Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Testvérem bunkón viselkedett,...

Testvérem bunkón viselkedett, anyánk nekemtámadt? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Én már felnőtt vagyok, sok éve külön élek, van egy középiskolás öcsém. Rengetegszer segítettem neki a házijában, beadandókkal stb.

Ma felhívott anyám munkaidőben, hogy segítsek öcsémnek a matek háziban. Kérdeztem, miért nem ő hív fel? Ott volt öcsém is egyébként, ki volt hangosítva a telefon. Magyarázom neki, nem érti. Mondtam, oké, kapcsolja be a gépét, képernyőmegosztással gyorsabban levezetem a feladatot. Öcsém erre közli, ő nem tudja, hogy kell megosztani a képernyőt. Mondom, két klikk, elmondom vagy van róla videó, azt megnézi, jött a kifogás, miért nem jó, csak mondjam meg az eredményt. Mondtam, hogy annak semmi értelme, minek oldogassak a munkaidőmben matekfeladatokat. Erre szó szerint elküldött a p.csába.

Na már most ezt anyám ugye hallotta, nem szólt egy szót sem. Később felhív, mintha mi sem történt volna és megemlíti, hogy egyébként átjött a szomszéd munka után és segített a leckében. Mondom, jól van, majd legközelebb is a szomszédhoz menjen, mert a mai után én többet biztosan nem segítek neki.

Erre anyám nekemtámadt, hogy önző vagyok, nem segítek a családomnak, majd ők sem segítenek nekem ezután semmiben. Hiába magyaráztam, hogy 1. az nem segítség, hogy helyette megoldom a feladatot, mert lusta bekapcsolni a gépet, 2. ha elküld a p.csába, miközben épp neki segítek mellesleg munkaidőmben, mit vár?

A vita végén oda jutottunk, hogy anyám a fejemhez vágta, hogy gyerekkoromban mennyit dolgoztak értem és ez a hála. Idegenek szívesebben segítenek stb. Azt mondta anyám, béküljek ki a testvéremmel, mert ő csak egy gyerek, én meg felnőtt, lehetne több eszem, okos enged stb.

Most arra gondolok, öcsém nem kisgyerek már, 16 éves elmúlt. Eddig is minden hülyeséget elnéztek neki szüleim, és rohadt nagy szája van otthon, de velem ne beszéljen így.

Mit gondoltok, tényleg nekem kéne írnom neki? Nem kért bocsánatot, meg semmi. Anyám szerint hagyjam rá, írjak neki.

2022. jan. 31. 18:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 A kérdező kommentje:

9-es, nem szólt rá. Állítólag utána beszélt vele, amire öcsém azt mondta, régebben én is mondtam már neki ilyet. Én mondjuk nem emlékszem ilyenre, de anyám ezzel takarózott.

Amúgy igen, kihasználva érzem magam, minden szart intézek nekik, és ha nem érek rá vagy megkérdezem, miért nem ők csinálják, hiszen rém egyszerű, akkor jön a lelkizsarolás. Jó volt nemet mondani, akkor is, ha most én vagyok a világ szemete.

2022. jan. 31. 19:28
 12/76 anonim ***** válasza:
100%

Öcséd egy elkényeztetett kics p.cs, anyád meg jó nagy marha.

Én biztosan nem írnék neki ezek után. Keressen ő, ha akar valamit. Ha pedig megint segítséget kérne házi feladathoz, akkor ezt csinálnám:

Ha munkaidőben hív, közölném, hogy bocs nem érek rá, mert dolgozom, keressen ekkor meg ekkor.

Ha épp ráérek, közölném vele, hogy figyelj Pisti, még egy múltkorihoz hasonló viselkedés és mehetsz a szomszédhoz a háziddal. És tartanám is magam ehhez.

Persze érthető az is, ha neked itt telt be a pohár, akkor menjen csak az öcséd máshoz segítségért.

