam, és neki már van családja is. Kint élnek Svájcban, és évente kétszer-háromszor jönnek haza. Legutóbb nyáron voltak itthon, a kisgyerekével (2 éves) és a feleségével. 2 hétre jöttek, és délután 2től este 9ig nálunk voltak kb. minden nap. Egyáltalán nem siettek haza, és minden napra mi voltunk a program. Már annyira untam h órákig beszélgessek, hogy bezárkoztam a szobámba. Kiderült, hogy anyukámnak is nagyon sok volt, és tesómnak is. (Azt hittük tavasszal jönnek újra) de kiderült hogy most mind a két hétre jönnek a téli szünetben... Annyira szívesen látnánk őket ha nem lennének ennyire sok időt itt állandóan. Megmondtuk apukámnak, aki azt mondta, hogy ő nem fogja őket kidobni, majd 3 napig nem szólt hozzánk. (Ugyanilyen volt anyukám családja, a testvére, hogy ránk telepedtek órákra úgy, hogy nagy a korkülönbség, és anyukám megbeszélte ezt a tesójával!!! Ezért is lett volna alap, hogy apukám is). Nem akarom, hogy vendéglátásból álljon a szünet. Anyukámnak, és öcsémnek is dolga van, mert most készül a felvételire, rengeteget kellene vele tanulni, plusz most végre lenne időnk filmet nézni, stb. és akkor ez van.. Anyukám kitalálta, hogy akkor szépen lépegessünk le, csináljunk programot, keveset legyünk itthon.. Én ezt nem akarom, nem akarok menekülni itthonról. És kire telepedjek rá? Félek, hogy a Szentestét és a Szilvesztert is itt fogják tölteni, és azt is vendéglátással, vagy a szobámban kuksolással kell, hogy töltsem. Mit tehetnék?

2022. okt. 8. 07:28
 131/156 anonim ***** válasza:
20%

Évente 4 hét rátelepedés?

Írták fentebb hogy ha a kérdező már egyetemista és hazamegy a szünetben, vajon az is rátelepedés?

Vagy ha az anyjáé lenne az az "óriás csecsemő" akkor a férj moroghatna h mit keres itt?

Az anyjával nincsenek jóban. Biztosan megvan az oka. (ha elvált és a gyereke se kíváncsi rá) Miért is kellene odamenni?

Gusztustalan ahogyan hozzáállnak itt az előzó házasságból született gyerekhez. Bezzeg ha az apuka nem lenne rá kíváncsi, akkor meg egy xar lenne.... Meg minek csinálta meg?

2022. okt. 10. 08:48
 132/156 anonim ***** válasza:
86%

A kérdezőnek az az otthona. Ő tényleg hazamenne a kollégiumból. A kérdező féltestvérének viszont Svájcban van az otthona. Lehet hogy sosem lakott abban a házban. Ezt nem tudhatjuk.

Én évente 2 hétig vendégül látom a szüleimet és az apósomékat ( nem egy időpontban). Itt is laknak. Tudom mekkora meló.

2022. okt. 10. 08:56
 133/156 anonim ***** válasza:
79%
Nem tudom mit nem lehet azon megérteni, hogy nem azzal van a baj hogy mennek, hanem azzal hogy mennyi időre.
2022. okt. 10. 08:58
 134/156 anonim ***** válasza:
88%

Átlag, külföldön élő felnőtt gyereknek érzem magam. Ha hazajövök, anyámnál szállok meg, de szegény alig lát az 1-2 hét alatt. Barátnők, régvolt kolléganők, más rokonok látogatása, aztán egy nap dumaparti csak a testvéreméknél, ha egyedül jövök is, (most is Magyarországon vagyok), akkor meglátogatom pár óra hosszára anyósomat is. Aztán van, amikor anyuval van programom, elviszem bevásárolni, akkor már megebédelünk valahol, meghívom.

Biztos nem tudnék a szülői házban b...szódni két hétig, akárhogy imádom anyukámat.

N/38, 11 éve élek Londonban.

2022. okt. 10. 09:06
 135/156 anonim ***** válasza:
82%

"Évente 4 hét rátelepedés?"

Nem tudom, mit olyan nehéz felfogni ezen?

Az, hogy az ünnepeiket cseszi el. A másik családnak, és igen, az már külön család.

2022. okt. 10. 09:07
 136/156 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem itt egyébként a nagy semmi van ragozva a válaszokkal (már hogy szépen magyarul fejezzem ki magam).

Igazából akik véres szájjal fröcsögve védik a svájci óriásbébit, azok az elhagyott első feleségek, vagy az első házasságban elhagyott (pszichése felnőni azóta is képtelen) "gyerekek".

Soha nem lesz egyetértés.

2022. okt. 10. 09:11
 137/156 anonim ***** válasza:
73%
Kérdező, Ti (apud, anyud és Te) voltatok más Svájcban náluk egyáltalán?
2022. okt. 10. 09:15
 138/156 A kérdező kommentje:
Nem voltunk még Svájcban, beszéltük hogy mennénk de apukám nem szeret utazni, és anyukám sem szeretne rájuk telepedni
2022. okt. 11. 07:08
 139/156 A kérdező kommentje:
#33as, igen pontosan
2022. okt. 11. 07:08
 140/156 anonim ***** válasza:
80%

138.

Na, igen. Megint apuci. Aki miatt nem utaztok, aki csak elvárja kényelmesen a felnőtt fia látogatásat, aki nem képes kilépni a komfortos kis életéből, csak kotlik a tojásain.

Hú, de ellenszenves!

2022. okt. 11. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!