A szülők miért akarják annyira hogy a gyerekük diákmunkázzon?
"A kommentekben pedig rengeteg szülő helyeselt"
ebben azért egy jó nagy adag "jóindulat" és begyepesedettség. na meg irigység is benne van.
A magyar szülők többsége egyszerű proli piacképes tudás nélkül, és úgy vannak vele, hogy amiért nekik xar (volt), nem baj, ha gyereknek is az.
Most úgy írok ide, mint gyerek (16 éves), akire nem volt ráerőltetve a diákmunka, de bátorítva volt, hogy menjen el és keressen pénzt.
Szerintem ebben a korban kell megtanulni, hogy mennyit is ér a pénz, hogyan is kell bánni vele és hogy hogyan kell felelősséget vállalni valamiert, ami rád lett bízva. Akkor értjük meg igazán, hogy anya meg apa miért nem ad bizonyos dolgokra több ezer forintot, miután magunk is kemény munkával megdolgoztunk érte. Ráadásul kifejezetten jó érzés, amikor magadnak tudsz megvenni valami nagyobb értékű dolgot és nem vagy rászorulva a szüleidre. Az én esetemben az is ott van, hogy az anyagi helyzetünk nem túl rózsás, ami azt jelenti, hogy az én speciális igényeimet sokszor nem tudnák finanszírozni, így viszont én tudom magamnak. Ahol ez nem probléma, ott is jó tapasztalat bármilyen jellegű diákmunka a gyerek számára.
Az, hogy egy ennyi idős gyerek nem képes bánni ennyi pénzzel, komplett hülyeség. Én már 10 évesen össze tudtam annyit spórolni, hogy vásároljak magamnak egy fényképezőgépet, pedig nem voltam elhalmozva zsebpénzzel. A 14 éves húgom viszont a mai napig elkölti a pénzét egyből. Ez ember, s nem életkor függő. Viszont akik olyanok, mint a húgom, azoknak én azt gondolom, hogy pont még fontosabb, hogy megtanulják a pénz értékét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!