Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülők miért akarják annyira...

A szülők miért akarják annyira hogy a gyerekük diákmunkázzon?

Figyelt kérdés
Szembejött velem egy poénosnak szánt videó, amiben az anyuka enyhén agresszív stílusban közli a gyerekével hogy ő márpedig nem fog itt lustálkodni, menjen dolgozni. A kommentekben pedig rengeteg szülő helyeselt, vagy épp a gyerekek írták, hogy mintha a saját anyjukat hallanák. Véleményem szerint a gyereknek az a dolga hogy tanuljon, és besegítsen a házimunkában, esetleg tesókra, állatokra vigyázzon. Nyáron (jobb esetben) a tanulás kiesik, marad a többi. Azon felül a gyerek igenis legyen orrba-szájba a barátaival, aludjon 12 órát, akármi, azért gyerek. Majd ha felnő, nyomhatja az igát látástól vakulásig. Egy 15-16 éves szerintem nincs olyan szinten, hogy egy komplett fizetés összegével (80,000-100,000 ft) bánni tudjon. Valószínűleg elszórja majd hosszútávon felesleges dolgokra amiket meglát és megtetszik neki, mert még nem tart ott fejben hogy ezt jogsira vagy lakásra is félretehetné. Nekem ez a meglátásom, kíváncsi vagyok a ti nézőpontjaitokra :)

2022. júl. 13. 20:13
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
38%
Ne magadból indulj ki.
2022. júl. 13. 20:16
 2/30 anonim válasza:
76%
Én diákkoromban örömmel mentem.
2022. júl. 13. 20:17
 3/30 anonim ***** válasza:
34%
Nem mindenkinek öröm, hogy van egy gyereke.
2022. júl. 13. 20:18
 4/30 anonim ***** válasza:
51%
Mert az életre akarják nevelni, nem szeretnék, hogy 18/21/23... évesen, iskolapadból kiesve 0 tapasztalata legyen.
2022. júl. 13. 20:19
 5/30 anonim ***** válasza:
83%
Némi nyári munka leveszi a hályogot a gyerek szeméről a munka világa kapcsán. De azt, hogy a komplett nyarat végigtolja egy gyerek nem tartom jó ötletnek.
2022. júl. 13. 20:19
 6/30 anonim ***** válasza:
85%
Vagy mondjuk mert az egyedülállóan szülők alig bírják eltartani az 1-2 gyermeküket, olyan szar fizetések vannak, élelmiszerárak az egekben. Szerintem nem baj, ha a gyerek megkeresi magának a pénzt arra, amit akar, de nem alapszükséglet, és esetleg még a szülő segít is neki beosztani. Az viszont nem oké, hogy a gyerek teljes fizetését lenyúlja.
2022. júl. 13. 20:22
 7/30 anonim ***** válasza:
75%
Hogy legyen pénze.
2022. júl. 13. 20:26
 8/30 anonim ***** válasza:
44%

"A kommentekben pedig rengeteg szülő helyeselt"

ebben azért egy jó nagy adag "jóindulat" és begyepesedettség. na meg irigység is benne van.

A magyar szülők többsége egyszerű proli piacképes tudás nélkül, és úgy vannak vele, hogy amiért nekik xar (volt), nem baj, ha gyereknek is az.

2022. júl. 13. 20:30
 9/30 anonim ***** válasza:
84%

Most úgy írok ide, mint gyerek (16 éves), akire nem volt ráerőltetve a diákmunka, de bátorítva volt, hogy menjen el és keressen pénzt.

Szerintem ebben a korban kell megtanulni, hogy mennyit is ér a pénz, hogyan is kell bánni vele és hogy hogyan kell felelősséget vállalni valamiert, ami rád lett bízva. Akkor értjük meg igazán, hogy anya meg apa miért nem ad bizonyos dolgokra több ezer forintot, miután magunk is kemény munkával megdolgoztunk érte. Ráadásul kifejezetten jó érzés, amikor magadnak tudsz megvenni valami nagyobb értékű dolgot és nem vagy rászorulva a szüleidre. Az én esetemben az is ott van, hogy az anyagi helyzetünk nem túl rózsás, ami azt jelenti, hogy az én speciális igényeimet sokszor nem tudnák finanszírozni, így viszont én tudom magamnak. Ahol ez nem probléma, ott is jó tapasztalat bármilyen jellegű diákmunka a gyerek számára.

Az, hogy egy ennyi idős gyerek nem képes bánni ennyi pénzzel, komplett hülyeség. Én már 10 évesen össze tudtam annyit spórolni, hogy vásároljak magamnak egy fényképezőgépet, pedig nem voltam elhalmozva zsebpénzzel. A 14 éves húgom viszont a mai napig elkölti a pénzét egyből. Ez ember, s nem életkor függő. Viszont akik olyanok, mint a húgom, azoknak én azt gondolom, hogy pont még fontosabb, hogy megtanulják a pénz értékét.

2022. júl. 13. 20:44
 10/30 anonim válasza:
82%
Szia! 17 éves vagyok, Békéscsaba legerősebb gimijébe járok, jövőre kezdem a 12. osztályt. Iskola mellett lassan 3 éve dolgozok, először csak nyáron (dinnyéztem, címereztem) utána suli mellett lehúztam 2 évet a sparban illetve sok helyen voltam még (Praktiker, mezőgazdaság, mozi stb) Ennek ellenére hoztam a 4,92-es átlagomat idén is. Eddig több mint 1 milliót kerestem és egyáltalán nem bántam meg hogy elkezdtem dolgozni. A szüleim egyáltalán nem erőltetik, de mindenkinek saját érdeke hogy kezdjen magával valamit.
2022. júl. 13. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!