Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A jó testvéri kapcsolat...

A jó testvéri kapcsolat valamennyire nevelhető?

Figyelt kérdés

A nagyfiam most lesz 3 éves, a kislányom 5hónapos. Testvérféltékenység van, de még nem érzem olyan nehéznek, inkább nem is vesz tudomást róla a nagy.

Örülök, hogy nem bántja, meg nem is várom el, hogy máris szeresse, de kicsit tartok tőle, hogy, mert ellenkező neműek, nem is lesz szoros a kapcsolatuk később sem.

Nagyon figyelünk, hogy a nagynak legyen saját ideje, de ahogy nő a kislány, gondolom ez egyre kevesebb lesz.

Persze,tudom lutri..de akinek már van tapasztalata, milyen tanácsot tudna adni?

okt. 27. 14:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
63%

Semmilyen jatek ne legyen "kozos"!

Ne orokoljek egymas ruhait!

Ne legyen kivetelezes semmiben a masik rovasara!

okt. 27. 14:13
 2/12 anonim ***** válasza:
53%
Érzelmileg elérhető, kiterápiázott traumáit, esetleges transzgenerációs torzításait feldolgozott szülők kellenek hozzá, akiknek van önismeretük, reziliensek és ezeket a kérdéseket saját maguktól,.vagy esetleg a közvetlen környezetüktől kérdezik. Semmi más.
okt. 27. 14:21
 3/12 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem abszolút nevelhető. Nagyon is a szülő felelőssége ezt kialakítani a neveléssel.

Ha van egy kedvenc gyerek és egyszer is igazságtalanság éri a másikat emiatt, onnantól lőttek az egésznek.

okt. 27. 14:21
 4/12 anonim ***** válasza:
32%

Nalunk minden jatek kozos. De van 1-2 ami nem. (Alvotars)

Siman egymasrol orokoltek ruhat soha nem volt gond.

Volt kivetelezes. Mert pl az egyik szulinapjan nem kapot a masik ajandekot. Volt h csak az egyik jott velem vasarolni. Es csomo minden masban is. Mert az egyik nagy a maaik kicsi az egyik lany a masik fiu. Ergo nem lehetett minden ugyan olyan.

Most 22 es 19 evesek. En nagyon jo tesverek!

Szerintem szemelyiseg es neveles kerdese a dolog.

okt. 27. 14:22
 5/12 anonim ***** válasza:
18%
4: szegeny gyerekeid! :-/
okt. 27. 14:26
 6/12 anonim ***** válasza:
62%

Sose mondd, hogy add oda, engedj neki, te vagy a nagyobb.

Tanítsd meg őket egyezkedni: ha a kicsi majd lerohanja a nagyot a nála lévő játékért, a nagy terelje át a figyelmét másra. Adjon a saját kezéből neki valami mást, hogy az hú, milyen érdekes.

Innen könnyű átmenni arra, hogy egyezkedjenek, ha már a kicsi is beszél. Odaadom később, ide tegyük, ezt csináld meg, stb.

Ha te átérzed, hogy gyerekként mi a fontos nekik külön -külön, akkor ők is együttéreznek majd a másikkal.

Nagyon fontos az, ami nem rajtad múlik, az első gyerek temperamentuma. Ha ő alapból egy kedves természet, akkor nem lesz nehéz.

Sok sikert! Menni fog.

okt. 27. 14:43
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Gyerek habitusától függ, az én szüleimnek ez nem sikerült, mi felnőtten öljük egymást a testvéremmel. Pedig nagyon próbálkoztak, csak mi nem voltunk erre vevők. 🤷🏼‍♀️
okt. 27. 15:32
 8/12 anonim ***** válasza:
70%
Nekem hálistennek nincs testvérem, de meg vagyok róla győződve, hogy nevelhető. A rossz testvéri kapcsolat ugyanis akkor szokott elkezdődni, amikor az egyik gyerekkel kivételeznek. El sem tudom képzelni, hogy tud egy szülő kivételt tenni valamelyik gyerekével, ez annyira gonosz és igazságtalan dolog. Még ha esetleg jobban is szereted az egyiket, ami felfoghatatlan, kutya kötelességed egyformán bánni velük és ezt nem kimutatni. A gyerek méltányolni fogja. Amúgy azt sem tudom felfogni, hogy utálhatják egymást testvérek. TESTVÉREK, könyörgöm! Pedig mindenhol ezt látom, ezért is örülök nagyon, hogy nekem nincs. És ennek ellenére a sok hülye gyártja a gyerekeket, mert "jajj, kell a testvér." Kell? Minek? Mi a fenének? Inkább egy idegen legyen az ember ellensége, az nem annyira elkeserítő, mint amikor a saját testvér az.
okt. 27. 17:15
 9/12 anonim ***** válasza:
26%

szegény???

aztán miért?

már nem gyerekek és nagyon jó a kapcsoltom velük és nekik egymással is amiben lehet segítik egymást. most pl ugranak mind a ketten mert eltört a jobb kezem :) barmibe kezdenék már veszik ki kezemből h majd én! egymással szuperül elvannak, néha bulizni is együtt mennek spec nyáron két fesztiválra is.

ezért mondom h személyiség (anya gyerekek) és nevelés kérdése.

a jellenlegi viselkedésük alapján jól neveltem öket :)

okt. 27. 18:34
 10/12 anonim ***** válasza:
26%

nem nevelhetö ,és nålunk nem függ a nemtöl 2 fiu egy lány .

2 fiam korban nagyon közel van egymåshoz . mėg sem birják egymást annyira . lånyom viszont jol kijön fiatalabb båtyåval már születėse ota és mai napig jol kijönnek .

okt. 28. 05:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!