A jó testvéri kapcsolat valamennyire nevelhető?
A nagyfiam most lesz 3 éves, a kislányom 5hónapos. Testvérféltékenység van, de még nem érzem olyan nehéznek, inkább nem is vesz tudomást róla a nagy.
Örülök, hogy nem bántja, meg nem is várom el, hogy máris szeresse, de kicsit tartok tőle, hogy, mert ellenkező neműek, nem is lesz szoros a kapcsolatuk később sem.
Nagyon figyelünk, hogy a nagynak legyen saját ideje, de ahogy nő a kislány, gondolom ez egyre kevesebb lesz.
Persze,tudom lutri..de akinek már van tapasztalata, milyen tanácsot tudna adni?
Semmilyen jatek ne legyen "kozos"!
Ne orokoljek egymas ruhait!
Ne legyen kivetelezes semmiben a masik rovasara!
Szerintem abszolút nevelhető. Nagyon is a szülő felelőssége ezt kialakítani a neveléssel.
Ha van egy kedvenc gyerek és egyszer is igazságtalanság éri a másikat emiatt, onnantól lőttek az egésznek.
Nalunk minden jatek kozos. De van 1-2 ami nem. (Alvotars)
Siman egymasrol orokoltek ruhat soha nem volt gond.
Volt kivetelezes. Mert pl az egyik szulinapjan nem kapot a masik ajandekot. Volt h csak az egyik jott velem vasarolni. Es csomo minden masban is. Mert az egyik nagy a maaik kicsi az egyik lany a masik fiu. Ergo nem lehetett minden ugyan olyan.
Most 22 es 19 evesek. En nagyon jo tesverek!
Szerintem szemelyiseg es neveles kerdese a dolog.
Sose mondd, hogy add oda, engedj neki, te vagy a nagyobb.
Tanítsd meg őket egyezkedni: ha a kicsi majd lerohanja a nagyot a nála lévő játékért, a nagy terelje át a figyelmét másra. Adjon a saját kezéből neki valami mást, hogy az hú, milyen érdekes.
Innen könnyű átmenni arra, hogy egyezkedjenek, ha már a kicsi is beszél. Odaadom később, ide tegyük, ezt csináld meg, stb.
Ha te átérzed, hogy gyerekként mi a fontos nekik külön -külön, akkor ők is együttéreznek majd a másikkal.
Nagyon fontos az, ami nem rajtad múlik, az első gyerek temperamentuma. Ha ő alapból egy kedves természet, akkor nem lesz nehéz.
Sok sikert! Menni fog.
szegény???
aztán miért?
már nem gyerekek és nagyon jó a kapcsoltom velük és nekik egymással is amiben lehet segítik egymást. most pl ugranak mind a ketten mert eltört a jobb kezem :) barmibe kezdenék már veszik ki kezemből h majd én! egymással szuperül elvannak, néha bulizni is együtt mennek spec nyáron két fesztiválra is.
ezért mondom h személyiség (anya gyerekek) és nevelés kérdése.
a jellenlegi viselkedésük alapján jól neveltem öket :)
nem nevelhetö ,és nålunk nem függ a nemtöl 2 fiu egy lány .
2 fiam korban nagyon közel van egymåshoz . mėg sem birják egymást annyira . lånyom viszont jol kijön fiatalabb båtyåval már születėse ota és mai napig jol kijönnek .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!