Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Testvérem bunkón viselkedett,...

Testvérem bunkón viselkedett, anyánk nekemtámadt? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Én már felnőtt vagyok, sok éve külön élek, van egy középiskolás öcsém. Rengetegszer segítettem neki a házijában, beadandókkal stb.

Ma felhívott anyám munkaidőben, hogy segítsek öcsémnek a matek háziban. Kérdeztem, miért nem ő hív fel? Ott volt öcsém is egyébként, ki volt hangosítva a telefon. Magyarázom neki, nem érti. Mondtam, oké, kapcsolja be a gépét, képernyőmegosztással gyorsabban levezetem a feladatot. Öcsém erre közli, ő nem tudja, hogy kell megosztani a képernyőt. Mondom, két klikk, elmondom vagy van róla videó, azt megnézi, jött a kifogás, miért nem jó, csak mondjam meg az eredményt. Mondtam, hogy annak semmi értelme, minek oldogassak a munkaidőmben matekfeladatokat. Erre szó szerint elküldött a p.csába.

Na már most ezt anyám ugye hallotta, nem szólt egy szót sem. Később felhív, mintha mi sem történt volna és megemlíti, hogy egyébként átjött a szomszéd munka után és segített a leckében. Mondom, jól van, majd legközelebb is a szomszédhoz menjen, mert a mai után én többet biztosan nem segítek neki.

Erre anyám nekemtámadt, hogy önző vagyok, nem segítek a családomnak, majd ők sem segítenek nekem ezután semmiben. Hiába magyaráztam, hogy 1. az nem segítség, hogy helyette megoldom a feladatot, mert lusta bekapcsolni a gépet, 2. ha elküld a p.csába, miközben épp neki segítek mellesleg munkaidőmben, mit vár?

A vita végén oda jutottunk, hogy anyám a fejemhez vágta, hogy gyerekkoromban mennyit dolgoztak értem és ez a hála. Idegenek szívesebben segítenek stb. Azt mondta anyám, béküljek ki a testvéremmel, mert ő csak egy gyerek, én meg felnőtt, lehetne több eszem, okos enged stb.

Most arra gondolok, öcsém nem kisgyerek már, 16 éves elmúlt. Eddig is minden hülyeséget elnéztek neki szüleim, és rohadt nagy szája van otthon, de velem ne beszéljen így.

Mit gondoltok, tényleg nekem kéne írnom neki? Nem kért bocsánatot, meg semmi. Anyám szerint hagyjam rá, írjak neki.

2022. jan. 31. 18:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
91%
Teljesen érthető a fájdalmad, neked fel kell állítanod a saját határaidat, öcséddel kapcsolatban meg nem a szüleidet sajnálom, mert ebben ők vastagon sárosak, hanem majd a nőt, akinek két gyerek után mutatja be, milyen ember ő valójában. Tudom, most még hú de távolinak tűnik, de nem, pikk-pakk fogtok ott tartani.
2022. jan. 31. 22:59
 32/76 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén szólva egy ilyen után a helyedben anyáddal sem beszélnék egy jó darabig.
2022. febr. 1. 10:41
 33/76 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan, utolsó!Dehogy írnék, sőt!

Én ilyen családi háttér meleltt örülnék a balhénak, mert így legalább gond nélkül leépíthetem őket... eszem megáll, hogy mennyire sz..ba se vesznek!

2022. febr. 1. 11:34
 34/76 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A zsarolás folytatódik! Azt írta még este, hogy jegyezzem meg, ha ő meghal, nekem csak az öcsém marad. Ezt nem is értem amúgy, vannak más családtagjaim is, ott van apám, nagyszüleim, rokonaim, meg amúgy is. Nem értem mire jó ez. :/
2022. febr. 1. 12:12
 35/76 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy csak az öcséd marad! Ő is tudja, hogy nem a testvéred a családod. Gondolom, van vagy lesz feleséged/férjed, gyereke(i)d, nagyszüleid, unokatestvéreid stb. Próbál zsarolni, de nem is értem, hogy gondolja, mert a testvéred természetével, neki kéne kapálózni, hogy mi lesz vele, ha meghalnak a szülők, nem neked. Neki vannak problémái alapvető informatikai dolgokkal, nem tud viselkedni, lusta stb.

Szálljon le rólad anyád, foglalkozzon inkább a kiskorú gyerekével, mert a nevelés igen ráférne. Nem veled van itt baj, ne érezd rosszul magad. Mivel anyádnak nincs ellened semmije, ezért próbál zsarolni, és minél reménytelenebb a helyzete, annál jobban. Ne engedj neki, húzd meg a határokat. Keresnek ők még, ne aggódj! Életképtelen az egész család, ahol egy matekfeladatot nem tudnak kiguglizni, hanem a külön élő felnőtt testvért kell hivogatni, meg a szomszédokat.

