Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy mondjam meg a tesómnak,...

Hogy mondjam meg a tesómnak, hogy még nem tudom megadni a pénzt?

Figyelt kérdés
Tavaly kértem tőle kölcsön, de pénzt nem tudott adni, hanem azt mondta, hogy adjam el az autóját, és az árát megtarthatom egy évig. Így is történt, 3 hét alatt találtam rá vevőt 1.9 millióért, majd a tesóm csak jött áláírni az adásvételit. Mindez novemberben történt, tehát jövő hónapban kellene visszafizessem, de abszolút semmit pénzem, egyik hónapról a másikra élek.

okt. 29. 17:24
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
93%
Sehogy. Személyi kölcsönt az összes bank biztosít.
okt. 29. 17:30
 2/36 A kérdező kommentje:
Nekem nem adnak, legalábbis tavály még nem adtak. Csak a provident meg az ilyen nagy kamatos uzsorások
okt. 29. 17:33
 3/36 anonim ***** válasza:
88%
Akkor fizeted az "uzsorát" kisfiam.
okt. 29. 17:35
 4/36 anonim ***** válasza:
95%
1 éve tudod, hogy tartozol neki, mégsem tettél egy lépést sem, hogy vissza tudd adni a pénzt. Persze az ő autója árát azért sikerült eltapsikolni. Vállalj másodállást, hétvégi munkát, és tedd félre a plusz pénzt, hogy minél hamarabb törleszteni tudj. Gáz az, amit művelsz, és lenne bőr a képeden további haladékot kérni, pedig nem egyik napról a másikra derült ki számodra, hogy tartozásod van.
okt. 29. 17:36
 5/36 anonim ***** válasza:
98%
Azért ez nem most október 29.-én derült ki. Eddig miért nem szóltál neki, hogy figyi Jani, nincs pénzem, megadhatnam havi tízezrekkel?
okt. 29. 17:37
 6/36 Katona Dius ***** válasza:
95%

Gondolom nem volt fillérre pontosan szükséged az 1,9 misire, mégis felélted. Arra meg nem számoltál, hogy adod vissza. Ha egy év alatt vissza akartad volna fizetni, akkor havi majdnem 160 ezret kellett volna félre tenned. Ezt már akkor is tudtad, azóta is tudod. Mégse tettél semmit. Magyarul eszed ágában sem volt vissza adni.

Szóval odaállsz tesód elé, és közlöd, hogy nem tudod, de nem is akarod vissza adni. Ennyi. Többet nem is hallasz felőle. Mehetsz máshoz, ha segítség kell.

okt. 29. 17:41
 7/36 anonim ***** válasza:
83%
Sok rosszindulat és kárörvendés helyett én azt javaslom, hogy még egyszer járd körbe a hitelintézeteket, hátha, és mindenképpen egyezkedj a testvéreddel. Az őszinte nyílt egyenes beszéd sokkal jobb, mintha mismásolnál. Mondd meg neki, hogy sajnos ezért és ezért nem tudod az ígéretedet betartani és kérj haladékot, átütemezést, egyezkedjetek. Vagy egyezzetek meg abban, hogy amíg nem találsz hitellehetőséget, addig neki törleszted havonta és amint megvan a fennmaradó, egyösszegű pénz, nem lesz tovább a tesónak gondja. Ha tavaly is segített, nem hiszem, hogy most ne tudnátok megegyezni.
okt. 29. 18:18
 8/36 anonim ***** válasza:
94%
Ilyen testvértől mentsen meg az Isten.
okt. 29. 18:26
 9/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom eddig mit csináltál, hogy legyen pénzed megadni.

Valamit kell csinálnod,hogy lássa, hogy késve ugyan, de fogod tudni adni neki a pénzét.

És el is higgye!

Ha tudsz ilyen jövőképet elővezetni, akkor eléállsz és elmondod.

Attól tartok a GyK-n feltett kérdésnél nem tettél eddig többet...

okt. 29. 18:40
 10/36 anonim ***** válasza:
42%
Tesó, várjál még pár évet. Majd 10 ezrével megadom.
okt. 29. 18:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!