Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hiányzik a testvérem, de nem...

Hiányzik a testvérem, de nem békülhetek ki vele. Hogyan tegyem túl magam ezen?

Figyelt kérdés
Már 4 éve nem beszélünk, de nem tudom magam túltenni ezen. Tipikus esete annak, hogy a szivem mást akar, mint az eszem. A testvérem sajnos kábítószer-fogyasztó, bár állítólag már kifelé jön belőle, volt elvonón is nem rég. Viszont, ami tett azt akkor sem tudom elfelejteni, megbocsájtani. Többször is meglopott, hazudott, bántotta a Keresztanyukámat, aki lényegében felnevelt minket anyukánkkal és mamánkkal együtt. Mamával és anyuval is megcsocsájthatatlan módon beszélt, viselkedett. Engem is megtépett amikor nem adtam neki cuccra pénzt. A családból anyukám az egyetlen, aki tartja vele a kapcsolatot, de ő is haragszik rá, csak hát a gyermeke. Nem tudom magamnak se megmagyarázni miért hiányzik, alig van szép emlékem vele, max.csak nagyon fiatal korunkból. Voltam már pszichológusnál, aki sokat segített, hogy feldolgozzam a történteket, megértsem és elinduljak az elfogadás útján, de néhány hónapig tartott, aztán visszajött a hiányérzet. Nem akarok vele kibékülni, félek is tőle és tudom, hogy drogok nélkül is agresszív. (Keresztanyut nem bedrogozva bántotta pl.) Mellé még rosszindulatú is és linkeskedő. Szerintetek menjek vissza a pszichológushoz? Hogyan tudnám tartósan lezárni ezt magamban? Számomra ő halott és úgy is érzem magam, mint aki 4 éve gyászol.
2022. febr. 25. 22:01
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
92%
Nyilván menj vissza a pszichológushoz.
2022. febr. 25. 22:06
 2/21 anonim ***** válasza:
28%

Esetleg ha ki tudnád deríteni, hogy tényleg volt e elvónon nem csak állítólag és megváltozott fel vehetnéd vele a kapcsolatot.

Aztán ha nem változott semmi lehet könnyebben le tudod zárni, ha meg jó irányba történt változás akkor... nem tudom. Az én testvérem tényleg meghalt, 2 éve és azóta is hiányzik. Ilyen szempontból soha nem tudod "túl tenni" magad ezen, sőt idővel sem lesz jobb.

2022. febr. 25. 22:13
 3/21 A kérdező kommentje:
Nem változott meg sajnos, mai napig csúnyán beszél anyukánkkal, csak Ő sajnos mindent elnéz neki. Karácsonykor elment hozzá vendégségbe és ellopta az összes aranyát, amit talált a lakásban...nekem ilyen testvér nem kell az életembe.
2022. febr. 25. 22:16
 4/21 anonim ***** válasza:
94%

Hát ezt nem írtad csak, hogy állítólag jön ki a dologból.

Akkor inkább menj vissza a pszichológushoz, ha úgy érzed korábban segített. Ha nem nagyon akkor keress másik szakembert. Ott is változó és személyiség függő, kinek milyen terápia válik be.

2022. febr. 25. 22:20
 5/21 anonim ***** válasza:
97%
Ha nem változott miért akarnál vele kibékülni?
2022. febr. 25. 22:23
 6/21 anonim ***** válasza:
98%
Neked nem a testvéred hiányzik, hanem egy idealizált testvéri kapcsolat, ami valójában soha nem volt.
2022. febr. 25. 22:23
 7/21 A kérdező kommentje:

#5 Épp ez az, hogy nem akarok. Csak hiányzik és az érzelmeimet nem tudom irányítani, bár tudnám.

#6 Azt hiszem ebben teljesen igazad van.

2022. febr. 25. 22:33
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy hiányzik, volt egy testvéred, aki már nincs. Mintha meghalt volna. Gyászolsz. Ez normális. Járna neked, hogy legyen, de mégsincs.
2022. febr. 25. 22:41
 9/21 anonim ***** válasza:
92%
Menj vissza a pszichológushoz, de jobb, ha anyudat is viszed, mert hiába a gyereke, az nem megoldás hosszú távon, hogy hagyja magát meglopni és megalázni. Bele fog betegedni. Talán a szakember segíthetne neki lezárni ezt a dolgot és megszakítani a kapcsolatot ezzel a link herével.
2022. febr. 25. 22:56
 10/21 A kérdező kommentje:
Anyukám hallani se akar a pszichológusról, sokszor kértem már tőle. 10 éve abban a hitben él, hogy csak a drogok miatt ilyen a bátyám, de ez nem igaz. Már gyerekként is problémás volt, de ezt anyu nem hajlandó belátni.
2022. febr. 25. 23:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!