Hogy mondjam meg a tesómnak, hogy még nem tudom megadni a pénzt?
Valahogy így:
Kedves Testvérem!
Sajnos az autód árát 1 év alatt feléltem. Minimálisak a bevételeim, ezért napról napra élek. Nagy valószínűséggel soha nem fogom tudni megadni.
Ez számodra egy tanulópénz volt, miszerint rokonai soha nem adunk kölcsönt.
Kérlek ne haragudj rám, hogy elköltöttem a pénzed!
Puszi: Józsi
Jaaaaj, ez a szöveg, hogy a saját hús vér testvéremnek!! XDD
Mintha az, hogy egy anyaméhből robbantatok ki, feljogosítana bárkit arra, hogy a másikat meglopja, meg átverje. Te sem lehetsz egy észlény...
"még nem tudom megadni a pénzt"
A kérdésedben benne van, hogy meg fogod (tudod) adni.
Elárulnád, mi fog változni az elmúlt egy év pénzköltéséhez képest?
Honnan lesz pénzed?
Eddig miért nem volt?
Mondd meg neki, hogy nem tudod megadni, de szeretnéd és add elő, hogy mit is teszel érte, hogy sikerüljön. Pl. keresel munkát, másodállást, rendszeresen odaadod neki a törlesztőt, hogy ne maradjon el megint valamiért, stb. Meg leginkább, hogy nem kerülöd miatta, hogy megúszd a tartozás visszadását. Mert a legtöbb kapcsolat általában megsínyli, hogy valaki tartozik a másiknak.
Kölcsön kérni könnyű. Megadni nehéz. Éppen ezért nem akkor kell elkezdeni gondolkodni rajta, hogyan is fogod csinálni, amikor már lejár a határidő. Akkor (sőt előtte) kéne elkezdeni gondolkodni rajta, hog amikor kölcsön kérsz. Megtervezni, hogy mennyi pénzt kell hetente/havonta félretenned ahhoz, hogy időben meg tudd adni. Ebből rögtön látszik az is, hogy képes vagy-e rá, vagy sem. Aztán fontos, hogy amit egyszer félretettél a kölcsön visszaadására, ahhoz a pénzhez soha többé ne nyúlj hozzá, mert nem a te pénzed, hanem azé, akinek meg kell adnod. Jobb is, ha rögtön odaadod neki minden hónapban és akkor nem csak ő látja, hogy tényleg teszel érte, hogy megadd a tartozásodat, hanem neked sincs esélyed elvenni belőle, amit aztán nem tudsz megadni. Legjobb, ha gondosan vezetitek, hogy mennyit adtál már meg, mennyivel tartozol még, hogy menet közben se legyen félreértés.
Nincs olyan, hogy most elveszek belőle, "majd valamikor" visszateszem. A "majd valamikor" okozza a legnagyobb gondot a tartozásoknál. Mivel az emberek nem szokták megterezni, valós alapokra helyezni, hogy a "majd valamikor" mikor is lesz és főleg hogyan sikerül összehozni.
Kérdezz meg egy bankot, vagy keress egy hitel kalkulátort, hogy mennyi ideig és milyen törlesztő részleteket kéne befizetned egy ekkora hitelre és utána beszéld meg a testvéreddel, hogy a bank helyett inkább neki fizeted ezeket a törlesztőket, így nem egy bankot gazdagítasz, ő pedig a tervezhető futamidővel megkapja a pénzét - ezúttal tényleg (a bank által felszámított kamatokkal persze).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!