2022. febr. 1. 14:19
 36/76 anonim ***** válasza:
100%
Munkaidőben fel nem venném a telefont - ott kezdődik.
2022. febr. 1. 14:25
 37/76 anonim ***** válasza:
100%

34# Írj neki vissza: anyám, nem vagyok olyan életképtelen, mint szeretnéd, de ezt te is tudod. Ha te meghalsz öcsivel mi lesz nélkülem? Ha te meghalsz az öcsémnek csak én maradok. De, te még életedben gondoskodsz arról, hogy elvadíts tőle, az ilyen övön aluli aljas dumáddal a szentléleket is meg tudnád bárkivel utaltatni. A gyerek jelenleg képtelen megoldani egy egyszerűbb matekházit, te telefonálsz a nevében, egy életképtelen, elkényesztetett, elveszett gyerek, akit valahol sajnálok is. Tegnap próbáltam segíteni, de ott megálltunk, amikor te is és a kisfiad is a seqqetekből rángatott stílusban pattogtatok nekem. Ez a lekezelő stílus nekem elérte az ingerküszöbömet, a "légy szíves", "köszönöm" szavakra számítottam, nem arra amit most művelsz! Hagyd abba a sárdobálást, a zsarolgatást és főleg ezt az olcsó hisztit! Egy matekpéldáról van szó, felfújod, kevered a szart, már nem is lenne téma a konkrét eset, de neked célod a békétlenség fenntartása. Nem az igazságot képviseled, hanem felforgatsz. Nem anyához, az én és az öcsi anyjához(!) méltóan viselkedsz. Zárjuk le itt ezt a cirkuszt, egy hónapra elmegyek pihenni, egy hónapig letiltom veled a kommunikációt. Nekem is van önérzetem, belegázoltál, emellett igazságtalan voltál, szóval most pauza van.

Erre anyád visítani fog, de tényleg tiltsd le egy hónapra. Digitálisan arcába locsolsz egy pohár hideg vizet amivel kizökkented a hisztiből. Ha nem higgad le az is egy válasz lesz, a végkimeneteltől függetlenül ez úgysem tartható állapot. Felnőtt ember vagy, az anyád, de te már nem gyerekstátuszban vagy a kommunikációban! A vadidegen szomszéddal ne félj, így nem merne beszélni, a felnőtt gyerekébe meg a lábát törli.

2022. febr. 1. 14:41
 38/76 anonim ***** válasza:
100%

34: a napnál is világosabb hogy egy mérgező szülő! Nem szívsen használom a kifejezést, mert mostanság itt bárkire rámondják, DE!!! az ilyen érzelmi zsarolás tipikus eset!

Ne foglalkozz vele, ha látja, hogy nincs reakció, majd abbahagyja, nem fogja előszedni a játszmáit. Mert látja, hogy nincs fogadókészség.

2022. febr. 1. 14:44
 39/76 anonim ***** válasza:
100%
Bocs kérdező, hogy belepiszkítok (feljebb már válaszoltam, állj ki magadért), de engem olyan elégedettséggel tölt el, hogy végre kezd változni a világ. Hogy ma már nem az az elfogadott, hogyan csinálj csicskát a gyerekedből saját magadnak egy életre, hogyan nyomorítsd életképtelenné. Nevelés! címszó alatt. A hosszú távú következményekből valahogy kikecmeregni egy valóságos háború. (De legalább nagyon tudjuk, mi az amit sosem követünk el a saját gyerekeink ellen.) Neked van igazad, meg ne inogj! :)
2022. febr. 1. 16:10
 40/76 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Nem válaszoltam neki eddig semmire, sokat írt, ami eszébe jutott, írta. Még ami említésre érdemes:

egyszer mikor nálunk voltak, segítettek a férjemnek kicserélni valami szűrőt a szagelszívóban. Azt is megírta, hogy bezzeg ők segítettek szűrőt cserélni a férjemnek, évekkel ezelőtt. Ez már a vicc kategória.

Férjem számtalan dologban segített nekik, ahogy én is, rendeléseket, hivatalos ügyeket, banki dolgokat stb. mindent én intézek nekik, mert ott vannak hárman és egyikük sem képes utánajárni semminek, vagyis de, úgy hogy engem hívnak, vagy ha én nem veszem fel, akkor a férjemet. Sokszor őt is munkaidőben, majd megkérdeznek engem, miért nem vette fel, meg miért nem válaszolt a Viberen.

Ehhez képest most előadja, hogy mennyit segítettek nekünk, de akkor ezentúl semmiben nem fognak. Azóta is erősen gondolkodom, mi volt az a nagy segítség, mert sem anyagilag nem támogattak, sem szívességekkel, hanem az mindig tőlünk volt inkább elvárva. No meg hogy szegény kisöcsit támogassuk mindenfélével.

2022. febr. 1. 16:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!