Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hiányzik a testvérem, de nem...

Hiányzik a testvérem, de nem békülhetek ki vele. Hogyan tegyem túl magam ezen?

Figyelt kérdés
Már 4 éve nem beszélünk, de nem tudom magam túltenni ezen. Tipikus esete annak, hogy a szivem mást akar, mint az eszem. A testvérem sajnos kábítószer-fogyasztó, bár állítólag már kifelé jön belőle, volt elvonón is nem rég. Viszont, ami tett azt akkor sem tudom elfelejteni, megbocsájtani. Többször is meglopott, hazudott, bántotta a Keresztanyukámat, aki lényegében felnevelt minket anyukánkkal és mamánkkal együtt. Mamával és anyuval is megcsocsájthatatlan módon beszélt, viselkedett. Engem is megtépett amikor nem adtam neki cuccra pénzt. A családból anyukám az egyetlen, aki tartja vele a kapcsolatot, de ő is haragszik rá, csak hát a gyermeke. Nem tudom magamnak se megmagyarázni miért hiányzik, alig van szép emlékem vele, max.csak nagyon fiatal korunkból. Voltam már pszichológusnál, aki sokat segített, hogy feldolgozzam a történteket, megértsem és elinduljak az elfogadás útján, de néhány hónapig tartott, aztán visszajött a hiányérzet. Nem akarok vele kibékülni, félek is tőle és tudom, hogy drogok nélkül is agresszív. (Keresztanyut nem bedrogozva bántotta pl.) Mellé még rosszindulatú is és linkeskedő. Szerintetek menjek vissza a pszichológushoz? Hogyan tudnám tartósan lezárni ezt magamban? Számomra ő halott és úgy is érzem magam, mint aki 4 éve gyászol.
2022. febr. 25. 22:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
89%
Apátok milyen ember? Ő is ilyesmi mint a tesód?
2022. febr. 25. 23:06
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Neked a testvéri szeretet érzése hiányzik, nem ez az életképtelen senkiházi!

Jobb is, ha egy ilyen aljadék nem keres téged!!! Csak tönkretenné az életed!

Egyik nap itt az oldalon pont ilyen testvérről olvastam, aki szintén drogfüggő, de ő állandóan lehúzza anyagilag a családját és folyton megkeseríti az életüket! Örülj, hogy ettől a nyomorulttól örökre megszabadultál!

2022. febr. 25. 23:33
 13/21 A kérdező kommentje:
Még akkor elhagyta anyukámat mikor velem terhes volt. Amennyit tudok róla az alapján Ő is ilyen vagy talán még rosszabb is.
2022. febr. 25. 23:33
 14/21 anonim ***** válasza:
91%
Ezért kérdeztem. Akkor anyukádat mindenképp el kellene juttatni szakemberhez aki elmagyarázná neki, hogy működik ez. Mert a szemét hiába csukja be, attól a valóság nem fog megváltozni.
2022. febr. 25. 23:40
 15/21 anonim ***** válasza:
91%

Sajnos nagyon ritka az, hogy egy ilyen szituációban az anyuka belássa, hogy téved. Az ő felelőssége, hogy mit tesz az életével, neked nem kell őt a hátadra venni, ha nem akarja, hogy segíts, abból csak az sülne ki, hogy visszaránt a régi sötétségbe...

Menj vissza a pszicológushoz, ahogyan a többiek is írták fönt. Szerintem is neked egy idealizált testvéri kapcsolat hiányzik, amely sose volt meg.

Ha vannak barátaid/párod, próbálj a velük való kapcsolatra koncentrálni, és nem gondolni a testvéredre.

2022. febr. 25. 23:48
 16/21 anonim ***** válasza:
87%
Menjetek el szenvedélybetegek hozzátartozói csoportjába. A lakóhelyeden menj el az addiktológiára és ott segítenek hol van legközelebb ilyen. Anyád miatt mondom, talán ott észhez tér.
2022. febr. 25. 23:49
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, az utolsó miért lett ennyire lepontozva, tényleg vannak ilyen csoportok, ahol kibeszélheted a saját fájdalmadat és még sorstársakra is találsz. Kb. olyan, mint az anonim alkoholisták/drog- és játékfüggők, csak ezek kifejezetten hozzátartozóknak vannak. Lehet, hogy jobban segítene, ha hasonló helyzetben lévő emberekkel beszélgetnél, mint egy pszichológussal (mondom ezt úgy, hogy nekem nem jött be a csoportterápia, de sokaknál jobban működik, mint az egyéni). Próbáld meg, ingyen van, vesztenivalód nincs.
2022. febr. 26. 00:40
 18/21 anonim ***** válasza:
86%
Anyukàd minek engedi be? Ja mert csak a gyereke. Sok esze van hogy nem akar változtatni.
2022. febr. 26. 08:32
 19/21 anonim ***** válasza:
86%

17# Áá, itt x egyetemi év után megszerzett szakmai tudást is lepontoznak olyanok, akik jól láthatólag semmit nem értenek a kérdéshez. Sőt, van amikor telibe leírja, hogy ne beszélj butaságokat, vagy "Ez hülyeség".

Remélem itt megfogadja kérdező a csoportot, az anyjának le kéne állnia.

2022. febr. 26. 11:16
 20/21 anonim ***** válasza:
47%

Nem igazán tudod, mire vskó egy pszichológus, ugye?

Az normális ha hiányzik. Nem ezt kell megoldani.

2022. febr. 27. 01:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!