2022. jan. 31. 19:29
 13/76 anonim ***** válasza:
100%
Próbáltad már anyádnak elmagyarázni, hogy ha te HELYETTE megoldod, akkor a gyerek tökbuta marad????
2022. jan. 31. 19:36
 14/76 A kérdező kommentje:
13, igen, mondtam neki. Mindenre az a kifogása, hogy dehát gyerek, meg hogy tényleg nehéz a házi, az iskola is, meg minden sokkal nehezebb, mint az én időmben, segíteni kell neki bla-bla.
2022. jan. 31. 19:40
 15/76 anonim ***** válasza:
97%
Mond meg anyádnak, ha neked esik nemtelen, övön aluli aljas kijelentésekkel, felhánytorgatja még a neked vásárolt homokozóvödröt is, akkor borítékolja, hogy öcsédnek később sem fogsz segíteni, elnézve az általa elkényeztetett életképtelen kölyköt, tippelje meg melyikőtök jár rosszabbul hosszútávon. Felnőtt vagy, de az öcsédnek is már szőrös a töke (bocs), szóval nem picibaba amikor beszólogatásra kerül a sor. Szóval, ha anyádnak van egy csöpp esze nem vadít el téged a tesódtól, hanem összekovácsol benneteket. Nem fogod nyakonszúrni magad, mert a szomszéd jár át a pattogós taknyosnak csicskázni. Az is megunja előbb-utóbb, elfogynak a matekosok...
2022. jan. 31. 19:52
 16/76 anonim ***** válasza:
100%
Ha anyátok még lovat is ad alá, egy igazi kis elkényeztetett gyökkentyű kiscsávó lesz. Ha nem ugrasz neki, főleg munka közben, majd elgondolkodik, b..szki valamit rosszul csináltam, máskor nem küldöm el a bátyám a p..cs..ba. Anyád pedig jó úton van, hogy elcsessze teljesen öcséd nevelését. Ha tudta, hogy így beszól neked minimum tiltja a játékprogikat napokra, mert abban biztos vagyok a számítógépes játékokat azért tudja tolni ha a képernyőmegosztást nem is.
2022. jan. 31. 20:02
 17/76 anonim ***** válasza:
96%

Alapból nem értem, az egészhez mi köze van anyádnak, ha nektek konfliktusotok van, abba ő miért avatkozik bele? Békíteni akarna titeket, de elég rosszul csinálja, mert arra száll rá, aki a sértett fél és azt pátyolatja, aki faszul viselkedik. Meg mi az, hogy te felnőtt vagy, ő meg csak gyerek?

Egy tinédzserről beszélünk, aki nem pár éves, szóval igenis tisztában van azzal, hogy miket mond, és hogy amiket mond, annak van következménye, amivel csakis neki kell számolnia.

Itt öcsédnek kijárna egy nagy pofon, nem még a te fejedhez vágni, hogy felneveltek. Sajnos öcséd jelenleg hasonlóan hitvány, mint anyád, de ha észbekap, számára még van remény. Ha még te írsz rá, azzal csak azt erősíted, hogy bármit megtehet következmények nélkül. Nem segítnek neki többet, hívja a szomszédot vagy akit akar.

2022. jan. 31. 20:09
 18/76 anonim ***** válasza:
100%

Ne segíts neki. Legalábbis így,hogy majd te megmondod az eredményt...

Öcséd meg anyád össze tehetné a két kezét,hogy van a családban olyan,aki érti is a matekot. Egy feladatot a vizsgákon is le kell vezetni,majd ott mit fog csinálni?

2022. jan. 31. 20:10
 19/76 A kérdező kommentje:

Igen, sajnos öcsém eléggé el van kényeztetve, alapból semmit nem csinál otthon, ha valami kell neki, anyja-apja intézkedik helyette.

Anyám annyira ideges most rám, fejemhez vágott mindent, hogy nem tudja, hol rontotta el a nevelésemet, hogy ilyen lettem, meg hogy hálátlan vagyok, hát mibe fáj ez nekem, hogy segítek, az idegenek szívesebben segítenek stb. Folyamatosan ír most is, ja és a munkaidőre meg annyit mondott, hogy ne jöjjek a munkaidővel, mert amikor gyerek voltam, ők munkaidőből hazajöttek, amikor én beteg voltam és szükségem volt rájuk.

2022. jan. 31. 20:15
 20/76 anonim ***** válasza:
100%

"a munkaidőre meg annyit mondott, hogy ne jöjjek a munkaidővel, mert amikor gyerek voltam, ők munkaidőből hazajöttek, amikor én beteg voltam és szükségem volt rájuk." - ne haragudj, anyád irtó gáz! Ilyen szülővel én ritkítanám a kapcsolatot. Hogy képes a fejedhez vágni, hogy gyerekkorodban ápoltak, amikor beteg voltál? Bakker, ez volt a dolguk, a törvényi kötelezettségük, amit ha elmulasztanak, jön a gyámügy stb. Úgy csinál, mintha szívességet tettek volna neked, amiért te az öcsédnek tartozol, aki amúgy szintén az ő felelősségük.

Anyádnál bajok vannak fejben, az sajnos egyértelmű, hogy ő a kiskedvenc. :(

2022. jan. 31. 20:28
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!